题目内容

【题目】根据短文内容和所给中文提示, 在空白处写出单词的正确形式。每空限填一词。

Development in technology now brings us closer than ever before. We can keep in touch with our friends 1(通过)calling or e-mailing from a thousand kilometers away.

However, did we ever think about what we are losing? As a person who likes writing letters, I often feel 2(沮丧, 悲哀). These days, few people give letter writing a fair chance. Maybe you think it is out of 3(样式, 款式). But in my mind, I4(更喜欢)writing and sending letters more often.

To begin with, there's lots of love in handwritten letters. And they bring much more 5(温暖)because we spend more time. Writing letters helps us to 6(表达)how much we care about them in a special way.

So when we 7(收到)a letter, we feel we are loved, remembered and missed. In fact, the 8(过程)of writing a letter can make us feel happy, too. When we sit down and think about what we are writing, we allow ourselves to relax our9(大脑).

What's more, while messages come and go, letters can be kept forever. We can always go back and read again. It's 10(确切地)the way to keep a good relationship between that person and us.

Pick up your pen now!

【答案】

1through/ by

2down/ upset/ sad

3style

4prefer

5warmth

6express

7receive / get

8process

9brain / mind

10exactly

【解析】

本文讲述了技术的发展使人们比以往任何时候都更加接近。人们可以通过千里之外的电话或电子邮件与朋友保持联系。但是,写信的过程也能感到快乐。当人们坐下来思考要写的东西时,人们让自己放松大脑。更重要的是,当信息来了又走,信件可以永远保存。

人们总是可以回去再读一遍。这正是人们和那个人保持良好关系的方式。

1句意:我们可以通过千里之外的电话或电子邮件与朋友保持联系。

“通过”在英文中表示为:through/ by。故答案为through/ by

2句意:作为一个喜欢写信的人,我经常感到沮丧。

“沮丧, 悲哀”在英文中表示为:down/ upset/ sad。根据系动词+形容词,构成系表结构。feel是系动词,故答案为down/ upset/ sad

3句意:也许你认为它过时了。

“样式, 款式”在英文中表示为:styleout of style表示“过时”。故答案为style

4句意:但在我看来,我更喜欢经常写信和寄信。

“更喜欢”在英文中表示为:preferprefer doing sth表示“更喜欢做什么”。故答案为prefer

5句意:他们带来了更多的温暖,因为我们花了更多的时间。

“温暖”在英文中表示为:warmth。故答案为warmth

6句意:写信帮助我们以一种特殊的方式表达我们对他们的关心。

“表达”在英文中表示为:expresshelp sb to do sth表示“帮助某人做什么”,故答案为express

7句意:因此,当我们收到一封信时,我们感到被爱、被怀念和被思念。

“收到”在英文中表示为:receive / get。故答案为receive / get

8句意:事实上,写信的过程也能让我们感到快乐。

“过程”在英文中表示为:processprocess是不可数名词,故答案为process

9句意:当我们坐下来思考我们写的东西时,我们让自己放松大脑。

“大脑”在英文中表示为:brain / mind。根据形容词性物主代词+名词,所以此处缺名词。故答案为brain / mind

10句意:这正是我们和那个人保持良好关系的方式。

“确切地”在英文中表示为:exactly。根据it is+名词+to do sth,所以此处缺副词。故答案为exactly

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The coffee shop Starbucks will give people a discount if they bring their own cups. It wants to cut down on the number of paper cups that are put in the rubbish bins. It is part of a two-month experiment in cafes in England. Starbucks wants to reduce waste and recycle more, The president of Starbucks in the UK said, "We are very happy to increase recycling rates(比率)and reusable cups are a key part of our waste reduction plan." Bosses will decide later if they will continue the discounts. People who bring their own cups will not get a discount on the cafe's cheaper filter coffee.

The problem of paper cups has been in the news a lot. Around seven million cups are thrown away every day. Reporters say that some cafes lie about how many paper cups they recycle. The reporters say the cafes do not recycle as many cups as they say. Customers wrongly believe that a coffee shop is environmentally friendly. Less than one in 400 paper cups at coffee shops are recycled. A coffee drinker said she would bring her own cup. She said, "I am so sad that cafes recycle so little. I thought they were more responsible."

1Starbucks will give people discounts if they bring their _______.

A.familiesB.petsC.cupsD.friends

2How long will the discounts of the experiment in cafes last in England?

A.Two weeks.B.Two months.C.Two years.D.Ten years.

3What do people waste in the cafes?

A.Cheaper coffee.B.Filter coffee.C.Paper cups.D.Water.

4People feel _______ when they know cafes waste a lot of paper cups.

A.surprisedB.excitedC.happyD.sad

5The passage is mainly about _______.

A.foodB.drinksC.healthD.environment

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网