题目内容

Can you remember a face quickly and never forget it? If so, then you could be a super recognizer.

Usually it is easy for someone to recognize the faces of their family members and friends. But it could be difficult for them to remember faces that they have only seen once. However, studies have found that super recognizers have amazing face recognition skills. They can remember at least 80 per cent of faces they have ever seen. According to the Daily Mail, at least one in 50 people are super recognizers.

A study was carried out in Bournemouth University of UK recently. Researchers tried to find whether super recognizers have a different way to remember faces. They found that when these people look at faces, they spend more time looking at the person's nose. They also found that these people are not smarter than others. Their super ability is restricted(有限的) only to face recognition.

Another important finding is that there are two subtypes(子类型) of super recognition. Some never forget faces. But for some, if you show pairs of faces to them at the same time, they can quickly decide whether the faces are of the same person or two different people. In fact, many super recognizers say they are very good at recognizing faces in a crowd.

These subtypes of super recognition could be applied to many areas of life. For example, the skills could be very useful at a passport control checkpoint. Super recognizers could also help police find known troublemakers and even missing people in the crowd.

1.The super recognizers can remember ________ of the faces they've ever seen.

A. all

B. at least 80 per cent

C. at least 50 per cent

D. half

2.What did the university's study find about super recognizers?

A. They spend the same time on one's eyes and nose.

B. They pay more attention to a person's nose.

C. They are a lot smarter than other people.

D. They are also very good at voice recognition.

3.What are the two subtypes of super recognition?

a. One type can decide whether the faces are of the same person or two different people.

b. One type can only recognize children's faces.

c. One type can remember faces they've seen forever.

d. One type can easily draw a picture of the faces they saw.

A. a,c B. b,c C. c,d D. a,d

4.What does the underlined word “applied” mean in the passage?

A. developed B. asked

C. shown D. used

5.What does the last paragraph talk about?

A. More subtypes of super recognition.

B. Reasons of different subtypes.

C. Uses of super recognition in some jobs.

D. How to be a super recognizer.

1.B 2.B 3.A 4.D 5.C 【解析】试题分析:本文是一篇说明文。英国伯恩茅斯大学的研究人员发现,世界上有些人可能拥有不可思议的人脸识别技能,这些人被称为“超级辨别者”,他们至少能识别80%的面孔。超级辨别者可以帮助警察寻找犯罪分子,甚至失踪人口。 1.题意:超级识别者可以记住他们见过的至少80%张面孔。考查细节理解题。根据第二段倒数第二句“They ...
练习册系列答案
相关题目

Have you ever seen a car without a driver? It sounds crazy, but these computer-driven driverless cars will soon be filling roads near you. Companies like Google and Tesla have been designing and testing these cars, and the technology is there.

So how? The cars have sensors(感应器)all around which can find other cars and objects in the road. Road signs are read by cameras, and satellite navigation systems(卫星导航系统)are used so the car knows how to get where you want to go. All you have to do is type in the address! Finally, a central computer system takes in all the information that it receives from the sensors and cameras and works out when to speed up, stop and turn.

Sound like your idea of heaven(天堂)? Sitting back, looking out of the windows and even watching a film or reading a book while ‘driving’ would be possible with this new technology. You wouldn’t have to worry about remembering directions to where you’re going. In addition, computers would also drive more safely than people — they would obey the rules and have quicker action times when in dangerous situations.

However, there are many drawbacks of driverless cars. Computers would have difficulties making ethical(道德的)decisions: if a child ran into the road, would the computer choose to hit the child or turn suddenly and potentially kill the car’s passengers? Moreover, I personally find driving fun –I’d miss never driving a car myself. There would also be many other decisions to be made –should children, or drunk people, be allowed in a driverless car by themselves? Or would there need to be a person with a driving license in the car at all times?

I’m not certain I’d want a driverless car – but it’s only a matter of time before they’ll become more affordable and popular on our roads.

1.When using a driverless car, you need only .

