题目内容
16.One day I got in a taxi,and we left for the airport.We driving in the right lane(车道)when,suddenly,a black car jumped out of a parking space right in front of us.My taxi driver stopped his car at once.The tire(轮胎)made a very loud noise,and at the very last moment our car stopped just one inch from the back of the other car.I was frightened.But then I couldn't believe what happened next.
The driver of the other car,the guy who almost caused a big accident,turned his head and started laughing at us.I couldn't believe it!But my taxi driver just smiled at the guy.So I asked,"Why did you just do that?This guy almost sent us to hospital!"
This is when my taxi driver taught me what I now call,"The Law of the Rubbish truck(垃圾车法则)."He explained that many people are like garbage trucks.They run around full of rubbish,full of anger.As their rubbish piles up,they look for a place to throw it and sometimes they'll throw it at you.Don't take it personally.Just smile,wish them well,and move on.Don't take their rubbish and spread it to other people at work,at home,or on the streets
Successful people never let rubbish trucks change their moods.Life's too short to wake up in the morning,with regrets,so love those who love you and pray(祈祷)for those who don't.
36.Which of the following is NOT true according to the first paragraph?C
A.The write went to the airport by taxi that day
B.The taxi driver stopped his car in time.
C.The black car jumped out and crashed into the taxi.
D.A car accident nearly happened on the writer's way to the airport
37.The underlined word"laughing"in the second paragraph meansC
A.道歉
B.傻笑
C.吼叫
38.Why did the guy get angry so easily?A
A.Because he was in a bad mood.
B.Because his car was full of rubbish.
C.Because he was badly hurt by the taxi.
D.Because the taxi driver didn't say sorry to him.
39.From this passage,we can tell that the taxi driver isB.
A.silly and dishonest
B.wise and friendly
C.helpful but nervous
D.modest but impatient
40.What does the passage mainly tell us?D
A.Fight with people like rubbish trucks.
B.Make friends with people like rubbish trucks.
C.Have a quarrel with people like rubbish trucks.
D.Don't let rubbish trucks change our moods.
分析 一天,我乘一辆出租车去机场.我们的车行驶在右车道上,突然,一辆黑色轿车从正前方的停车区冲出.司机师傅猛踩刹车,轮胎发出很大的噪音.在最后一刻,我们的车停在了后面另一辆车的1英尺处.我吓坏了,但我不敢相信接下来发生了什么.差点造成大事故的司机探出头冲我们吼.我不敢相信!我的司机师傅只是笑笑.我问他:"刚才为什么那样,那人差点撞坏汽车,撞伤我们."于是司机师傅告诉我了现在被他称作"垃圾车法则"的东西.他解释,很多人都像垃圾车,他们满载垃圾跑来跑去,带着怒气.随着垃圾增多,他们就要找地方发泄,而有时你可能会成为他们发泄的对象.如果是那样,请不要在意.只是笑笑,祝他们好运,继续前行.不要带着垃圾再丢给同事,家人或者街上的陌生人.成功者们不会让垃圾车改变他们的心情.生命如此短暂,早晨醒来不应带着遗憾,所以要爱那些爱你的人,为那些不爱你的人祈祷.
解答 36.答案C 判断理解题 由文中 We driving in the right lane(车道)when,suddenly,a black car jumped out of a parking space right in front of us可知 我们的车行驶在右车道上,突然,一辆黑色轿车从正前方的停车区冲出,并没有冲过来撞出租车,故选C
37.答案C 词义理解题 由文中 The driver of the other car,the guy who almost caused a big accident,turned his head and started laughing at us可知 差点造成大事故的司机探出头…,此时情况很危险,黑车司机一定非常生气冲他们吼叫,这里吼叫最为合适,故选C
38.答案A 细节理解题 由文中 He explained that many people are like garbage trucks.They run around full of rubbish,full of anger可知 他解释,很多人都像垃圾车,他们满载垃圾跑来跑去,带着怒气,那个司机容易生气,说明他心情不好,故选A
39.答案B 细节理解题 由文中 Don't take it personally.Just smile,wish them well,and move on.Don't take their rubbish and spread it to other people at work,at home,or on the streets可知 如果是那样,请不要在意.只是笑笑,祝他们好运,继续前行.不要带着垃圾再丢给同事,家人或者街上的陌生人,从出租车司机所说的话可以看出他很聪明友好,故选B
40.答案D 文章理解题 由文中 Successful people never let rubbish trucks change their moods.Life's too short to wake upin the morning,with regrets,so love those who love you and pray(祈祷)for those who don't可知 成功者们不会让垃圾车改变他们的心情.生命如此短暂,早晨醒来不应带着遗憾.所以要爱那些爱你的人,为那些不爱你的人祈祷.故选D
点评 本文有一定的难度,题目不光是从文中找出,需要自己的判断理解才能读懂,本文要求读懂文章意思,明白文章在讲什么,从整体把握,才可以做好.从文中寻找答案,并且结合自己的理解来做题.
-Thank you.( )
| A. | himself | B. | yourself | C. | herself | D. | myself |
| A. | next time | B. | on time | C. | in time |
| A. | take after | B. | take off | C. | take place | D. | take away |
-What do you think to him?( )
| A. | was happening | B. | to happen | C. | has happened |
| A. | is | B. | has | C. | are |