题目内容

【题目】

Life in the 22nd century will be different from that in the 21st century, because many changes will take place.

The population is growing fast. There will be more and more people in the world and most of them will live longer than before. Computers will be much smaller and more useful, and there will be at least one in every home. And computer studies will be one of the most important subjects at school.

People will work fewer hours than they did in the 21st century, and they will have more free time for sports, watching TV and traveling. Traveling will be much easier. And more people will go to other countries for holidays.

There will be changes in our food, too. More land will be used for building new towns and houses. Then there will be less room for cows and sheep, so meat will be more expensive. Maybe no one will eat it every day, instead they eat more vegetables and fruit. In this way people will be healthier.

Work in the future will be different, too. Robots will do dangerous and hard work. Because of this, many people will not have enough work to do. This will be a problem.

1Why will life in the 22nd century be different from that in the 21st century?

Because ____________________________________.

2Computers will be much smaller and more useful, won’t they?

________,____________________.

3Will people work more hours than they did in the 21st century?

________,____________________.

4What will more land be used for?

More land will be used for ________________.

5Who will do dangerous and hard work?

___________________________________.

6How do you like life in the 22nd century?

I think ___________________________________________.

【答案】

1many changes will take place

2Yes they will.

3No they won’t.

4building new towns and houses

5Robots.

6(I think) life in the 22nd century will be different, changeable etc.…./Any reasonable answers will be OK.

【解析】

短文大意:本文幻想了未来22世纪不同于21世纪的社会生活。

1题意:为什么22世纪的生活与21世纪的生活不同?考查细节理解。根据Life in the 22nd century will be different from that in the 21st century, because many changes will take place.可知22世纪的生活会发生许多变化,故填many changes will take place

2题意:电脑将会更小更有用,不是吗?考查细节理解。根据Computers will be much smaller and more useful电脑将会更小,更有用,可知答案是肯定的,故填(1). Yes (2). they will.

3题意:人们会比在21世纪工作更长时间吗?考查细节理解。根据People will work fewer hours than they did in the 21st century, 人们将比在21世纪工作更少的时间,可知回答是否定的,故填(1). No (2). they won’t.

4题意:更多的土地将被用来做什么?考查细节理解。根据More land will be used for building new towns and houses. 更多的土地将用于建设新的城镇和房屋,可知填building new towns and houses

5题意:谁愿意做危险而艰苦的工作?考查细节理解。根据Robots will do dangerous and hard work.可知机器人将做危险和艰苦的工作,故填Robots.

6题意:你觉得22世纪的生活怎么样?考查观点态度。开放性题目,答案不唯一。根据Life in the 22nd century will be different from that in the 21st century可知填(I think) life in the 22nd century will be different, changeable etc.…./Any reasonable answers will be OK.

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网