题目内容

【题目】 Almost all Chineseyoung or oldhave heard of the Monkey King.The Monkey King character ______ Journey to the Westa book written by Wu Cheng'en in the Ming Dynasty.The ______ tells what happens along the way when the Monkey King ______ Monk Tang to find Buddhist classics(佛经)

And it is the superheroMonkey King______ catches people's attention.People love him because he is ______never afraid of anyone who is ______ powerful than he is.He goes to the Dragon King to get the golden cudgel(金箍棒)He brings ______ to the party held by the Queen of Heaven.He is not scared of monsters though they are stronger than him.

People are also amused by his cleverness.He plays tricks(骗术)on monsters by transforming(变形)into them.He even ______ jokes on the Buddha.

The Monkey King has ______ thought of giving up.He meets all kinds of difficulties______ he always does his duty well.

1

A.gets out ofB.are from

C.namedD.comes from

2

A.bookB.letter

C.storyD.character

3

A.asksB.describes

C.advisesD.helps

4

A.whatB.it

C.whoD.which

5

A.terribleB.friendly

C.suitableD.brave

6

A.a bitB.much

C.moreD.less

7

A.happinessB.trouble

C.jokeD.cheer

8

A.seesB.has

C.takesD.plays

9

A.everB.never

C.stillD.yet

10

A.butB.or

C.andD.so

【答案】

1D

2A

3D

4C

5D

6C

7B

8D

9B

10A

【解析】

本文讲述了孙悟空。孙悟空这个角色来自明代吴承恩所著的《西游记》。人们爱他是因为他勇敢,从不害怕任何比他更强大的人。他拿了龙王的金箍棒,他给王母娘娘举行的宴会带来了麻烦,他不怕怪物,尽管他们比他强壮。人们也被他的聪明逗乐了,他甚至跟佛开玩笑。孙悟空从未想过放弃。他遇到各种各样的困难,但他总是把他的职责做好。

1句意:孙悟空这个角色来自明代吴承恩所著的《西游记》。

gets out of逃避;are from来自;named命名;comes from来自;根据be form=come from表示“来自”,结合主语是“The Monkey King character”可知此处是来自《西游记》,且主语是单数名词,所以谓语动词用“is/comes form”,故选D

2句意:这本书告诉我们孙悟空帮助唐僧找到佛经这一路上会发生什么。

book书;letter信;story故事;character人物;根据“what happens along the way when the Monkey King helps Monk Tang to find Buddhist classics(佛经).”可知是内容,所以此处是这本书,故选A

3句意:这本书讲诉当孙悟空帮助唐僧取经时一路上所发生的事。

asks问;describes描述;advises建议;helps帮助;结合“The ___2___ tells what happens along the way when the Monkey King ___3___ Monk Tang to find Buddhist classics.”及常识可知是孙悟空帮助唐僧取经,故选D

4句意:而吸引人们注意的是超级英雄孙悟空。

what什么(不用于定语从句);it它;who(作主宾,指人);which(作主宾,指物);根据“Monkey King__4__ catches people's attention.”可知此处是定语从句,先行词是“Monkey King”是人,作从句的主语,故选C

5句意:人们爱他是因为他勇敢。

terrible可怕的;friendly友好的;suitable适合的;brave勇敢;根据“never afraid of anyone who is more powerful than he is”从不害怕任何比他更强大的人,可知他很勇敢,故选D

6句意:从不害怕任何比他更强大的人。

a bit一点;much许多;more更多;less更少;根据下文“He is not scared of monsters though they are stronger than him”所以此处是比他强大的人,故选C

7句意:他给王母娘娘举行的宴会带来了麻烦。

happiness开心;trouble可怕;joke玩笑;cheer喝彩;根据“He brings __7__ to the party held by the Queen of Heaven.”及常识可知是带来了麻烦,故选B

8句意:他甚至跟佛祖开玩笑。

sees看见;has有;takes拿;plays玩;play jokes on表示“开玩笑”,结合“He even __8__ jokes on the Buddha.”可知此处是“plays”,故选D

