题目内容

【题目】 Most shops in Britain open at nine in the morning. Small shops usually stop business (停止营业) for an hour at lunch time. One or two days a week, usually on Thursday or Friday, some large shops stay open until (直到)about eight o’clock in the evening for night shopping.

Many shops are closed in the afternoon one day a week, the day is usually Wednesday or Thursday; it can be a different day in different towns.

Most shops are closed on Sundays. Newspaper shops are open in the morning, and some food shops, too.

Many large food shops are self-service. When you go into one of these shops, you take a basket and put into the things you wish to buy. You pay for (付钱) everything just before you leave.

1In Britain, some big shops stay open until eight o’clock for .

A.morning shoppingB.afternoon shoppingC.night shopping

2Many shops are close in the afternoon a week.

A.three daysB.two daysC.one day

3 are open on Sunday morning.

A.Big shopsB.Newspaper shopsC.Clothes shops

4The underlined word “self-service” means “ ” in Chinese.

A.自助的B.网络的C.私立的

5What is the best title of the passage (文章最好的标题)?

A.Shops in BritainB.The shops open at nightC.Large shops

【答案】

1C

2C

3B

4A

5A

【解析】

本文介绍了英国商店的营业时间,还有许多大商店是自助的。

1细节理解题。根据“One or two days a week, usually on Thursday or Friday, some large shops stay open until (直到)about eight o’clock in the evening for night shopping.”可知,在英国,一些大商店为了晚上购物一直开到八点。故选C

2细节理解题。根据“Many shops are closed in the afternoon one day a week,”可知,许多商店每周有一天下午关门,故选C

3细节理解题。根据“Most shops are closed on Sundays. Newspaper shops are open in the morning, and some food shops, too.”可知,报馆星期天上午开门。故选B

4词义猜测题。根据“When you go into one of these shops, you take a basket and put into the things you wish to buy. You pay for (付钱) everything just before you leave.”可知,当你走进这些商店,你拿一个篮子,把你想买的东西放进去。你在离开之前把所有的东西都付了。因此,这是自助的,故选A

5标题归纳题。根据“Most shops in Britain open at nine in the morning. Small shops usually stop business (停止营业) for an hour at lunch time.”可知,本文介绍了英国的商店,故选A

这是一篇记叙文,短文介绍了英国的商店的营业时间。文章叙述清晰,故事容易理解。题型是阅读理解,考查了细节理解题、词义猜测和标题归纳。细节理解考查学生们对文章事实信息的理解,答案常可以直接在文中找到。如前三个题目,在原文都可以找到相对应的线索。第4题是一个猜测题。结合语境可知,走进这些商店,拿一个篮子,把想买的东西放进去,离开之前自己去支付,没有售货员参与,因此是自助商店。故选A

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网