题目内容

【题目】阅读理解B

One morning a boy went home with his father. They noticed a pair of old shoes by the roadside. They thought the shoes might be a poor man's. In fact, the owner of the shoes was working in the field nearby, and he had nearly finished his work.

The boy said to his father, "Let's play a trick on the man—we hide his shoes, and wait to see what he will do when he can't find them."
"My boy, we should never have fun by tricking other people like that," answered his father. "Instead, let's put a coin in each of the shoes, and watch he will do."
The boy did so, and then they hid nearby.
The man soon back to get h is shoes, but when he put his foot into one of his shoes, he felt something in it. He bent(弯曲)down and found the coin.
Surprise appeared on his face. He looked at the coin for a minute, and then looked around, but nobody could be seen. He then went on to put on the other shoe, but he was even more surprised to find the second coin.
He then went down on his knees, looked up to the sky and said thanks aloud. He said his wife was ill and his children were hungry. He wanted to buy some bread for them.
The boy was deeply moved.
"Now," said his father, "you must be much more pleased than if you had played your trick."
The boy replied, "You have taught me a lesson which I'll never forget. Now I understand these words, which I didn't understand before: It is more blessed(神圣的)to give than to receive."
(1)How did the boy want to deal with the shoes at first?
A.To hide the shoes.
B.To steal the shoes.
C.To put coins in the shoes.
D.To return the shoes.
(2)How many coins did the man find?
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
(3)What would the man do after he got the coins? He would ______.
A.give them to his wife
B.buy a pair of new shoes
C.give them back to the boy
D.buy some bread for his family
(4)At last, the boy knew ______.
A.it was funny to play tricks
B.it was good to help each other
C.it was better to give than to receive
D.it was wrong to put coins in the shoes

【答案】
(1)A
(2)B
(3)D
(4)C
【解析】本文主要介绍了一对父子在看到路边有一双在农田里干活的农夫的鞋子时,儿子想藏起鞋子来捉弄一下鞋子的主人而父亲建议在农夫的鞋里分别放一枚硬币来看看农夫发现后的反映。

  1. (1)细节理解题。根据短文第二段中句子The boy said to his father, "Let's play a trick on the man—we hide his shoes, and wait to see what he will do when he can't find them." 可知孩子开始是想把鞋子藏起来。所以答案是A。
  1. (2)细节理解题。根据短文中句子He then went on to put on the other shoe, but he was even more surprised to find the second coin.可知农夫发现了两枚硬币,所以答案是B。

(3)细节理解题。根据短文中句子He said his wife was ill and his children were hungry. He wanted to buy some bread for them.可知他想用这些钱买点面包。所以答案是D。
(4)细节理解题。根据短文最后一段男孩的话我们可以知道男孩明白了一个他原来不明白的道理:舍比得有福。所以答案是C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A

Time zone:
Eastern Standard Time(EST): GMT+ 10 hours.
There is no daylight saving time in Queensland.
Legal drinking age:
18 years and older. Always keep your ID with you to prove your age.
Alcohol (酒) shops & hotels are the only places where alcohol can be bought.
Dangers:
Dial 000 from a fixed line or 112 from a mobile phone. Police, ambulance, fire.
Electricity:
240/250 volts AC 50Hz Universal outlets for 110 volts (shavers only) standard in hotels, apartments, motels.
Telephones:
Australian international code is 61.
Road rules:
Left hand side driving. There is a 50kmh speed limit in most living areas and on open highways100-110kmh. Seat belts must be worn all the time. If you want to hire a car, take along your driver's license.
No smoking:
Indoors: Indoor areas are no smoking.
Poker Machines: Poker machine areas are no smoking.
Outdoors: Non-enclosed eating and drinking areas are no smoking.
Swimming Safety:
ALWAYS SWIM BETWEEN THE RED AND YELLOW FLAGS and pay attention to the life guards' advice. Gold Coast beaches are guarded by skilled life guards and volunteers at weekends.
(1)The above information is most probably taken from a (an) .
A.science magazine
B.education newspaper
C.travel guidebook
D.horror novel
(2)We can learn from the above information that in Queensland .
A.smoking is not allowed in lots of places
B.people can buy alcohol anywhere with ID
C.people can swim beyond the red and yellow flags
D.when a building is on fire, dial 112 from a fixed line
(3)If Mr. Black is having a holiday in Queensland, he can .
A.drive on the right hand side
B.hire a car with his driver's license
C.drive at the speed of 120kmh on highways
D.drive his car without wearing the seat belt

【题目】阅读下面短文,从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。B
You probably know many of the things that you can do with the hundreds of different muscles(肌肉) in your body. But have you ever thought about how the muscles in an animal's body are different from yours? An animal's muscles are made to do the things that are the most important for its life.
Lions are hunters. They depend on their ability to catch other animals. Lions must be fast in order to catch their prey(猎物). The powerful muscles in their back legs allow them to run at speeds of more than 30 miles per hour. They can also jump a distance of more than 35 feet. The strong muscles in their front legs help them catch their prey.
Snakes also use their muscles for hunting prey and for movement, but their muscles work in very different ways than lion's do. Because snakes do not have any legs, they use their muscles to push against the ground or other objects to move themselves forward. Their muscles also allow them to eat things that seem much too large. For example, a snake may eat an egg that is larger than the width of its body. How does this happen? The snake's strong neck muscles work together to push the egg down the mouth.
The elephant's long nose has a lot of muscles. Scientist believe that the nose alone has more than 100, 000 muscles! This is because the elephant uses its nose much in the same way that people use their hands and fingers. Even though the nose is large, it can perform surprisingly tasks. For example, an elephant can pick up a tree by its roots or even to lift a baby elephant.
The great muscles of these animals seem pretty unbelievable. But the muscles in your body work exactly the way you need them to. After all, it might be fun to be able to jump a distance of 30 feet, but as a human being, there is just not much need for it.
(1)The underlined word "hunters" in Paragraph 2 means persons or animals that ________.
A.keep animals for fun
B.raise animals for meat
C.catch animals for food
D.run after animals for exercise
(2)According to the passage, what makes the muscles in your body different from an animal's?
A.The exercise.
B.Your power.
C.The environment.
D.Your needs.
(3)Which of the following shows structure(结构) of the passage? (P=Paragraph)
A.
B.
C.
D.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网