题目内容
After watching the film “Lost in the trip to Thailand”(泰囧), I went to the country with my best friend, Sandy. The following is my diary about the trip.
Saturday, March 24th
We get to the hot, wet city of Bangkok(曼谷).This is our first trip to Thailand(泰国). All the different smells make us want to try the food. We are going to eat something special for dinner tonight. The hotel we are staying in is cheap, and very clean.
Tuesday, March 27th
Bangkok is wonderful and surprising! The places are interesting. We visit the famous market on water, and see a lot of fruits and vegetables. Everything is so colorful, and we take hundreds of photos! Later today we will leave for Chiang Mai. We will take the train north, stay in Chiang Mai for two days, and then catch a bus to Chiang Rai.
Friday, March 30th
Our trip to Chiang Rai is long and boring. We visit a small village in the mountains. The village people here love the quiet life --- no computers or phones. They always smile and say “hello”. Sandy and I can only speak a few words of Thai, so smiling is the best way to show our kindness. I feel good here and hope to be able to come back next year.
1. It seems that visitors ______ in Bangkok.
A. can’t eat delicious food
B. can always find cheap things
C. can’t take any photos
D. can have a good time
2. Which of the following is TRUE?
A. You can visit the market on water in Bangkok
B. The writer leaves Chiang Mai for Chiang Rai by train.
C. Chiang Rai is a boring city in the mountains.
D. The writer doesn’t travel with others in Thailand.
3.The people in the village _______.
A. are friendly to others
B. like to speak English
C. are very weak
D. hope to live in the cities
4. What’s the diary mainly about?
A. My first travel.
B. The outside world
C. Traveling in Thailand.
D. Three cities in Thailand.
1.D
2.A
3.A
4.C
【解析】
试题分析:这篇短文中作者以日记的形式记叙了自己在观看了电影《泰囧》之后到泰国旅游的见闻。
1.最后一句I feel good here and hope to be able to come back next year.
的描述可知,游客在曼谷玩得很开心。故选D。
2.通读全文可知,B、C、D的叙述不符合短文内容,而根据短文Bangkok is wonderful and surprising! The places are interesting. We visit the famous market on water的描述可知,选项A是正确的,故选A。
3.3】细节理解题。根据短文最后一段The village people here --- always smile and say “hello”的描述可知,村上的人很友好。故选A。
4.4】主旨大意题。根据短文描述可知,文章主要记叙了作者在泰国旅游的见闻。故应选C。
考点:日常生活类短文阅读。
学校的English Club正以My best friend-为题举行征文活动,请根据下列表格中提示的内容,用英语写一篇征文。
我最好的朋友-James | |
性别:男 年龄 :13 籍贯:中国扬州 职业 :学生 | |
外貌 | 高而强壮,看起来很阳光 |
品质 | 友好,乐于助人 |
爱好 | 打篮球,看电影 |
生活 习惯 | 1、早饭吃面包喝牛奶;午饭吃些肉、蔬菜和米饭;晚饭吃得清淡。 2、每周打篮球三次,因为他认为……。 3、每月去看电影一次,因为……。 |
要求:1. 要点完整,表达清楚,语句通顺,意思连贯;
2. 不必逐句翻译,可适当发挥,但不可出现真实姓名、班级等;
3. 词数: 100个字 左右。
My best friend