题目内容

【题目】 You have tried too hard but you don’t succeed; you’ve made all your efforts but you don’t get the results you want. What should you do? Give up and turn over a new page. Drop it like it’s hot, and run in the opposite direction as fast as you can.

Do you feel surprised? What is wrong with giving up? Oh yes, we all have been trained and asked to work hard to achieve our dreams, and that is a good thing. The problem comes out when all these inspirational quotes (励志名言) start confusing us.

These messages tell people not to give up, but they don’t tell you that it should only apply to (适用于) your true dreams. They tell people to “try and try again” until they succeed, but that amount of effort should only be put toward what people really want in life and they should never give up no matter what life goals they have. The rest is all just there to confuse you, distract (使分心) you, give you a headache and sadness, so don’t let it happen.

If you are really not good at something, give it up and try to do something you like. Once you do something you like, you won’t feel bored and also won’t give it up. You know clearly what you want even the road to success is hard. So you need to know what you’re good at. To find your talent, you need to observe (观察) the things around you and write down the things you’re interested in on your notebook. Then you can search them on the Internet, and know more about them. Asking your parents or friends for help is also a good idea because they can see something you can’t. They can help you know yourself clearly.

Try to discover your talent, your ability and your skills. Find out what you are good at, what makes you happy and then work on it. If you do, no one would have to tell you or inspire you not to give up because when you love something, you keep trying until you get it right and the enthusiasm flows from within. Don’t worry about what people will say or think. It’s your life, so you have to love it and be your own boss.

1Inspirational quotes are suitable for those who ________.

A.are successfulB.have no life goals

C.have true dreamsD.never give up

2Once you find something you like, you won’t ________.

A.achieve your dreamsB.feel bored or give up

C.know yourself clearlyD.continue it

3Why can you ask your parents for help to find your talent?

A.They can see something you can’t.B.They are good at everything.

C.They are older than you.D.They know how to help you.

4The underlined word “enthusiasm” in the passage means?

A.happinessB.curiosityC.abilityD.warmth

5What’s the main idea of this passage?

A.We can’t believe everything about inspirational quotes.

B.It’s not a bad thing for us to give up sometimes.

C.Each of us has our own talent and skills.

D.Anything is not so easy to do well.

【答案】

1C

2B

3A

4D

5B

【解析】

本篇讲述当我们努力工作却不能实现梦想时,就不能为所谓励志名言所困惑,应该要懂得放弃,重新开始,试着做自己喜欢的事,努力发现自己的天赋、能力和技能,坚持努力,做好自我。

1细节理解题。根据第三段“These messages tell people not to give up, but they don’t tell you that it should only apply to your true dreams”可知励志名言适合那些有梦想的人,故选C

2细节理解题。根据第四段“Once you do something you like, you won’t feel bored and also won’t give it up”可知一旦你做了你喜欢的事情,你不会感到无聊,也不会放弃,故选B

3细节理解题。根据第四段“Asking your parents or friends for help is also a good idea because they can see something you can’t. They can help you know yourself clearly”可知父母或朋友求助,因为他们能看到你看不到的东西,他们能帮助你清楚地了解自己,故选A

4词义猜测题。根据第五段可知努力。如果发现自己的天赋、能力和技能,找出你擅长什么,什么让自己快乐,然后努力去做,即使没有人告诉你或者激励你不要放弃,你会一直努力,因为做自己喜欢的做的事情内心涌出热情,故选D

5主旨大意题。本篇讲述当我们努力工作却不能实现梦想时就不能为所谓励志名言所困惑,应该要懂得放弃,重新开始,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项补全短文。选项中有一项为多余选项。

Note-taking is a skill that can help you do well in all your schoolwork. 1 But unluckily, most students don’t know how to take notes.

★Write down key facts. You can copy them or write down the most important facts of all in class. Different teachers do things differently. For example, some teachers may focus on(关注) lots of dates and facts in class, but they only write the important ones on the blackboard. Other teachers may not write anything down. 2 You have to listen for the key information and write it down as quickly as possible. Drawing mind maps may be a good choice at this time.

3 If your teacher speaks too fast and you can’t follow what he is saying, you can ask him after class.

★Compare. Comparing your notes with your classmates’ can be good for your learning. It can also help you and your classmates correct some mistakes.

