题目内容

【题目】 It was one o’clock in the morning when I at last succeeded in creating life.

As I looked at the lifeless human being, I saw one eye slowly open. Then he began to breathe and move his arms. At first, I thought he would be a fine-looking man. He had yellow skin, black hair and very white teeth. Unluckily, his eyes were watery, and his lips were thin and colorless. I soon realized that there was nothing beautiful about him. I ran out of the room, disgusted (恶心) by the creature I had created. I tried to sleep, but for hours I could not. Then, when I did get to sleep, I had bad dreams. When I

awoke the next morning, I did not want to return to my laboratory and the monster I had created.I went for a long walk until I came to an inn. There, to my pleasure and surprise, I found my friend, Henry Clerval. “Tell me about my family,” I asked him. “And Elizabeth, How is she?”

“They are all well, Frankenstein,” he said. “But you do not look well, my friend. Your eyes look as if you have not slept for many weeks.”

I knew this was true. “I have been so busy,” I explained, “that I have been working without rest.” Henry walked back with me to my department. I did not want him to, but I could not stop him. I was afraid that the creature i had left there might be alive and walking about. When we reached my apartment, I asked Henry to wait outside for a few minutes. I did not explain why. I slowly opened the door and entered the room. To my surprise, it was empty. The creature had gone. I was so overcome by the feeling that I fainted. I was ill for many months.

During my illness, Henry was my only nurse. He heard me talking in my sleep about a monster. At first, he thought i was just having a bad dream, but then he realized that something very bad happened in my life. At last, I began to get better.

1What is this passage probably taken from?

A. A news report.B. A science fiction.C. A travel guide.D. a history book.

2What’s the main idea of the first paragraph?

A. The birth of the creature.B. The personalities of the creature.

C. The happy feeling of creating life.D. The spirit of the creature.

3What does the underlined word “fainted” in Paragraph 4 probably mean?

A. broke downB. cheeredC. lost sensesD. went wrong

【答案】

1B

2A

3C

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述作者生病了,他幻想自己创造了一个怪物,这让他经常失眠。亨利是他的护士,经过一段时间的治疗,作者的病情开始好转。

1推理判断题。根据文意可知,作者幻想自己创造出怪物,他经常失眠,最后在亨利护士的照顾下,他病情得到好转,所以,这个属于科幻小说,故选B

2主旨大意题。根据It was one oclock in the morning when I at last succeeded in creating life可知,表示生物诞生了,故选A

3词义猜测题。根据The creature had gone. I was so overcome by the feeling that I fainted. I was ill for many months可知,我被那种感觉征服了,以致于失去知觉了,所以病了几个月,故选C

解答词义猜测题时,可以使用如下技巧:1、根据上下文来猜测词义;2、通过同义词或近义词来猜测词义;3、通过构词法来猜测词义;4、通过定义或释义来猜测词义;5、通过句法功能来猜测词义;6、通过转折和因果关系来猜测词义;7. 通过生活常识来猜测词义。对于这类题采取“代入法”也非常有效,即将备选答案逐一代入文中,哪一个选项能使句子的意思通顺、连贯,且与上下文的内容一致,哪一个选项就是该题的正确答案。例如第3题。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Fast food is very popular in the world. It is cheap to make. Fast food is quick and easy for people to eat. Many people, including children, like it because it tastes good.

Fast food is bad for health, especially for young children. It may cause overweight(超重) , heart diseases心脏病 and many other health problems. When children start eating lots of fast food, they don’t want to have enough milk and healthy fruit juices, so they can’t get enough calcium for their body.

It’s OK to have fast food now and then.If you are overweight and want to lose weight, you .should eat as little fast food as possible. If you are active and not overweight, you can have some after you’ve had enough dairy products, fruit, vegetables and cereals

Fast food still has some nutrients(营养物质) and it is a small part of a balanced diet. So you should eat healthy foods about 95% of the time, and 5% of the time eat fast food.

Some kids are spending lots of money on fast food. In order to keep yourself healthy and happy, don’t eat too much fast food!

1Which of the following is NOT the reason(原因) why fast food is popular?

A. It is cheap to makeB. It’s easy to eat

C. It tastes good.D. It’s a kind of healthy food.

2The underlined word “now and then” means in Chinese.

A. 现在B. 当时C. 偶尔D. 一直

3According to the passage, you can eat some fast food because

A. it’s good for healthB. it doesn’t have nutrients

C. it has some nutrientsD. it’s bad for health

4Children who eat lots of fast food may

A. hate other foodB. like other foodC. have a balanced dietD. save much money

5What’s the writer’s opinion about eating fast food?

A. You should never eat fast foodB. Fast food is not a balanced diet at all

C. Don’t eat too much fast foodD. Fast food has no nutrients.

【题目】I had nothing for breakfast that morning. I was so ______ that I could hear my stomach growling (咕咕叫). So when the bell rang, I rushed to the dining hall at once. Minutes later, I stood in front of the counter (收银台), holding a plate full of food.

“Three dollars,” the lunch lady told me. I reached my hand into my ______ and the schoolbag was empty. I put the schoolbag on the floor to search for the money again. As I finally ______ the money wasn’t there, I could feel the ______ and fear washing over me.

Feeling quite ______, I didn’t notice that another person had stepped up to the counter. I finally looked up to tell the lunch lady my ______.

“I’m sorry. I don’t have any money with me.”

“Oh,dear, he paid for your lunch. You’re good,” the lunch lady said as she pointed to the direction the boy had gone.

I missed the chance to ______ him. He was nameless to me. He didn’t ______ know me. But he paid for my lunch. Although it was only three dollars, I couldn’t remember anyone doing something so nice for me.

A month later, on my way home, I saw an elderly woman struggling (费力) with heavy bags. I suddenly thought of the nameless boy who ______ me lunch.

“Excuse me, ma’am (夫人), do you need help?”

I’ll never forget her ______ as I rushed forward to lend her a hand. It’s the very prize for my act of kindness.

1A. sadB. hungryC. quietD. tired

2A. overcoatB. trousersC. glovesD. schoolbag

3A. realizedB. describedC. heardD. imagined

4A. pleasureB. pityC. worryD. fun

5A. lonelyB. nervousC. boredD. weak

6A. situationB. jokeC. promiseD. suggestion

7A. visitB. interviewC. thankD. question

8A. onlyB. evenC. stillD. just

9A. madeB. handedC. orderedD. bought

10A. silenceB. sadnessC. smileD. regret

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网