题目内容
11.Ever thought of moving to a new country?How about starting a new country?Patri Friedman is planning to do just that.He left Google years ago to set up the Seasteading Institute.And his dream is to build seasteads-----floating micro-nations in the middle of the ocean.So,what will life on a seastead be like?Probably a bit like life on a cruise liner ( 游轮),but much larger,with shops,gyms,swimming pools,schools and other areas.In fact,the early seasteads may actually be specially-rebuilt cruise liners.But as science advances,Friedman believes they'll become more like floating cities,with several hundred people.
Seasteading raises a lot of questions.First of all,how will the new countries make money?The Seasteading Institute has suggested several money-making ideas,including ocean-based theme parks,casinos ( 赌场) and fish farming.There's also the questions of safety.With storms,typhoons and pirates( 海盗),the high seas are a dangerous place.However,the Institute says that it can stand bad weather and prevent crimes with its well-designed systems.
So,is this just a day dream?Well,maybe not.One of the people behind the project is Peter Thiel.He founded PayPal and was one of the first investors (投资者) in Facebook.So far,he's donated $ 500,000to the project.
And Friedman isn't wasting any time.He recently announced the creation of the Poseidon Award.This will be given to the first seastead with fifty people.Friedman is hoping to hand out the award in 2015.
42.Where did Friedman use to work?D
A.In Facebook.B.In Seastead Institute.C.In PayPal.D.In Google.
43.A future seastead may be most likely to look likeB.
A.a cruise liner B.a floating city C.a theme park D.a fishing farm
44.What can we infer from the passage?C
A.Friedman is planning to move to a new country.
B.Friedman is worried about the safety of seasteads.
C.Friedman has got some supporters for his project.
D.Friedman has already won the Poseidon Award.
45.Which of the following can be the best titles of this passage?A
A.Seasteading:a new idea of living
B.Seasteading:a wild way of farming
C.Peter Thiel:a man behind the project
D.Patri Friedman:a crazy day dreamer.
分析 翻译:
有没有想过搬到一个新的国家?开始一个新的国家怎样?帕特里弗里德曼打算这样做.他多年前离开谷歌建立海洋家园协会.他的梦想是在海洋中建造海上城市-----浮微国.
因此,在海上城市的生活会是什么样的?可能有点像在一个游轮上生活,但是它是更大的,有商店,健身房,游泳池,学校和其他区域.事实上,早期的海上城市实际上可能是专门改建的邮轮.但随着科学的进步,弗里德曼相信他们会变得更像漂浮的城市,有几百人在里面.
海洋家园提出了很多问题.首先,新国家将如何赚钱?海洋家园协会提出了一些赚钱的想法,包括基于海洋主题公园,赌场和鱼类养殖.还有安全的问题.风暴,台风和海盗,公海是一个危险的地方.然而,研究所说,它可以忍受恶劣的天气,其设计良好的系统能防止犯罪.
那么,这只是一个白日梦吗?该项目背后的人之一是彼得希尔.他创立了Paypal,是在facebook的首批投资者之一.到目前为止,他给这个项目捐赠了500000美元.
弗里德曼并没有浪费任何时间.他最近宣布海神奖的创作.这将是给五十个人住的第一个海上城市.弗里德曼正希望着能在2015年内颁发这个奖项.
解答 42.D.细节理解题.根据第一段第三句"He left Google years ago to set up the Seasteading Institute."可知Friedman在多年以前曾经在谷歌公司工作过.故选D.
43.B.细节理解题.根据第二段最后一句"they'll become more like floating cities"可知海上城市将变得更像一个漂浮的城市.故选B.
44.C.推理判断题.根据第四段的描述One of the people behind the project is Peter Thiel.He founded PayPal and was one of the first investors (投资者) in Facebook.So far,he's donated $ 500,000to the project.可知Friedman的计划得到了支持.故选C.
45.A.主旨大意题.根据文中的关键句子And his dream is to build seasteads-----floating micro-nations in the middle of the ocean.及联系全文内容,可知本文一直围绕Seasteading进行讲述,这是一种新的生活理念.故选A.
点评 本文是一片人物故事类阅读,讲述了Patri Friedman 创办海上城市的相关情况.题目涉及多种题型,全方位考查了学生对于文章的理解程度.无论做哪种题型,最最关键的是结合题目的问题回到原文的相关位置找到细节性的句子,从而找到答案或在此基础上进行推理判断.一定不要脱离原文,每做一题都要找到依据.只有这样,才能做好阅读理解题.
| A. | so | B. | but | C. | or | D. | and |
-Sure.Walk straight along this street and you’ll find it.( )
| A. | how can I get to the post office | |
| B. | where is the post office | |
| C. | which is the way to the post office | |
| D. | how far the post office is |
| A. | so | B. | or | C. | but | D. | and |
| A. | bad | B. | easy | C. | hard | D. | right |