题目内容

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 Tanzania(坦桑尼亚)is a country which has a lot of animals, such as gnus(角马), lions, cheetahs(猎豹, elephants, giraffes, crocodiles and so on. Every year, many people in the world travel to this African country to watch the animals closely. But do you know how they travel?
By bus—This is the most common way. When people get on a bus, they'll find that the bus is a little strange. It is different from the buses we often see. There are no big windows at all, but some small windows. And it looks like a cage. What are they used for? Oh, people can use it to watch animals, especially those dangerous animals, and take photos. We know that people are most interested in the lions. So when two buses meet, the drivers will stop and ask each other whether they have found lions.
By boat—We can often see many people are in a boat, enjoying the beautiful scene along a river of a lake, and they can also enjoy hippos(河马)and crocodiles from a nearer distance.
By hot balloon(热气球)—In the early morning, when the sun is beginning to rise, a large hot balloon is also starting its journey. Taking a hot balloon makes most of the travelers excited. After some time, the balloon will land in a certain place, and the waiters will serve people a delicious and special breakfast. But the cost of taking a hot balloon is also very high. A person should pay 400 dollars for an hour's trip.
(1)Which is the most common way of traveling in Tanzania?
A.By bus.
B.By plane.
C.By boat.
D.By hot balloon.
(2)The bus is a little strange because .
A.it has no doors
B.it looks like a cage
C.people can take photos
D.it has no driver
(3)If you want to watch hippos carefully, you'd better .
A.take a bus
B.take a hot balloon
C.be on a boat
D.swim in the river
(4)Which one is not right?
A.Taking a hot balloon for a whole morning will cost 400 dollars.
B.Many people go to Tanzania for travelling.
C.Tanzania is an African country
D.The different traveling ways make people happy and they'll have a good time.
(5)Which one can be the best title?
A.The beautiful country-Tanzania
B.The ways of traveling in Tanzania
C.Why do we take a bus to travel.
D.Different animals in Tanzania

【答案】
(1)A
(2)B
(3)C
(4)A
(5)B
【解析】短文大意:该文主要介绍了在坦桑尼亚的交通方式。乘公共汽车,这最常见的方式。乘船可以欣赏河马。乘热气球费用高。
(1)细节理解。题意:在坦桑尼亚旅行最常见的方式是什么? 根据第二段中By bus—This is the most common way.可知乘公共汽车是最常见的方式。所以答案是:A .
(2)细节理解。题意:这辆公共汽车有点奇怪,因为……。根据第二段中It is different from the buses we often see. There are no big windows at all, but some small windows. And it looks like a cage.可知那公共汽车是有点奇怪,看起来像一个笼子。所以答案是:B .
(3)细节理解。题意:如果你想仔细地看河马,你最好……。 根据第三段的描述可知如果你想看河马最好乘船。所以答案是:C .
(4)细节理解。题意:哪一个是不对的? 根据第四段中But the cost of taking a hot balloon is also very high. A person should pay 400 dollars for an hour's trip.可知乘一个小时的热气球需要400美元,。所以答案是:A .
(5)标题归纳。题意:哪一个是最好的标题?根据该文主要介绍了在坦桑尼亚的交通方式可知答案应为:B.

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空,根据短文内容选择最佳答案。

Mother’s Day is coming. Please do something for your mother. _ can replace a mother’s love .It is she who looks after the helpless you and serves you with all her heart and does everything to make your life _ . Just for a day, at least, we shall stop taking our mothers for granted(想当然). Let’s remember the most important reasons for which we need to be grateful to our mom.

Since your childhood, in fact, you have watched your mom washing and ironing your clothes, keeping your school uniform spotless(一尘不染), and your shirts without a single crease(褶皱).You have been _______ to be picked or dropped to and from your school every single day right from your first day at school.Whenever you had a fight or if you needed a reason to cry on someone’s shoulders, your mom was the one giving you the comfort and _ listening to all your heartburns.Just remember the innumerable(数不尽的) times you wanted a fresh new set of clothes and your mother dug out her pocket money to _ your wish.Just think of hundreds of delicious dishes she prepared _ you, the tasty lunchboxes she cooked for you. It even makes your mouth water even now.Your mother is the person you can _ whenever you need her.She is always there for you through your life.

So___is time to do something for your mother.Spend more time with her instead of playing computer games or watching TV alone.If you do so,she will be happy. Don’t feel bored that she talks a lot. Put_____in her shoes.Do your best at no matter what you do.When you do your best ,you’ll make her proud of you .It makes her happy to see that you’re turning into ______a great kid.

A mother’s love never changes.So he is truly happy who makes his mother happy.Please take action from now on!

【1】A. Something B. Everything C. Nothing

2A. classical B. comfortable C. clever

3A. enough luck B. lucky enough C. enough lucky

4A.patiently B. differently C. carelessly

5A. stop B. realize C. promise

6A. to B. with C. for

7A. come on B. depend on C. hold on

8A. that B. this C. it

9A. ourselves B. yourself C. themselves

【10A. so B. very C. such

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网