题目内容

【题目】请阅读下面图文,根据图文内容回答问题。

Bananas are good snacks. They are not only sweet and delicious, but also easy to carry around, so you can take them anywhere. Best of all, bananas have different things that the human body needs!

Bananas grow best in warm places with lots of rain. They grow on plants that look like trees. The plants can grow as high as 30 feet. When they reach their full height, flowers grow outThese flowers produce (生产) bananas.

Two or three times each year, the plants produce fruit. Then after about three months, farmers will pick the bananas. At this time, they still aren’t the sunny yellow color bananas. Then the green bananas are shipped to stores. They turn yellow along the way and are ready to be sold.

If you love bananas, you’ve got a lot of company (同伴). The first shipment of bananas arrived in the United States in 1876. After that, Americans showed great love for bananas. Until today, Americans still eat more bananas than any other fruit. We can see that clearly in the following chart.

1Where do bananas grow best?

___________________________________________________________________________

2How many times do the plants produce fruit each year?

___________________________________________________________________________

3In the passage, the underlined word “they” refers to ()?

___________________________________________________________________________

4Which is the second most popular fruit in America according to the chart?

___________________________________________________________________________

5Do you like eating bananas? Why or why not?

___________________________________________________________________________

【答案】

1bananas grow best in warm places with lots of rain./In warm places with lots of rain.

2Two or three times each year.

3(the) green bananas.

4Apples

5开放性问题,言之合理即可

【解析】

短文大意:本文是科普文,介绍了香蕉的生活习性、颜色变化和吃香蕉的好处,并结合图表说明美国人吃的香蕉仍然比其他任何水果都多,从而说明香蕉是最受欢迎的水果。

1题意:香蕉在哪里生长得最好?考查细节理解。根据Bananas grow best in warm places with lots of rain. 香蕉在多雨的温暖地方生长得最好,可知填bananas grow best in warm places with lots of rain./In warm places with lots of rain.

2题意:这种植物每年结多少次果?考查细节理解。根据Two or three times each year, the plants produce fruit. 这种植物每年会结两到三次果实,可知填Two or three times each year.

3题意:在这篇文章中,带下划线的单词“they”指的是什么?考查词义理解。根据上文Then the green bananas are shipped to stores. 绿香蕉被运到商店,可知在路上变黄的是这些绿香蕉,故填(the) green bananas.

4题意:根据图表,美国第二受欢迎的水果是什么?考查细节理解。根据图表提示,一个美国人每年吃的苹果仅次于香蕉,可知苹果是第二受欢迎的水果,故填Apples

5题意:你喜欢吃香蕉吗?为什么?(为什么不?)考查情感态度。开放性题目,根据第一段Best of all, bananas have different things that the human body needs!,结合生活经验,可填Yes, I do. Because bananas have different things that the human body needs.

阅读短文回答问题,即根据文章的表层意思进行深层次的推理判断,组织语言回答问题。首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读时要注意辨认和记忆具体事实,重要情节,事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这对题目的判断至关重要,需要考生综合所有的细节来理解把握。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Have you ever heard of tandem? The word itself means a bicycle built with saddles for two riders sitting one behind the other. However, when we learn a foreign language, we can find a native speaker

who wishes to learn our languages. So we both get a chance to practice. This is the tandem exchange.

For example, I’m a native English speaker but I want to learn Spanish. So I go to a tandem meeting. There I can find a native Spanish speaker who wants to improve his or her English. Then we become “tandem” partners. I speak English with my Spanish tandem partner for about an hour and help him or her with some English problems. After that, we speak Spanish for an hour, too. The idea of this language exchange is great because we can learn something about a language that we may not learn in class. This is the main reason why we can choose the tandem exchange as a way to learn a new language.

In the tandem exchange, we can also read passages with our partner. This way we can not only practice our pronunciation but also understand the meaning of difficult words in other languages. We can then have conversations about the passages in order to practice our speaking and listening.

So I advise you to participate in the tandem exchange. If there’s no foreigner around you, online tandem exchange is also a good choice. Join in the tandem exchange and enjoy the opportunity of learning new languages and understanding the cultures of other countries!

【1】Which of the following is a tandem bicycle?

A. B. C. D.

【2】What is the main reason for choosing the tandem exchange?

A. We can make more friends.

B. We can learn something about a language that we may not learn in class.

C. We can improve our pronunciation.

D. We can learn Spanish in the tandem exchange.

【3】Which language skill is NOT practiced in the tandem exchange according to the passage?

A. Speaking. B. Writing. C. Reading. D. Listening.

【4】The underlined phrase “participate in” means ”.

A. take in B. make up C. take part in D. give up

【题目】What do you think our life will be like in 2050? Some people are talking about it on QQ

Blue Sky

I think there won’t be any TV channels in 2050People will be able to choose a programme from a “menu” and a computer will send the programme to the televisionIn 2050, we will be able to feel the things we see on TV with our hands

Julia

In 2050, there won’t be enough waterSome places will be drier and people will not be able to have enough foodThere may be serious water shortage (缺乏)

Ashley

Don’t be so worried about that, Julia! People will work out this problemAnd I think there will be less water pollutionWater will be much cleaner than it is now

Linkin

I quite agree with AshleyAnd I believe in 2050 doctors will be able to help blind and deaf people see and hear againAll people will be healthy because they will take a kind of special medicine when they are born

1Blue Sky thinks the computer will send the to the television

A. channelsB. picturesC. menusD. programmes

2Julia thinks in 2050

A. the water will be much cleanerB. there will be more water pollution

C. people won’t have enough foodD. some places will have more water

3Who agrees with what Ashley has said?

A. Blue SkyB. JuliaC. LinkinD. No one

4Ashley thinks people will have in the future

A. more healthy foodB. less healthy food

C. cleaner waterD. dirtier water

5Linkin thought that a kind of medicine would be able to make people

A. become richB. keep healthyC. live happilyD. stay serious

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网