题目内容

【题目】根据汉语提示完成句子

1即使我们不能通过这次考试,我们也要尽最大努力。

We will try our best ______ ______ we can't pass the exam.

2如果他不邀请我,我不会去参加他的晚会。

I won't go to his party ______ he invites me.

3通过这个望远镜,我没能看到任何星星。

I can't see any stars ______ this telescope.

4在其他行星上有生命吗?

Is there life ______ ______ ______

5太阳、地球和月亮都属于太阳系。

The sunthe earth and the moon ______ ______ ______ the solar system.

【答案】

1even if

2unless

3through

4on other planets

5all belong to

【解析】

1try our best表示尽我们最大努力;pass the exam表示通过考试;根据中英文对照,此处缺即使,在英文中表达为 even if,引导让步状语从句,故答案为 even if

2根据中英文对照,此处缺“如果不(除非)”,在英文中表达为unless,引导条件状语从句,时态需用主将从现。故答案为unless

3go to his party表示参加他的晚会;根据中英文对照,此处缺“通过”,在英文中表达为through,故答案为through

4根据中英文对照,此处缺“在”,“其他行星”,根据other+名词复数,在英文中表达为on other planets,故答案为on other planets

5the solar system表示太阳系;根据中英文对照,此处缺“都属于”,因为是三者,所以用all,在英文中表达为all belong to,故答案为all belong to

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Young sunflowers turn and swing every day. New findings add to evidence that the plants are animal-like.

Harmer, a professor in the University of California at Davis, Department of Plant Biology, carried out a series of experiments on sunflowers in the field, in pots outdoors and in indoor growth chambers.

By staking plants so that they could not move, Harmer showed that he could destroy their ability to track the sun. He also noticed that sunflowers prevented from moving were not as tough and leafy as those that were free to move. When plants were moved indoor with a settled overhead light, they continued to swing back and forth for a few days.

The indoor plants did start tracking the “sun” again when the apparent source of lighting was moved across the room. The plants could reliably tack the movement and return at night when the artificial day was close to a 24-hour cycle, but not when it was closer to 30 hours.

When sunflowers track the sun, the east sides of their stems grew more rapidly than the west sides. At night, the west sides grew faster as the stem swung the other way. The team identified a number of genes that were expressed at higher levels on the sunward side of the plant during the day or on the other side at night. A plant growth-regulating hormone (激素), called auxin, appears to be a key driver.

The “dance” to the sun cycle obviously slows when the sunflower matures (成熟) and its flowers open up. At that point, the plants stop moving during the day and settle down facing the sun in the east.

“Bees like warm flowers.” Harmer said, adding that the bees are cold-blooded, so landing on a warm flower saves them energy and perhaps feels really good.

“The morning warmth changes the flowers in a way to make them more appealing to insects, perhaps causing them to release more attractive scents earlier in the day.” he said “We’re currently testing this idea.”

1Why did Harmer do the experiment on sunflowers?

A.To see how sunflowers grow upB.To show what sunflowers’ genes are.

C.To study why sunflowers track the sun.D.To check if sunflowers swing in cloudy days.

2What does the underlined word “staking” probably mean in Paragraph 3?

A.breakingB.controllingC.growingD.searching

3What is the result of sunflowers being stopped from moving?

A.They will produce a number of new genes.B.They will grow faster than usual.

C.They won’t swing back though set free.D.They won’t grow well.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网