题目内容

【题目】 Our words can be a valuable tool to cheer up a person who is down. By offering some kind words, we can help them face their present and future with courage.

A car accident happened to me when I was four years old, I had a scar (伤疤) below my nose. Because some children laughed ________ me and called me “scarface”, I had little confidence (自信). Although my parents told me that I was ________, I did not see myself that way.

One afternoon, when school ended, I remained in my ________, waiting for my mother. Miss Pratt sat at her desk with other teachers and talked. I looked at the clock and ________ it was time for me to get ready to leave. I put on my wool coat and hat. One of the teachers looked at my ________ and said with a surprise, “Who is that girl? She is really pretty in her clothes.” Miss Pratt's answer was, “I agree, Mary is pretty.”

Pretty! The word surprised me. Teachers would not ________. Maybe it was true that I looked pretty.

At that moment I made up my mind to be the ________ child in my class to learn the tables(乘法表). Whatever it took, and no matter how much time, I would do. No one was going to stop me. This time I ________ myself.

About one week later, Miss Pratt said to the class that I was the first one to learn the tables and she told us she was ________ me. The whole class smiled and gave me a big hand. For the first time, I felt truly good about myself. I knew I was ________ by Miss Pratt's words. This might not happen if I didn't hear those kind words. I will never forget the words.

1A.overB.atC.withD.like

2A.prettyB.smartC.braveD.polite

3A.houseB.officeC.classroomD.garden

4A.heardB.realizedC.hopedD.suggested

5A.hairB.backC.headD.face

6A.lieB.agreeC.listenD.help

7A.lastB.firstC.secondD.third

8A.lostB.askedC.enjoyedD.trusted

9A.proud ofB.interested inC.angry withD.sad for

10A.hurtB.controlledC.encouragedD.protected

【答案】

1B

2A

3C

4B

5B

6A

7B

8D

9A

10C

【解析】

文章大意:作者学生因为一场事故而在脸上留下了伤疤,作者因此没有了自信。后来作者受到Pratt小姐说的话鼓舞,最终改变了自己。

1句意:因为有些孩子嘲笑我,叫我“疤脸”,我几乎没有信心。

考查介词。over从一侧到另一侧;at在;with和……在一起;like像。根据短语laugh at“嘲笑”和后面的me可知,这里要填at,故选B

2句意:虽然我的父母告诉我我是很漂亮的。

考查形容词。pretty漂亮的;smart聪明的;brave勇敢的;polite有礼貌的。因为作者脸上有疤痕,所以没有自信。因此这里要填pretty,故选A

3句意:我还在教室里。

考查名词。house房子;office办公室;classroom教室;garden花园。.根据前面的when school ended,可知这里要填classroom,表示:我还在教室里。故选C

4句意:我看了看钟,意识到是准备离开的时候了。

考查动词。heard听到;realized意识到;hoped希望;suggested建议。根据前面的I looked at the clock可知,这里要填realized,故选B

5句意:一个老师看到我的背面。

考查名词。hair头发;back背部;head头部;face脸部。根据老师说的She is really pretty in her clothes可知,老师看到了我的衣服,而不是看到我的头发,头和脸。所以这里要填back,故选B

6句意:老师不会撒谎。

考查动词。lie撒谎;agree同意;listen听;help帮助。根据下句Maybe it was true可知,这里要填lie,故选A

7句意:我下定决心要成为第一个学会乘法口诀的小孩。

考查序数词。last最后;first第一;second第二;third第三。根据最后一段的I was the first one to learn the tables可知,这里要填first,故选B

8句意:没有人会制止我,这次我信任自己。

考查动词。lost丢失;asked问;enjoyed享受;trusted信任。根据前句的No one was going to stop me可知,这里要填trust,故选D

9句意:她为我感到骄傲。

考查形容词短语。proud of为……骄傲;interested in感兴趣;angry with感到生气;sad for悲伤。因为我成为第一个学会乘法口诀的小孩,所以这里要填proud of,故选A

10句意:我知道我受到了Pratt小姐说的话鼓励。

考查动词。hurt伤害;controlled 控制;encouraged鼓励;protected保护。根据前面的分析可知,作者因为老师的说的话而恢复了鼓励,所以这里要填encouraged,故选C