9句意:孙悟空从未想过放弃。

ever曾经;never从不;still仍然;yet还;根据“He meets all kinds of difficultiesbut he always does his duty well.”可知是从来不放弃,所以此处是“never”,故选B

10句意:他遇到各种各样的困难,但他总是把他的职责做好。

but但是;or否则;and和;so所以;分析句子“He meets all kinds of difficulties___10___ he always does his duty well.”可知两句话之间是转折关系,所以用“but”,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,完成句子。
Travel can teach kids more than a textbook. Travelling with kids is good for them. They can find new interests. Travel makes information alive for kids, and makes it much more exciting than studying textbooks or doing experiments in the laboratory. While travelling, they learn how to deal with new situations, and communicate with other people. They learn patience, because sometimes it takes a long time to get to some exciting or interesting places.
I've been travelling since I was seven years old. For me, to stop travelling would be like taking something away from my soul(灵魂). I can't live without travelling. Some people think it's hard to travel after having kids. But in my opinion, when people become parents, it doesn't mean they can't travel any more. My children have been travelling since they were three weeks old.
Bringing a new life into the world comes with many responsibilities(责任)and I'd love to be a good mother. One of my duties is to educate my children. I'm so thankful that my parents took me on family trips when I was young. I've learned that the outside world is more colorful than the little one I was living in. Of course, I want to pass these travel experiences on to my children.
I value the memories I have travelling with my children. I'm sure they will always remember them in their lives.
(1)Travel can teach kids more than.Travelling with kids is good for them. They can find and many other exciting things.
(2)While travelling, children can learn to new situations , and other people,
(3)The writer herself has been traveling at the age of .She thinks that she can't live if she .
(4)Thanks to(多亏) ,the writer began to travel when she was young ,and she learned that the outside world was very .
(5)The memories of traveling with her parents is sothat the writer wants to pass the travel on to her children.

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
If you are visiting England, you will notice that English have many customs and traditions that are different from those in China.
This guide provides help for anyone visiting England for the first time.
Standing in the queue
English people like to form queue.They think it is the fair way to behave.People wait in a queue in shops and at bus stops.People will think you are very rude if you don't join the queue.
Please, Thank You, Excuse Me and Sorry
It is good manners to say “please” and “thank you”.If someone is in your way and you would like them to move, say “excuse me” and they will move.If you bump into someone or you are in their way say “sorry”.They will probably say “sorry”, too, even if it was your mistake.Saying “sorry” does not always mean you think you were wrong.Someone it is just a polite thing to say.
Meeting a new person
When people meet for the first time, the usual custom is to shake hands.The next time you meet that person, you can just say hello.English people don't usually hug or kiss unless they know each other really well.
Talking to people
English people find it difficult to start conversations with strangers.They like to be private so if they are on buses or trains, they usually sit as far away from other people as possible.If you want to start a conversation, the topic that English people are always happy to talk about is the weather.So you need to be able to say “Isn't it warm (sunny/windy/wet/foggy) today?” or “Do you think it's going to rain/clear up?” This is much better than asking about politics, religion or how much people earn!
(1)What's the main idea of the article?
A.Differences between England and China.
B.The guide help.
C.The manners and traditions in England.
D.How to visit England for the first time.
(2)English people will think you are rude if you ______.
A.don't the know customs
B.say “thank you”
C.talk to a new person
D.don't join the queue
(3)What will you do if you meet people for the first time?
A.To shake hands with them.
B.To kiss them.
C.To say hello to them.
D.To hug them.
(4)What will you say if you are in someone's way?
A.Thank you.
B.Please.
C.Excuse Me.
D.Sorry.
(5)How can people start conversations with strangers?
A.They can talk about politics and religion.
B.They can talk about the weather.
C.They can talk about “Please, Thank You, Excuse Me and Sorry”
D.They can talk about everything.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网