题目内容

【题目】 It was a beautiful, sunny Saturday. I was going to meet an old university friend I hadn’t seen for years. My train was running a little late, but that was no big problem – I could text him to tell him. He would understand. But ... where was my mobile phone? I had that familiar terrible feeling. Yes, I’d forgotten to take it with me when I left home.

No mobile phone. I’m sure I’m not alone in feeling worried when I don’t have my phone with me. In fact, I know I’m not alone: 66% of us experience “nomophobia”, the fear of being without one’s mobile phones. That’s according to a study of a survey in the UK about their relationship with mobile phones. It says we check our mobile phones 34 times a day, and women are more “nomophobia” than men. 77% of them say they are unable to be apart (分开) from their phones for more than a few minutes.

It’s funny to think that around 30 years ago the only people with mobile phones would be business people carrying their large “bricks (砖头)”. Of course, these days, mobile phones are everywhere. And when there are more phones than people in the world, maybe it’s time to ask yourself, “Are you in control of your phone, or does your phone control you?”

So, what happened to my university friend? When I arrived a few minutes late he just laughed and said, “You haven’t changed at allstill always late!” We had a great afternoon, full of jokes and stories, and I forgot about my phone. Not having it with me felt strangely free. Maybe I’ll leave it at home again next time.

1What happened to the writer when he was going to meet his friend?

A.He was late and missed the train.

B.He left his mobile phone at home.

C.He forgot his friend’s mobile phone number.

D.He would be late because of the heavy traffic.

2Which of the following can best explain the “nomophobia”?

A.I know I’m not alone.

B.Having no mobile phone.

C.The fear of being without one’s mobile phones.

D.A study about people’s relationship with mobile phones.

3How many times do people check their mobile phones a week according to the study?

A.238 times.B.34 times.

C.102 times.D.17 times.

4Who does the word “them” in bold in Paragraph 2 refer to?

A.The women in the survey.B.All the people in the survey.

C.All the people among us.D.All the women among us.

5How did the writer feel about that afternoon with his friend?

A.Uncomfortable.B.Wonderful.C.Convenient.D.Unhappy.

6What’s the purpose of writing the passage?

A.To introduce the study of a survey in the UK.

B.To suggest people control their mobile phones.

C.To share the writer’s experience without having a mobile phone.

D.To discuss whether people should take mobile phones everywhere or not.

【答案】

1B

2C

3A

4A

5B

6B

【解析】

短文大意:本文谈论的是“无手机恐惧症”。作者去看朋友忘记了带手机,本以为会万般不适,结果和朋友度过了一个美好的下午,而且充满了笑话和故事。作者有了新的感悟,没有手机,却感到一种奇怪的自由,也许下次还会把它留在家里。

1题意:作者去见他的朋友时发生了什么事?
考查细节理解。根据where was my mobile phone? I had that familiar terrible feeling. Yes, I’d forgotten to take it with me when I left home.可知他在出门的时候忘记带手机了,He left his mobile phone at home.符合题意,故选B

2题意:以下哪项最能解释“nomophobia”?
考查词义理解。根据紧跟的下文the fear of being without one’s mobile phones可知害怕没有手机,The fear of being without one’s mobile phones.符合题意,故选C

3题意:根据这项研究,人们一周查看手机多少次?
考查细节理解。根据It says we check our mobile phones 34 times a day可知“一天的数量三十四”乘以七天既是一周的次数34×7238,故选A

4题意:第2段中粗体的“them”指的是谁?
考查词义理解。of表所属,根据上文women are more “nomophobia” than men可知是接受调查的女性的77%The women in the survey符合题意,故选A

5题意:作者对和朋友一起度过的那个下午感觉如何?
考查细节理解。根据We had a great afternoon, full of jokes and stories我们度过了一个美好的下午,充满了笑话和故事,可知他非常开心,Wonderful符合文意,故选B

6题意:写这篇文章的目的是什么?
考查主旨理解。根据最后Not having it with me felt strangely free. Maybe I’ll leave it at home again next time.(没有它,我感到一种奇怪的自由。也许下次我还会把它留在家里)可知作者的目的在于建议人们控制使用手机,To suggest people control their mobile phones.符合文意,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In 1996, Subaru Takaiashi sailed alone across the Pacific Ocean. Many other people did this before Subaru, but he was special. At 14, he was the youngest person to sail across the Pacific by himself.

Subaru left Tokyo on 23 July, 1996. His boat was 30 feet (9 metres) long. In the boat, he had a two-month supply of food and water. He also had a radio and other modern equipment for sailing.

The beginning of this trip went very well. Subaru often talked to his parents by radio. He didn't have any problems with his boat. Then on 11 August, the engine in his boat quit. This affected his navigation(导航)equipment. Then five days later, his radio quit. So he wasn't able to communicate with anyone. And he was still 2,770 miles (4,490 kilometres) away from his destination-San Francisco.

By the end of August, many people believed that Subaru was lost. No one was able to contact him by radio. His parents expected him to arrive in San Francisco on 3 September, but he didn't. Then, on 13 September, Subaru sailed into San Francisco. After 55 days in his boat, his trip was finally over.

Many people believe that Subaru was too young to sail alone. They say that parents shouldn't allow children to make such dangerous trips. However, other people say that children should have adventures, too.

1When Subaru left Tokyo, he didn't have __________ in his boat.

A. food and water B. his parents C. a radio D. navigation equipment

2What does the underlined word "quit" mean?

A. stoppedB. arrivedC. workedD. disappeared

3During his trip, Subaru wasn't able to communicate with people for __________.

A. several days B. a week C. two months D. over three weeks

4Which of the following statements is TRUE according to the passage?

A. It's not difficult to sail without modern equipment.

B. Subaru Takahashi's parents expected him to arrive in Tokyo on 13 September.

C. Different people have different ideas about Subaru Takahashi's sailing alone.

D. Subaru Takahashi sailed across the Pacific Ocean from San Francisco to Tokyo.

【题目】 Most people want to be happy, but few know how to find happiness. Money and success alone do not bring lasting happiness. Aristotle, a Greek thinker, said, “Happiness depends on ourselves.” In other words, we make our own happiness. Here are a few suggestions to help you be happier.

The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life. Too often, we spend so much time thinking about the future - for example, getting into college or getting a good job - that we fail to enjoy the present. You should enjoy life’s simple pleasure, such as reading a good book, listening to your favorite music, or spending time with close friends. People who have several friends often live happier and healthier lives.

Another secret to living a happy life is to be active. Many people go dancing or play sports. People can forget about their problems and only think about the activities.

Finally, many people find happiness in helping others. Studies show that people feel good when they spend their time helping others. If you want to feel happier, do good thingsfor someone. You can help a friend with his or her studies, go shopping to buy food for an elderly person, or simply help out around the house by washing the dishes.

1Does the writer agree to “Happiness depends on ourselves”?

2What can make you happier, to think too much about the future or to enjoy life’s simple pleasure?

3Why do many people go dancing or play sports?

4What’s the example in helping others to find happiness?

5What’s the passage about?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网