题目内容

【题目】 Perhaps you have heard the expression—when in Rome, do as the Romans do. So when you want to do business in France, you have to get to know French culture, to make marketing plans, and to run your business by local laws.

Language plays an important role when you do business in France. The French are proud of their language, so anyone who does not speak it may not be respected by his French workmates or business partners. Also, learning French is important because it is a great way to show your French business partner that you care and respect their country's culture and language.

The first thing you should do when meeting someone new is to shake his hand firmly and always look the person in the eye. In social meetings with friends, kissing is common. Use first names only after being invited to.

Use Monsieur or Madame before the surname. The French will sometimes introduce themselves using their surname first, followed by their first name.

Dress well. The French draw information about people based on what they look like. Your business clothing is a reflection (反映) of your success and social status. Always try to be tasteful and stylish. The French advise women to dress in a simple but elegant way. Wearing make-up is practiced widely by businesswomen.

The French are interested in food, so lunches are common in doing business in France, which usually include a main meal with wine, cheese, dessert and coffee, and normally take up to two hours. This is a time for relationship building Do not begin eating until the host says "bon appetite". Pass dishes to the left, keep wrists above the table and try to eat everything on the plate. Be careful with adding salt, pepper or sauces to your food.

This may suggest that you find the food tasteless. If eating in a restaurant, the person who invites always pays.

1 in France

Language

If you speak French, your French workmates or business partners may 2 you. Moreover, leaning French can 3 you to show your care and respect for their country's culture and language.

Greetings

You should shake his hand firmly when meeting someone for the first time.

It is common to 4 in social meetings with friends.

The French will use their surname 5 their first name sometimes when introducing themselves.

Dressing

The French draw information about people according to their 6 so women are advised to dress 7 but elegantly.

Table manners

Lunches are common in doing business, 8 a main meal with wine, cheese, dessert and coffee.

Do not begin eating until the host says "bon appetite".

Pass dishes to the left, keep wrists above the table and try not to 9 anything on the plate if possible.

Be 10 with adding salt, pepper or sauces to your food.

【答案】

1Manners/ Culture

2respect

3help/ allow

4kiss

5before

6appearance/ looks

7simply

8including

9leave

10careful

【解析】

文章介绍的是一些法国的礼仪文化,要懂得入乡随俗。在法国做生意,就要了解法国的各种礼仪文化。

1

根据文章的开头So when you want to do business in France, you have to get to know French culture, to make marketing plans, and to run your business by local laws. 所以,当你想在法国做生意时,你必须了解法国文化,制定营销计划,并按照当地法律经营你的企业。以及整个文章的介绍可知,这里主要是介绍法国的礼仪文化,所以这里应该填culture或者manners,故答案为Manners/ Culture

2

根据文中The French are proud of their language, so anyone who does not speak it may not be respected by his French workmates or business partners. 法国人以他们的语言为荣,所以不会说法语的人可能得不到法国同事或商业伙伴的尊重。可知如果你会说法语,就会得到同事和商业伙伴的尊重,故答案为respect

3

根据文中Also, learning French is important because it is a great way to show your French business partner that you care and respect their country's culture and language. 此外,学习法语很重要,因为它是向你的法国商业伙伴表明你关心和尊重他们国家的文化和语言的好方法。可知学习法语可以让你表现出对他们国家文化和语言的关心和尊重,故答案为help/ allow

4

根据文中In social meetings with friends, kissing is common. 在与朋友的社交会议上,亲吻是很常见的。可知亲吻是很常见的在社交会议上,故答案为kiss

5

根据文中The French will sometimes introduce themselves using their surname first, followed by their first name. 法国人有时会先用自己的姓氏介绍自己,然后用自己的名字。可知法国人有时介绍自己时,先用姓氏然后用名字,故答案为before

6

根据文中The French draw information about people based on what they look like. 法国人根据人的长相来获取他们的信息。可知法国人会根据人们的外貌长相来判断人,故答案为appearance/ looks

7

根据文中The French advise women to dress in a simple but elegant way. 法国人建议女人穿得朴素而优雅。可知女人要穿的朴素而优雅,故答案为simply

8

根据文中The French are interested in food, so lunches are common in doing business in France, which usually include a main meal with wine, cheese, dessert and coffee, and normally take up to two hours. 法国人对食物很感兴趣,所以在法国做生意时午餐很常见,午餐通常包括一顿主餐,有葡萄酒、奶酪、甜点和咖啡,通常需要两个小时。可知午餐包括一顿有葡萄酒、奶酪、甜点和咖啡的主餐,故答案为including

9

根据文中keep wrists above the table and try to eat everything on the plate. 手腕放在桌子上方,尽量把盘子里的东西都吃掉。可知不要在盘子里留食物,故答案为leave

10

根据文中Be careful with adding salt, pepper or sauces to your food. 在食物中加盐、胡椒粉或调味汁时要仔细。可知加调料时要仔细,故答案为careful

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The clock pointed at a quarter before nine when he appeared at the Reform Club. Phileas Fogg had finished the journey round the world in eighty days! Phileas Fogg had won his wager (打赌) of twenty thousand pounds!