完形填空,它集阅读理解、语法、词法、句法于一体,是难度最大的题,重点考查语言综合运用的能力。解题的方法第一要带着空,通读文章,搞清事件发生的背景。紧紧抓住上下文语境所提供的信息,充分利用各种线索,语法知识,以及句子之间的关系,词的搭配,结合上下文背景语境,结合句意选择适合语境的选项。做完型填空时,首先要通读课文,明白主旨大意,然后再做题。例如,第1小题,句意:因为有些孩子嘲笑我,叫我“疤脸”,我几乎没有信心。考查介词。over从一侧到另一侧;at在;with和……在一起;like像。根据短语laugh at“嘲笑和后面的me可知,这里要填at,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 There is something in the world. It has no shape, no color and no weight. It can't be seen or touched. But everyone wants it very much People try to get it in many ways. Some people think money means it, so they try to make more money; some people believe that knowledge can bring it to them, so they study very hard; some other people find only good health can make themselves get it, so they take part in all kinds of sports and games. Now, you may ask what on earth the mysterious thing is. That's HAPPINESS. I can't give you the exact meaning of happiness, but I'm sure if you love and help others, you'll get it.

I'll never forget an old lady. She lives in a small house alone. It's said that her husband and her son died in a traffic accident. What a sorrow life she has! But the old lady often helps others with a smile. Whenever it snows, she is always the first to clean the paths (小路). She looks after several children living nearby. I am one of them. I often remember the stories she told us and her kind smile. Perhaps she is unlucky, but I think she is a happy person. Her life is full of laughter and love.

But I'm sad to see some people getting their happiness in bad ways. They speak loudly in cinemas and meeting rooms; they destroy (损坏) trees to enjoy themselves and they laugh at others' shortcomings. Perhaps they feel happy at that time, but they will never get true happiness because they have destroyed others' happiness.

Now I know what happiness is. It means kindness, love and unselfishness. Above all, only bringing happiness to others can make yourself happy.

36题为完成句子;3738题为简略回答问题;39题为找出并写下全文的主题句;40题为将文中画线句子泽成汉语。

1You will get happiness if you__________________________.

2What happened to the old lady's husband and son?

_____________________________________________________________________________________

3What does the writer often remember about the old lady?

_____________________________________________________________________________________

4______________________________________________________________________________________

5______________________________________________________________________________________

【题目】 Last year, we took a trip to New York City. When we________ our hotel, it was around 2 a.m. My son, Joseph, looked out at the lights of Times Square and said he wanted to go ______. I told him it was too ______ to go out, but he kept looking out of the window and said, “Just for two minutes.”

My wife and I just looked at each other, smiled and said, “Two minutes.” We got dressed and walked into the center of Times Square. _______ we got there, my son pointed at the lights and said, “Dad, _______!” And then he started to fall asleep. So we had to go back to the hotel.

It took us 20 minutes to _____ for the 20 seconds we spent outside, but it made our son ________ and that meant a lot to us. That night, I learned a lesson about happiness. We sometimes have chances to create happy moments in our lives, but we often find an excuse(借口) to do________.

Because of my son, I learned that I am the biggest _______to my own happiness. Because happiness is a door that is always open, we are the ones ________ have to decide if we are going to walk through the door.

1A.arrived inB.arrivedC.gotD.arrived at

2A.insideB.outsideC.backD.home

3A.hotB.earlyC.lateD.cold

4A.IfB.UnlessC.BecauseD.When

5A.listenB.touchC.lookD.smile

6A.make rulesB.get readyC.do sportsD.have dinner

7A.sadB.happyC.boredD.patient

8A.something elseB.else somethingC.nothing elseD.else nothing

9A.friendB.teacherC.enemyD.father

10A.whoB.whichC.whatD.where

【题目】 From red apples and yellow lemons to blueberries and green melons, fruit comes in many different colors. 1.

According to Lu Wei from the Chinese Academy of Sciences, fruit colors actually come from their different pigments(色素).These pigments appear differently, depending on the fruit's environment. 2.

To find out how environment influences fruit colors, Chinese scientists studied more than 280 different fruit colors. They found that red fruit usually grow in cooler places. And instead of just growing in one place, you can find them growing in many places around the world. 3. These fruits grow a lot in just one certain area. The scientists also found that the closer the fruit is to the equator(赤道), the darker its color will be.

4. Animals eat fruit and drop the seeds(种子)in other places later. This helps the fruit spread and grow in different places. Therefore, in order to attract animals, some fruit develop colors that are easy for animals to see.

However, animals see colors in a different way.5. For example, birds can see red more easily than humans can. Therefore, there is more red fruit in areas where birds live. The lemurs(狐猴)of Madagascar are red-green color-blind. Many yellow fruit can be found there, as they can easily see this color.

阅读短文,把A~E五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整。

A. Blue and purple fruit mostly grows in warm places.

B. Fruit needs to develop colors that are suited to animals' visual(视觉的)abilities.

C. Why do different kinds of fruit have so many colors?

D. Animals have also had an influence on fruit colors.

E. This causes the fruit to turn a certain color.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网