题目内容

18.Do you know the most unusual building of the 19th century?Perhaps it was the Crystal Palace.It was built in Hyde Park for the Great Exhibition of 1851.The Crystal Palace was different from all other buildings in the world,for it was made of iron and glass.It was one of the biggest buildings of the time and a lot of people from many countries came to see it.A great many goods were sent to the exhibition from various parts of the world.There was also a lot of machinery on show.The most wonderful piece of machinery on show was Nasmyth's steam hammer.Though in those days,traveling was not as easy as it is today,steam boats carried thousands of visitors across the Channel from Europe.On arriving in England,they were taken to the Crystal Palace by train.There were 6,000,000visitors in all,and the money from the exhibition was used to build museums and colleges.Later,the Crystal Palace was moved to South London.It remained one of the most famous buildings in the world until it was burnt down in 1936.

71.We can learn from the passage that Hyde Park is more thanB years old.
A.100   
B.165   
C.150    
D.65
72.The underlined word"machinery"in this passage means.C
A.something for exhibition   
B.iron and glass
C.machines in general       
D.a steam hammer
73.If it costs every 1.5pounds to visit the Crystal Palace,how much money did England get from the visitors?.B
A.£1,000,000   
B.£9,000,000   
C.£7,500,000   
D.£6,000,000
74.How could visitors to the Crystal Palace cross the English Channel in the least possible time?A
A.By steam boat   
B.By air.
C.By train.
D.By machinery
75.What happened to the Crystal Palace in 1936?C
A.It began to be one of the most famous buildings of the world.
B.People changed it into a college and museum after a fire.
C.A fire pulled it down.
D.People built a museum and a college near it.

分析 文中大意:
文中主要提到的是英国的水晶宫,建于1851年,在内部对各种机器等东西进行展出.在最开始的时候,人们是乘坐蒸汽轮船横跨英吉利海峡.但是,不幸的是,水晶宫在1936年被烧毁了.

解答 71.B,推理判断题,文中提到"It was built in Hyde Park for the Great Exhibition of 1851"水晶宫建于1851年,由此推测距今(2015)年应该有165年了,选择B.
72.C,推理判断题,文中提到"There was also a lot of machinery on show"是machinery展出的句子,后文提到了气锤,由此推测这里的含义是指机器在水晶宫展出,由此判断选择C.
73.B,推理判断题,文中提到"There were 6,000,000visitors in all"总共有6000000个人参观,每个1.5磅,由此确定收入为9000000,选择B.
74.A,推理判断题,文中提到"steam boats carried thousands of visitors across the Channel from Europe"在最初,人们是通过蒸汽轮船横跨英吉利海峡,由此确定选择A
75.C,推理判断题,文中提到"it was burnt down in 1936"1936年被烧毁,由此推测选择C.

点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网