题目内容
阅读下面的短文并用英语回答问题,并将答案写在答题卡上标有题号的横线上。
A blind boy sat on the steps of a building with a hat by his feet. He held a sign which said, "I am blind. Please help me."
There were only a few coins in the hat. A man was walking by. He took out a few coins from his pocket and dropped them into the hat. He then took the sign, turned it around, and wrote some words on it. He put the sign back so that everyone who walked by could see the new words.
Soon the hat began to fill up. A lot more people were giving money to the blind boy. That afternoon the man who had changed the sign came to see how things were. The boy recognized(认出) his footsteps and asked, "Are you the one who changed my sign in the morning? What did you write?"
The man said, "I only wrote the truth. I said what you said, but in a different way."
What he had written was, "Today is a beautiful day, but I cannot see it."
Do you think the first sign and the second sign were saying the same thing?
Of course both signs told people the boy was blind. But the first sign simply told people to help by putting some money in the hat. The second sign told people that they were able to enjoy the beauty of the day, but the boy could not enjoy it because he was blind.
1.What was wrong with the boy?
2.How did the man help the boy get more money?
3.Do you think the second sign is better than the first one? Why or why not?
1.He was blind. 2.He changed the words on the sign. 3.Yes, Because the second sign is more creative. 【解析】试题分析:本文叙述了一个男士通过改写标语牌帮助一个失明的男孩的故事。一个失明的男孩坐在脚边放着一顶帽子的台阶上,举着一块牌子写着“我是盲人,请帮帮我”的牌子。帽子里仅有几枚...