题目内容

【题目】七选五阅读

Having a cheetah as a pet in the house? Does it sound scary to you? But for a family in South Africa,one cheetah is treated as a VIP(Very Important Person)in the house.

The big cheetah is named Jolie,after the film star Angelina Jolie. 1 She can often be found eating from the kitchen table,taking a short sleep on the sofa,or even sleeping on Lucy and Jeff’s bed. The big cat also sleeps and plays with the Browns’ other pet,the more usual one—a sheepdog(牧羊犬). 2.

Having a cheetah as a pet is unusual. At first,Mrs. Brown wasn’t willing to keep a cheetah as a pet. She said," 3 But we are now happy that we did it she is part of the family. "

Just like her name,four-year-old Jolie has achieved celebrity status(名人地位) in the Browlisl hometown. Fans often come to their home to take pictures of her. 4

However, a cheetah is always a cheetah. 5 "She makes a lot of mess in the house,urinating(小便)everywhere and chewing everything. It’s her wild instincts(本能),"said Mrs. Brown.

There might be some problems of having a cheetah as a pet in the house,but some unusual fun must also be waiting ahead.

根据短文内容,从方框中选出五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整、正确。

A. Interestingly,Jolie enjoys all the special attention that is paid to her.

B. I was really pleased to have a cheetah as a pet at the beginning.

C. Though Jolie is now a pet in the house,she still has some wild habits.

D. She is surely the VIP at Lucy and Jeff Brown’s home.

E. I was really against the idea of getting a cheetah as a pet.

F. An impossible friendship has happened between these two animals.

【答案】

1】【1D

2】【2F

3】【3E

4】【4A

5】【5C

【解析】短文大意:这篇短文主要介绍了南非的一个家庭把猎豹当作宠物饲养的故事。在露西和杰夫布朗的家里,猎豹Jolie被视为贵宾。并与另一头宠物牧羊犬同睡同玩,在两种动物之间却结成了不太可能的友谊。

1】【1句意:她肯定是露西和杰夫布朗家里的贵宾。 根据空后句内容:她经常可以在厨房的餐桌吃饭,在沙发上睡午觉,甚至睡在两夫妇的大床上,都是介绍这只猎豹的基本情况和在这家的生活情况,可知此处应该是要表达“朱莉”在露西和杰夫家的待遇,所以选D项。

2】【2句意:在这两只动物间,发生了一种不可能的友谊。F该空前一句讲到“朱莉”经常和牧羊犬在一起玩耍,所以此处应该是想表达它们可能会成为朋友,所以选F。

3】【3句意:我真的反对把猎豹当作宠物。 根据空后的but可知前后句之间是转折关系,即意思上是相对的,后一句说到“我们很高兴接受了它”,只有E项表达了“我刚开始真的不想养猎豹”,所以答案选E。

4】【4句意:有趣的是,朱莉很喜欢加之与她的这些关注。此段讲到了“朱莉”因为她的名字收到了大家的关注,所以此处应该是说她很喜欢大家对她的关注,所以选A。

5】【5句意:尽管朱莉现在是一只家庭宠物,但是她仍旧保留了一些野生习性。根据空前句句意“猎豹终归是猎豹”以及空后内容“随地小便,撕咬东西都是她的狂野(wild)的本能”可知C项内容符合。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Everyone knows that there’s not enough land in Hong Kong. If you go there by air, you will land at Kai Tak Airport. It was built out into the sea. It is in the part of Hong Kong called Kowloon. Kowloon is one of the two big islands in Hong Kong.

The other island is Hong Kong itself. You can get there by ship or through a tunnes(隧道) under the sea.

The population of Hong Kong is more than seven million. Chinese and English are spoken by many people there. Clothes, computers, radios, televisions are made in Hong Kong. It is a shopping center. You can buy all kinds of things there.

Hong Kong is also a beautiful city. It’s a good place for traveling. People from all over the world visit Hong Kong every year. You can watch dog-racing and motor-racing there. When you are hot and tired, you may rest in the small cool gardens. There are also a lot of tall buildings with comfortable rooms to live in. If you enjoy eating out, you can easily find a good place for delicious food. Food of different flavors(风味)are served in Hong Kong.

1Where was Kai Tak Airport built?

A. It was built out into the sea. B. It was built out into the lake.

C. It was built out into the river. D. It was built out into the pool.

2What’s the population of Hong Kong?

A. Nearly 7 million. B. Less than 7 million.

C. Over 7 million D. Only 7 million.

3Which of the following sentences is NOT true according to the passage?

A. Kai Tak Airport is in Kowloon.

B. There’s a lot of land in Hong Kong.

C. Many people in Hong Kong speak Chinese and English.

D. Hong Kong is a beautiful city for traveling.

4According to the passage, we know that ____________.

A. Hong Kong is a big city with a large population

B. there are almost no factories in Hong Kong

C. few people visit Hong Kong every year

D. visitors can enjoy the comfortable living rooms and delicious food in Hong Kong

【题目】 Carlos liked to play baseball. Every day after school, he played with his little sister, Selena. One day, the coach (教练) of the school____team saw Carlos play and asked him if he’d like to join the school team.

“I’m____inthis school. I don’t know the kids here,” said Carlos.

“Playing sports can help you make new____,” said the coach.

“I will join the team!” said Carlos.

Soon the team would have a game. Carlos wore his baseball glove (手套) to bed the night before his first game. When he____, he found the glove was still on his hand.

After Carlos got to school, a girl named Becky gave him a card. It was Becky’s birthday that day. She invited Carlos to____birthday party.

“We have a game today,”said Carlos,“but maybe I can come to your party instead (代替).”Carlos didn’t want to____the chance (机会) to make a new friend. He went to ask the coach if he could miss the game.___you don’t come,”the coach said,“our team won’t have enough players.”

“I should not miss the game,” Carlos said. “The____needs me.” So he told Becky that he couldn’t go to her party. But he felt____for her.

That day, Carlos played very well in the game. His team won. Just before they started to____, Becky brought a cake for the team! Everybody was very happy.

1A.basketballB.soccerC.baseballD.tennis

2A.popularB.newC.luckyD.rich

3A.friendsB.plansC.invitationsD.foods

4A.dressed upB.grew upC.stayed upD.woke up

5A.hisB.herC.itsD.their

6A.tryB.enjoyC.takeD.lose

7A.IfB.AlthoughC.WhenD.Before

8A.partyB.clubC.schoolD.team

9A.tiredB.gladC.sorryD.shy

10A.playB.celebrateC.practiceD.wait

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网