题目内容

【题目】Ron the chicken has a new neighbor (邻居). He wants to meet him. Ron writes a letter (信) to the new neighbor.

Dear new neighbor,

Let's meet someday.

Yours,

Ron

The new neighbor soon writes back to Ron.

Dear Ron,

Can I visit you tomorrow?

Yours,

Vic

The next day Ron gets up early. He waits all day. But the new neighbor doesn't come.

In the evening, Vic the owl (猫头鹰) gets up. He runs out to visit his new neighbor Ron. But Ron is in his sleep.

The next morning, Ron goes out and sees his new neighbor Vic. But Vic is sleeping.

Ron and Vic live near, but they never meet. They just often write to each other.

根据材料内容简要回答下列问题。

1What does Ron want to do?

_____________________________________

2What's Ron's new neighbor's name?

_____________________________________

3What animal is Ron's new neighbor?

_____________________________________

4When does Ron go out, in the morning or in the evening?

_____________________________________

5Do the two neighbors meet often?

_____________________________________

【答案】

1To meet his new neighbor.

2Vic.

3An owl.

4In the morning.

5No, they don't.

【解析】Ron是一只小鸡,他有了一个新邻居,叫Vic,是一只猫头鹰。Ron想见一见他的新邻居,所以他很早起床去找Vic,但是Vic白天要睡觉,他晚上想见一见Ron,但是Ron晚上的时候要睡觉。所以很有趣,RonVic住得很近,可是他们从来没有见过面。

1根据短文的开头Ron the chicken has a new neighbor (邻居). He wants to meet him可知,Ron要去见他的新邻居。

2短文中Ron给他的新邻居写信之后,他的新邻居给他回复了,根据回信中The new neighbor soon writes back to Ron. Dear Ron, Can I visit you tomorrow?

Yours,

Vic

可知,新邻居的名字是Vic。

3根据短文中In the evening, Vic the owl (猫头鹰) gets up可知,Ron的新邻居Vic是一只猫头鹰。故回答An owl。

4根据短文中The next morning, Ron goes out and sees his new neighbor可知,Ron早上的时候出去。故回答In the morning。

5根据短文的最后Ron and Vic live near, but they never meet. They just often write to each other.可知,RonVic是邻居,但是他们从来没有见过面。故这个问题的答案是否定的。

练习册系列答案
相关题目

【题目】New Year’s resolutions

Xu Hui, 13, from Shanghai

In 2016, I really wish that I could make friends with some boys in my class. I have many friends, but they are all girls. It will be quite cool and interesting to talk with boys and play games with them. Also, my math and physics scores are not very good. I want to improve them.

Zhao Yujie, 14, from Jiangsu

My biggest resolution is to volunteer more. I want to help homeless children and old people. I think it’s important for us to spread laughter and warmth to others. So I’m willing to do this and hope everyone around me will be happy.

Li Langjing, 14, from Fujian

In the new year, I want to take more trips with my friends. Especially, I hope I can go to Xinjiang and Taiwan. I really want to climb the beautiful Tianshan Mountains in Xinjiang and taste delicious snacks in Taiwan.

Ma Yue, 15, from Beijing

My new year's wish is to get a ticket to a Scorpions (蝎子乐队)concert. They are a German rock band. I love their metal music. They will have a concert in February. I don’t want to miss it.

Li Yunxiao, 15, from Zhejiang

I hope that my family and I will have good health. That’s the most important thing I think. As it’s my last year in junior high school, I’d like to cherish (珍惜)every moment with my classmates. We may be under great pressure. But I want to make sweet memories. What’s more,I want to grow taller!

根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。

1Xu Hui has few friends and she wishes to make friends with some boys in her class.

2Zhao Yujie thinks it's important for them to spread laughter and warmth to others.

3Li Langjing wants to climb mountains in Xinjiang and Taiwan.

4A rock band will have a contest in February, and Ma Yue wants to get a ticket to it.

5Li Yunxiao hopes that his family will have good health and he wants to grow taller.

【题目】Tony and Jane give their opinions about keeping pet dogs.

Keeping pet dogs is a good idea, says Tony

I think people should be allowed to keep pet dogs. There are lots of reasons for this.

First, dogs are really cute. It’s nice to pick them up and hold them in our arms, and it’s wonderful to see them growing up quickly.

Second, your dog might not be dangerous but by simply barking(吠)he can keep away a burglar(窃贼)who might think of entering your house.

Finally, we can also learn about life and death from dogs. Young people can learn how to care for others and how to respect(尊重)all living things by keeping a pet dog.

I think keeping pet dogs is something everyone can enjoy.

Keeping pet dogs is not a good idea, say Jane

In my opinion, it is never a good idea to keep a pet dog.

Firstly, pet dogs creates a lot of mess. They leave fur(毛) and hair on the floor, on beds and on sofas, and they need to be washed daily.

Secondly, we should remember that not all dogs are friendly. Some dogs bark at people they do not know. A few dogs bark all night. This stops their neighbors from getting any sleep. A small number of pet dogs even bite(咬) people.

Lastly, you have to make sure pet dogs are in good health and provided with good pet products. Paying for dog food and visiting the vet when dogs are ill can be expensive.

I believe that people should not keep pet dogs.

【1】Tony would probably think it____ to put pet dogs on beds.

A. uncomfortable B. acceptable C. dangerous

2The underlined word “they” in the passage refers to(指) ____”.

A. beds B. sofas C. pet dogs

3From the underlined part, we can guess “vet” means“ ____”.

A. 兽医 B. 宠物店 C. 驯兽师

4Tony and Jane disagree on ____.

A. the growth of pets

B. the sound made by dogs

C. the money paid for pets

5It can be learned from the passage that ____.

A. people are not allowed to keep pet dogs

B. people are encouraged to keep pet dogs

C. opinions are divided on keeping pet dogs

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网