How could such an exact man make this mistake of a day? Why did he think that he had arrived in London on Saturday, the twenty-first day of December, when it was really Friday, the twentieth, the seventy-ninth day only from the day he left?

The cause of the mistake was very simple.

Phileas Fogg had gained one day on his journey, because he had travelled eastward. During travelling eastward, he had gone towards the sun, and the days therefore diminished(缩短) as many times 4 minutes as he crossed degrees(经度) in this direction. There are 360 degrees on the circumference (周长) of the earth; and these 360 degrees, multiplied () by 4 minutes, gives 24 hours, the day gained. In other words, while Phileas Fogg, going eastward, saw the sun pass 80 times, his friends in London only saw it 79 times. This is why they waited for him at the Club on Saturday, and not Sunday, as Mr. Fogg thought.

Phileas Fogg, then, had won the twenty thousand pounds; but as he had spent nearly nineteen thousand on the way, the gain was small. His aim was, however, not to win money. He divided the one thousand pounds between Passepartout and Fix. From Passepartout’s share, he deducted(扣除) the cost of the gas which had burned in his room for nineteen hundred and twenty hours.

The next day just after the wedding party, as soon as it was light, Passepartout knocked on his master’s door. Phileas opened it, and asked, “What’s the matter, Passepartout?”

“What is it, sir? Why, I’ve just found out —”

“What?”

“That we might have made the tour of the world in only seventy-eight days.”

“No doubt,” said Mr. Fogg, “by not crossing India. But if I had not crossed India, I should not have saved Aouda out of danger and fell in love with her afterwards, and she would not have been my wife.”

Phileas Fogg had won his wager, and had made his journey around the world in eighty days.

Would you make the tour around the world for less than eighty days?

1How did Fogg most probably feel after he finished the journey around the world?

A.Proud but a bit afraid.B.Excited but a bit angry.

C.Curious but a bit worried.D.Satisfied but a bit sorry.

2Which of the following shows the right order of the whole trip?

a. Fogg got married to Aouda. b. Fogg’s friends gathered at the Club.

c. Fogg started the trip around the world. d. The group travelled across India.

A.c-b-d-aB.b-d-a-cC.c-d-b-aD.b-c-a-d

3What can we learn from the passage?

A.Phileas Fogg had gained one day on his journey, because he had travelled westward.

B.Phileas Fogg didn’t gain a lot though he had won the twenty thousand pounds at last.

C.Phileas Fogg paid for the cost of the gas which had burned in his room for 1920 hours.

D.Phileas Fogg’s friends in London saw the sun pass more times than Fogg.

【题目】 Photographer Zhang Zhongzeng has taken a series of photos showing people's lives around 40 years ago in Beijing. Born in 1957, Zhang has witnessed (目睹) China's changes since the reform and opening-up period began in 1978.

Playing with birds

Date: 1983

Location: Deshengmen

During the 1980s, there were many elderly men who loved playing with birds. In the early morning, you could always see them holding bird cages, walking in the park or hutongs, on the road or under a tree. The hobby of playing with birds became popular during the Tang Dynasty and reached its heyday during the Qianlong period of Qing Dynasty.

Now there are fewer Beijingers with birds, as elderly citizens' lives get richer and hutongs disappear from the city.

Carriages (马车) in the city

Date: 1989

Location: Hepingli

In the 1980s, the trolley bus (无轨电车) and bus ran across empty roads, while carriages carrying goods or vegetables kept pace. During that time, traffic in Beijing was quite smooth, and threewheeled motor vehicles, walking tractors and auto trucks could make use of the streets. The most commonly seen transportation was the bicycles, with different brands (品牌), styles and functions.

Sugarcoated haws on a stick

Date: 1988

Location: Qian men Watchtower

Among well-known Beijing snacks, bingtanghulu (sugar - coated haws on a stick) is probably the most famous, a city trademark.

For children living in the 1980s in Beijing, when there were no Me Donald's or KFC's. bingtanghulu was their favorite snack. Now, for them a bite of bingtanghulu brings reminiscence and nostalgia (怀旧).

1Why do fewer and fewer elderly citizens in Beijing play with birds?

A.Because there are fewer birds

B.Because they have richer lives.

C.Because they hate birds.

D.Because they are very busy.

2What was the most popular transportation in 1989?

A.Motor vehicles.B.Walking tractors.C.Autotrucks.D.Bicycles.

3What does the underlined word "reminiscence" mean in English?

A.Luck.B.Memories.C.Interest.D.Treasure.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网