题目内容
【题目】Before every Mother's Day, you may rush around to try to find the perfect present. But stores don't always have what most moms want. Moms know you love them, but they like reminders. So some kids shared what they appreciate (感激) about their moms. Here are some.
I appreciate my mom because she helps me know when I’m wrong or right.When I don’t know what to do,she is there.The thing I appreciate most about her is that she kisses my head every night. ——Amy,ll My mother shows me that she loves me in so many ways.She helps me with my homework,drives me to camps.makes delicious breakfasts for me and reads books with me.She is a great role model to me because she keeps studying while working full time and taking care of our family.My mother is a great mom! ——Miles.11 |
What I appreciate about my mom is that she is funny and nice.When I am in any difficult situation,she is always the first one there.When I have games,she comes every time.She always cares about me.She knows how good I can be,and pushes me to do what I want to. ——Lisa,13 |
I love my mom because she is very different from most moms.She is my best friend and she is the only one who understands me.She helps me see the world in a different way.She also pushes me to follow my dreams.I'll remember everything she did. ——Scott,13 |
根据材料内容,选择最佳答案。
【1】What does Amy appreciate her mother best?
A. Telling her what is wrong.
B. Kissing her head every night.
C. Helping her solve problems.
D. Telling her what she should do.
【2】What is TRUE about Miles' mother?
A. She's a housewife.
B. She does part-time work.
C. She works all day,
D. She is a cook.
【3】Who regards his or her mother as the best friend?
A. Amy. B. Miles. C. Lisa. D. Scott.
【4】How many mothers encourage their children to achieve their dreams?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
【5】Where is this material probably taken from?
A. A novel. B. A dictionary.
C. A diary. D. A magazine.
【答案】
【1】 B
【2】 C
【3】 D
【4】 B
【5】 D
【解析】
这篇文章介绍了在母亲节时四个孩子所写的他们对于母亲的感谢,教育我们要学会感恩。
【1】题意:艾米最感激她的母亲什么?考查细节理解。A. Telling her what is wrong. 告诉她出了什么事;B. Kissing her head every night. 每天晚上吻她的头;C. Helping her solve problems. 帮助她解决问题;D. Telling her what she should do.告诉她该怎么办。根据文中Any的第三句 “The thing I appreciate most about her is that she kisses my head every night.(我最欣赏她的是她每天晚上吻我的头。)”可知答案,故选B。
【2】题意:关于迈尔斯的母亲什么是真的?考查细节理解。A. She's a housewife. 她是个家庭主妇;B. She does part-time work. 她做兼职工作;C. She works all day她整天工作;D. She is a cook.她是个厨师。根据Miles说的第四句She is a great role model to me because she keeps studying while working full time and taking care of our family.(她对我来说是一个很好的榜样,因为她在全职工作和照顾家人的同时继续学习。)可知C。
【3】题意:谁认为他或她的母亲是最好的朋友?考查细节理解。A. Amy;B. Miles;C. Lisa.;D. Scott.。根据文中Scott所说的 “ She is my best friend and she is the only one who understands me.”可知答案,故选D。
【4】题意:有多少母亲鼓励孩子实现梦想?考查细节理解。A. One一个;B. Two.两个;C. Three.三个;D. Four.四个。从Lisa所说的 “She knows how good I can be, and pushes me to do what I want to.”和Scott所说的 “She also pushes me to follow my dreams.”可知答案,故选B。
【5】题意:这种材料可能从何而来?考查主旨理解。A. A novel.小说;B. A dictionary.字典;C. A diary.日记;D. A magazine.杂志。这篇文章介绍了在母亲节时四个孩子所写的他们对于母亲的感谢,教育我们要学会感恩。根据对文章内容的理解可知,这段材料可能来自一本杂志。故选D。
【题目】书面表达
越来越多的人认识到阅读对人一生发展的重要性,作为一名中学生,你应该怎么做?请根据下列表格中所给要点,写一篇英语短文。
要点 | |
读书好 | 书籍是良师益友;获取知识带来快乐...... |
好读书 | 让读书成为日常行为...... |
读好书 | 选择对自己有益的书;一本好书改变人的一生...... |
要求:
1.文中必须包含表格中的所有要点,并适当发挥;
2.条理淸晰,字迹工整。词数大约90词,开头已给出,不计入总词数;
3.文中不得出现真实人名和校名等相关信息。
Nowadays, reading is becoming more and more popular among us. ____________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
【题目】书面表达。
我们的生活中有很多东西都是前人发明的,直到今天仍在发挥着重要的作用。仔细阅读表格内容,写一篇文章来介绍表中的三项发明(100词左右)。
Inventions | Inventors | When | Use |
Basketball | James Naismith | 1891 | play |
Drinking Straw(吸管) | Marvin Stone | 1888 | drink juice easily |
Car | Karl Benz | 1886 | travel easily |
Do you know much about any inventions in our life? _______________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________