题目内容

【题目】 People often think of the North Pole (北极) and the South Pole as similar frozen (冰冻的) wastelands. They are both places with very cold temperatures and few people live there. However, the North and South Poles are not much alike as people may imagine.

The North Pole has no land, only thick ice. Temperatures seldom go above 32°F, at which water turns into ice. Most of the time, it stays below zero. In winter temperatures are usually as low as -30°F.

Although conditions were very poor, people tried for many centuries to reach the North Pole. About 100 years ago, two men, Robert Peary and Mathew Henson, were able to get to this environment full of troubles and difficulties. They reached the North Pole on March 8th, 1909. It was really a hard trip for them. There are few things more dangerous than crossing the Arctic (北极圈) on foot. People who stayed there may face many problems: very cold temperatures, sudden storms, and even hunger. Most of the area is uninhabited. Few people can live in such a difficult place.

People might think that with such low temperatures for most of the year, the ice would be thick and hard. However, this is not true in the Arctic. The movement of the ocean water under the ice may often cause many different changes on the surface. Sometimes the ice breaks into two opening lanes of water (水道) called “leads”. Anyone who falls into a lead can be frozen to death in a few minutes.

1This passage is probably from ___________.

A.a book reviewB.a computer magazineC.a school reportD.a science book

2According to the passage, what happened about 100 years ago?

A.Two men succeeded(成功)in getting to the North Pole.

B.Temperatures in the North Pole went above 32°F.

C.The environment in the North Pole suddenly became worse.

D.The North Pole changed into thick ice because of the temperatures.

3What does the underlined word “uninhabited” probably mean in Chinese?

A.气候恶劣的B.充满危险的C.困难重重的D.无人居住的

4What does this passage mainly talk about?

A.The thick ice in the North Pole.

B.A difficult trip to the North Pole.

C.The real situation in the North Pole.

D.The differences between the North Pole and the South Pole.

【答案】

1D

2A

3D

4C

【解析】

本文介绍了北极的一些恶劣情况,北极是一个充满麻烦和困难的环境,留在那里的人可能会面临许多问题:非常冷的温度,突然的风暴,甚至饥饿。很少有人能住在这么困难的地方。

1文章来源。A. a book review一个书评;B. a computer magazine电脑杂志;C. a school report一个学校的报告;D. a science book一本科学书;根据全文介绍北极的相关情况,所以应该是科学书上,故选D

2细节理解题。A. Two men succeeded(成功)in getting to the North Pole.两个男人成功到达北极;B. Temperatures in the North Pole went above 32°F.北极的温度超过了32华氏度;C. The environment in the North Pole suddenly became worse.北极的环境突然变坏了;D. The North Pole changed into thick ice because of the temperatures.由于气温的原因,北极变成了厚厚的冰层;根据About 100 years ago, two men, Robert Peary and Mathew Henson, were able to get to this environment full of troubles and difficulties.大约100年前,Robert PearyMathew Henson两个人来到了这个充满麻烦和困难的环境。故选A

3词义辨析题。根据People who stayed there may face many problems: very cold temperatures, sudden storms, and even hunger. Few people can live in such a difficult place.留在那里的人可能会面临许多问题:非常冷的温度,突然的风暴,甚至饥饿。很少有人能住在这么困难的地方。所以应该是无人居住的,故选D

4主旨大意题。A. The thick ice in the North Pole.北极厚厚的冰层;B. A difficult trip to the North Pole.去北极的艰难旅程;C. The real situation in the North Pole.北极的真实情况;D. The differences between the North Pole and the South Pole.北极和南极之间的差异;通读全文,可知是讲了北极的真实情况,困难重重,危机重重。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】Every people have its own way of saying things, its own special expressions.Many everyday American expressions are based on colors.

Red is a hot color.Americans often use it to express heat.They may say they are red hot about something unfair.When they are red hot they are very angry about something.The small hot tasting peppers found in many Mexican foods are called red hots for their color and their fiery taste.Fast loud music is popular with many people.They may say the music is red hot, especially the kind called Dixieland jazz.

Pink is a lighter kind of red.People sometimes say they are in the pink when they are in good health.The expression was first used in America at the beginning of the twentieth century.It probably comes from the fact that many babies are born with a nice pink color that shows that they are in good health.

Blue is a cool color.The traditional blues music in the United States is the opposite of red hot music.Blues is slow, sad and soulful.Duke Ellington and his orchestra recorded a famous song - Mood Indigo -about the deep blue color, indigo.In the words of the song: "You ain’t been blue till you’ve had that Mood Indigo." Someone who is blue is very sad.

The color green is natural for trees and grass.But it is an unnatural color for humans.A person who has a sick feeling stomach may say she feels a little green. A passenger on a boat is feeling very sick from high waves may look very green.

Sometimes a person may be upset because he does not have something as nice as a friend has, like a fast new car.That person may say he is green with envy.Some people are green with envy because a friend has more dollars or greenbacks.Dollars are called greenbacks because that is the color of the back side of the paper money.

The color black is used often in expressions.People describe a day in which everything goes wrong as a black day.The date of a major tragedy is remembered as a black day.A blacklist is illegal now.But at one time, some businesses refused to employ people who were on a blacklist for belonging to unpopular organizations.

1If you had your wallet stolen while doing some shopping, you may call it __________.

A. a white day B. a black day C. a red day D. a green day

2Suppose a Mr.Brown says he is very happy because his three children are all in the pink, this means all his children are ________________.

A. lucky and wealthy B. gentle and modest

C. fit and healthy D. creative and energetic

3When she got home and found nothing had been done by her husband, Jane was really____________.

A. red hot B. green C. blue D. black

4In the following paragraph, the writer might tell the reader something about _______.

A. unpopular organizations in the world B. people's response towards a black day

C. the influence of the traditional blues D. more words about color, such as brown

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网