A. read the road signs carefully B. check the cameras

C. put the address into the computer D. remember the directions

2.The third paragraph mainly tells us about the of driverless cars.

A. instructions B. standards C. advantages D. tests

3.The underlined word “potentially” in Paragraph 4 means “ “.

A. possibly B. successfully C. especially D. naturally

4.What’s the writer’s opinion about future driverless cars?

A. They’ll cause more accidents. B. They’ll be less expensive.

C. They’ll use less energy. D. They’ll run much faster.

1.C 2.C 3.A 4.B 【解析】试题分析:本文介绍了无人驾驶车需要人们做的仅仅输入要去的地址,介绍了它的优点及缺点。 1. 2. 3. 4.

Every boy wants to find treasure. And Tom was no different One summer day Tom told Huck about his idea.

“Where can we look for treasure?” asked Huck.

“It’s hidden on islands, under dead trees, but mostly under the floors in haunted(闹鬼的) houses.”

So, one Saturday afternoon Tom and his friend went to look for treasure as the haunted house on Cardiff Hill. It was a quiet and lonely which made the boys feel very frightened. They entered quietly, and explored downstairs. There were cobwebs everywhere and everything was old and broken. Then they threw their tools in a corner and walked upstairs, but there was nothing there. They were just about to go downstairs and start digging when Tom stopped.

“What is it?” whispered Huck, going white with fright.

“Keep quiet! There’s someone downstairs.”

The boys lay down, looking through the holes in the wooden floor. There were two men downstairs. One was an old Spaniard in a wide sombrero hat and the other was duty and unpleasant-looking.

Tom and Hack shook with fear when they heard the Spaniard speak because they found it was Indian Joe He said.

“It’s time for us to move, partner. What will we do with the $650 form the robbery(抢劫)?”

“Let’s keep $30 each and leave the bag here.”

The dirty man went to the fireplace and moved a stone. Then he lifted out a bag full of money and look out some coins. The two boys forgot all their fears when they saw there was real treasure downstairs.

Then Indian Joe started digging a hole with his knife and the knife hit something.

“What is it?” asked the other man.

“It’s a box,” said Indian Joe. And he put in his hand and pulled out a handful of gold coins. The other man found the boys’ tools, and they soon pulled out the box.

“Where’s thousands of dollars in there,” Said Indian Joe.

“The Murrell Gang used this area one summer,” said his partner.

“They most have hidden their money here.”

“What will we do with this, Joe? Will we bury(埋)it again?”

“No, someone might find it,” said Indian Joe. “Let’s bury it in the member two den.”

Tom and Huck got up as soon as the two men left. They decided to watch out for the “man in the sombrero” when he came to town and find out where the member two den was.

1.Where did the two boys go to find treasure one Saturday afternoon?

A. To a haunted house. B. To a small island.

C. To some dead trees. D. To a faraway den.

2.Who does the underlined word “He” refer to?

A. Tom B. Hunk C. Indian Joe D. The dirty man

3.Where was the bag of money probably from?

A. The two men robbed others of it. B. Some villagers hid it there.

C. The owner of the house left it there. D. Tom and Huck buried it there.

4.which is the right order of what happened in the story?

a. The two boys threw their tools in a corner.

b. The duty man lifted out a bag full of money.

c. Tom and Huck went to look for treasure one day.

d. Indian Joe found a box full of gold coins.

e. The Murrell Gang hid their money in the house.

A. c-a-b-d-e B. c-d-b-e-a C. e-c-a-d-b D. e-c-a-b-d

5.What can we infer(推断) from the passage?

A. The real treasure was $650 in the bag.

B. The man in the sombrero was Indian Joe.

C. Tom would join Indian Joe and be a robber.

D. Tom and Hack would try to get the treasure.

1.A 2.C 3.A 4.D 5.D 【解析】这篇文章介绍了两个少年在鬼屋的寻宝历程。 1.细节理解题。根据one Saturday afternoon Tom and his friend went to look for treasure as the haunted house on Cardiff Hill可知,Tom和Huck周六下午去鬼屋寻宝。故选...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网