★Organize(组织). Note-taking also needs organization. 4 And you can find everything easily when a test comes.

★Good note-taking takes time. If you decide to recopy your notes every evening, you’ll surely have less time to watch TV. In this way, you’ll have time in the coming test.

A.It can make it easy for you to review what you learned.

B.Ask your teacher to repeat what you miss.

C.Keep notes for each subject in one notebook.

D.But they may say something important again and again.

E.And they will send all the notes to you.

【题目】 Once upon a time, there lived a wise man. Everyone respected him. His son, however, was very___________and did nothing every day.

The wise man was worried about his son’s future. One day, he said to his son, “I want you to find some treasure. I have drawn a map to___________you.” Then he handed his son a bag. Inside the bag were clothes, some food, a little money and the___________.

The son set out on his long journey the next day. Along the way, he met a lot of people. He sometimes was_________by some with food and by some with a room to live in. However, he also came across robbers (强盗)who tried to rob him.

_________, after a long year, he reached the place where the treasure was. He spent two days looking and digging for the treasure, but found___________. He felt so disappointed. Then he went back to his home. On his way back, he learned to make meals and fix his own clothes _________.He also met the same people who had helped him_________. This time, he helped them in order to repay(报答)them.

When he reached home, he said___________ to his father for not finding the treasure. “There wasn’t any treasure in the very first place, my son.” the father answered____________, “But I think you have found your life’s true meaning.”

1A.lazyB.busyC.hard-working

2A.meetB.disappointC.guide

3A.keyB.mapC.knife

4A.fooledB.praisedC.helped

5A.FinallyB.UnluckilyC.Suddenly

6A.anythingB.nothingC.everything

7A.herselfB.myselfC.himself

8A.beforeB.laterC.now

9A.thanksB.sorryC.goodbye

10A.happilyB.sadlyC.angrily

【题目】 Oct 31, 2013 wasn’t just another Halloween for me. While I was driving home, a vehicle struck my new car from behind, with a blow that sent me into the busy road. I fought hard to open my eyes for a second, but I lost consciousness (知觉).

After I was taken to hospital, the doctors told me I wasn’t going to be able to move anything from my neck down.

I had lost the use of almost every muscle and was very weak.

But at the rehab centre (康复中心), I saw a glimpse of hope and was inspired by other patients with injuries like mine.

The first year was slow and I didn’t see much progress. My head felt like a heavy ball and I couldn’t hold it up, and my blood pressure would drop all the time.

And while the idea of walking or even standing was out of the question, I sure did try.

Six months later, I was finally given the green light to return home.

However, that’s when the reality of the situation became clear to me.

I realized that my life was so different. I was unable to use a phone, and unable to feed or wash myself.

I couldn’t grip on to anything, a fork or spoon was too heavy to pick up.

I had to learn to be patient with myself, and to enjoy every moment going forward.

I was determined to walk again, so giving up was no longer a choice.

I fought hard on my recovery and still do to this day. I’m now moving my legs and arms on my own, doing things like working out, swimming, and yoga.

All of this is proving my doctors wrong, and is turning the page from the impossible to the possible.

My faith (信念), supportive family, friends, and team encourage me to continue to work harder.

I believe that this difficulty is an opportunity to grow, become stronger, and keep on fighting to hopefully inspire others not to give up.

I learned one lesson from my car accident: Never give up on faith, and never give up on hope.

1Why wasn’t the writer able to move anything from his neck down?

A.The road was busy on Halloween.

B.He had a fight with other people.

C.He was driving carelessly on his way home.

D.His car was stuck by a vehicle from behind.

2The underline expression “out of the question” is closest in meaning to “______”.

A.importantB.hopefulC.impossibleD.different

3How is the writer now?

A.He is still fighting for recovery.

B.He has recovered and runs well.

C.He can’t move his legs or arms.

D.He has almost given up all hope.

4Which word can best describe the writer?

A.Supportive.B.Faithful.C.Hard-working.D.Strong-minded.

5What is the best title for the passage?

A.Life is Not Easy.B.Never Give Up.

C.A Terrible Accident.D.On Recovery Road.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网