题目内容

【题目】短文填空 根据短文内容及首字母提示,补全空格内单词,使短文完整、通顺。

Fire can help people in many w1. Fire can keep your house warm, give light and cook food. But s2 fire can also be very harmful(有害的). It can b3 things, too.

Nobody k4 how people began to use fire, but there are many interesting old stories about how a man searched for a fire. One is about a man called Prometheus(普罗米修斯). The man lived a very long time a5. He went up to the sun and b6 fire down.

Today people know how to make a fire with m7. Children sometimes like to play with them. But matches can be very d8. One match can burn a piece of paper, and then it could burn a house. A small fire can turn into(变成) a big fire quickly. So you must be careful with matches.

Be careful with fire, and it will h9 you. But if you aren’t careful with fire, it may

h10 you.

【答案】

1ways

2sometimes

3burn

4knows

5ago

6brought

7matches

8dangerous

9help

10hurt

【解析】文章大意:学会用火是人类史上的一个里程碑。火能帮助我们取暖、照明、做饭,但是火也会对我们造成危害。本文介绍了关于火的一些知识。

1考查名词。根据题干Fire can help people in many w____1___句意可知火有时候会在许多方面帮助人们,结合首字母提示,可知此处应填单词“方面”,英文表达是way,前面有many,修饰可数名词复数,因此用其复数形式,故答案填ways。

2考查频度副词。由语境可知,文章Fire can help people in many w____1__.Fire can keep your house warm,give light and cook food阐述了火的用处,后面but表转折,所以此处应是指“有时会带来危害”,“有时”英文表达是sometimes,故答案填sometimes。

3考查动词根据It can b____3____ things,可知,火可以燃烧东西空格前面为情态动词can,后加动词原形,故答案填burn。

4考查动词。由句意推断,"没有人知道人们是如何开始使用火的",又因为主语是不定代词nobody,视为三单,因此谓语动词也应该用三单,故答案填knows。

5考查副词。根据上文interesting old stories可知,普罗米修斯是生活在很久以前的人物,因此用a very long time ago.“很久以前”,故答案填ago。

6考查动词根据文中语境,可知是普罗米修斯去太阳那里取来了火种,带来、拿来”是bring,这件事情发生在过去,因此用一般过去时态,bring的过去式为brought,故答案填brought。

7考查名词。根据本句中“用点火”,以及下文提到One match can burn a piece of paper,可知此处意为火柴”,英文表达是match,为可数名词,这里表示泛指,所以用复数形式,故答案填matches。

8考查形容词One match can burn a piece of paper,and then it could burn a house可以推断出火柴有时是危险的,“危险的”英文表达是dangerous,故答案填dangerous。

9考查动词。根据句意Be careful with fire, and it will h____9____ you.谨慎用火,火就会帮助你“帮助”英文表达是help,由前面的will可知时态用一般将来时态构成为will+do,故答案填help。

10考查动词。根据句意But if you aren't careful with fire,不谨慎用火,火可能会伤害你,“伤害”英文表达是hurt,前面may 为情态动词,后加动词原形,故答案填hurt。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 After years of dedicated study, a young Chinese viola (中提琴) player has been accepted by the Royal Birmingham Conservatoire (伯明翰音乐学院), one of the most prestigious music schools in Britain.

Eighteen-year-old Wang Zi'an from Guangzhou was born blind. However, he has always had a passion for m1.Wang began playing an electronic keyboard at the age of four and later progressed to the piano and finally the viola.

With no sight, Wang has had to spend more energy and time practicing. His piano teacher would hold his hands, p2his fingers on the keys again and again, 10 make sure he remembered each note. His fingers often bled during these intense practice sessions. Despite his dedication, however, a teacher at the blind school he attended when he was 10 said he should pursue a career as a masseur (按摩师) .a job traditionally carried out by blind people. Wang told reporters that he h3this pessimistic attitude, which only helped drive his ambition.

Wang was turned down by several music schools. Finally, at 13, he caught the eye of a music teacher in Guangzhou The teacher told Wang that people with poor v4were often more sensitive to stringed instruments and advised him to take up the viola. Wang followed the advice. He recorded each class so he could listen to it r5, mastering each new piece of music!

Like other applicants, Wang passed difficult examinations b6receiving his offer from the British college. Thanks to his outstanding performance, he also obtained a scholarship. Wang hoped his experience can now inspire others to realize that people do not have to follow a set route in life--there can be other options.

【题目】假如你是Alice, 你想写一封推荐信,推荐你的同学Daniel获得今年的新星奖。推荐

信字数为100词左右。开头,结尾已给出,不计入总字数。

Excellent qualities

(优秀的品质)

Good examples

(好的事例)

乐于助人

1.经常帮助同学做家庭作业。

2.经常与同学们一起打扫公园。

3.在公交车上……(至少一点)

聪明

1.学东西快,学好所有的学科,计划好所有的事情。

2.当我们去野营时他会搭建帐篷。

勇敢

一个周日的早晨,一个小女孩掉到湖里,他跳进湖里,把小女孩从水里救了上来,最后并送她回家。

有礼貌

经常向老师问好,经常帮老师擦黑板。

Dear Sir / Madam,

I would like to recommend Daniel for this year’s Young Star Award.

Daniel is a helpful boy. ________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

He is clever._________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

He is brave, too._____________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

He is polite.__________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

All the students in our class think that Daniel should get the award. We look forward to hearing from you soon.

Yours faithfully,

Alice

【题目】根据短文内容选择正确答案。
A
Betty and I are best friends. Our birthdays are on the same day, so every year we have a birthday party together. But this year, we had a costume party instead.
While we were writing the invitations, my mum came in and asked, "Why not invite John?" John had been in our class for only a few months, but he was already getting better grades in Maths than anyone else in class. I wrinkled (皱起) my nose, “Mum, he wears the same pants to school every day. How could he even afford a costume?" Mum said nothing. The next day, mum gave me an envelope with a shopping certificate (凭证) in it. "I thought it would be nice for you to give this to John" Mum said. But how? We didn't want to make John embarrassed. We discussed it for a long time. Finally, Betty and I had a good idea.
On the day of our party, kids arrived, dressed differently. John arrived, in an old sheet (床单), but still in the same brown pants as usual. We danced, ate snacks and played games in groups. Before eating the birthday cake, Betty said in a loud voice, “Now it is time for the great prize game. It is the following riddle……". It was a maths game. None of us was surprised when John came up with the right answer first and walked off with the envelope.
Everything went on well as we planned. John wore a new pair of pants and a new shirt the next week. He felt happy. So did we.
When we help others, we need to find a proper way, or we may hurt them in another way.
(1)The two girls and John were in the same ________.
A.group
B.family
C.team
D.class
(2)John's family may be very ________ according to the passage.
A.far
B.poor
C.rich
D.small
(3)How did John get the prize during the party?
A.By helping others.
B.By asking for help.
C.By getting good grades in study.
D.By winning the maths game.
(4)John ________ with the shopping certificate after the party.
A.watched a basketball match
B. saw a movie
C.bought something to wear
D.made a phone call
(5)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.John wasn't good at Maths.
B.The two girls helped John in a proper way.
C.The two girls felt angry when John won the great prize.
D.John wore a new pair of pants and a new shirt to the party.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网