题目内容
【题目】
Top 4 places to visit in China | |
No.1 The Great Wall , Beijing | The Great Wall in Beijing, built during the Ming Dynasty(1368-1644), is the most often seen tourist site in China. It runs over 373 miles, containing about 827 city wall platforms, 71 passes and countless towers. |
No.2 Forbidden City, Beijing | The Chinese Imperial Palace from the mid-Ming Dynasty to the end of the Qing Dynasty, for almost five centuries, served as the home of the emperor and his household. |
No.3 The Bund, Shanghai | The Bund is one of the most famous tourist places in Shanghai. If you have ever been to the Bund, you have never been to Shanghai. Avoid weekends and daytime to visit it because of too many people. The best time to visit the Bund is early morning before 8 am and late night after 10 pm. |
No.4 West Lake, Hangzhou | The reason of its No.4 place is that Hangzhou is very close to Shanghai, only a couple of hours’ travel by train. It’s a perfect next stop after you have enjoyed the beautiful scene on the Bund. |
【1】 cities are mentioned in the passage.
A. Two B. Three C. Four D. Five
【2】The emperor of the Qing Dynasty lived .
A. on the Great Wall B. in the Forbidden City
C. on the Bund D. near West Lake
【3】When is the best time to visit the Bund?
A. At 7 am, on Wednesday. B. At 10 am, on Saturday.
C. At 10 pm, on Sunday. D. At 5 pm, on Sunday.
【答案】
【1】B
【2】B
【3】A
【解析】试题分析:表格中介绍了全国著名的四个旅游景点。分别是北京的长城、北京的故宫、上海的外滩、杭州的西湖。
【1】B细节理解题。表格中共提到北京、上海、杭州三个城市。故答案为B。
【2】B细节理解题。根据表格第二栏的信息:No.2 Forbidden City, Beijing for almost five centuries, served as the home of the emperor and his household.可知,清朝的皇帝是住在紫禁城(故宫)里的。答案为B。
【3】A细节理解题。根据表格第三栏的信息:No.3 The Bund, Shanghai The best time to visit the Bund is early morning before 8 am and late night after 10 pm. 可知,参观外滩的最佳时间是早上8点前和晚上10点后。只有A符合题意。答案为A。
【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Joan's Favourite Activities | |||
Day | Activity | Place | Time |
Monday | Play tennis with her friends | In the Tennis Club | 4:30 p.m. --- 5:15 p. m. |
Wednesday | Play basketball with her classmates | In the playground | 4:00 p.m. --- 5:30 p. m. |
Friday | Go swimming | In the Swimming Club | 6:00 p.m. --- 7:00 p. m. |
Saturday | Have a picnic with her parents | In the park | 10:00 a.m.--- 12:00 a. m. |
Sunday | Read books with her sister | At home | 2:00 p.m. --- 5:00 p. m. |
(1)Where does Joan often play tennis ?
A.In the playground
B.In the club.
C.In the park.
D.At home.
(2)Who often goes out for a picnic with Joan?
A.Her parents.
B.Her classmates.
C.Her friends.
D.Her sister.
(3)What does Joan often do on Friday evening?
A.Play basketball.
B.Read books.
C.Go swimming.
D.Have a picnic.
(4)When does Joan's sister usually read books?
A.From 11:00 a.m. to 12:00 a. m.
B.From 2:00 p.m. to 5:00 p. m.
C.From 4:30 p.m. to 5:15 p. m.
D.From 6:00 p.m. to 7:00 p. m.
(5)What can we learn from the passage?
A.Joan often plays basketball for two hours.
B.Joan likes to stay at home on Saturday.
C.Joan likes to read books on Wednesday.
D.Joan likes sports very much.
【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成下面表格中的有关信息。 Hello! My name is Zhou Aiguo. I'm from Wuhan. I live (居住) at Zhongshan Road. My English name is Tim. I like drawing pictures. I'm now studying at No. 1 Secondary School. Peter is my good friend. He is in Class 8, Grade 7. We are in the same class. My telephone number is 8329746. You can write letters to me. Remember (记住) my post code is three one zero zero one two. You can send e-mails to me. My address is ZhouAiguo@126.com. I like to be your friend.
Personal Information |