题目内容
【题目】阅读理解B![]()
One morning a boy went home with his father. They noticed a pair of old shoes by the roadside. They thought the shoes might be a poor man's. In fact, the owner of the shoes was working in the field nearby, and he had nearly finished his work.![]()
The boy said to his father, "Let's play a trick on the man—we hide his shoes, and wait to see what he will do when he can't find them."
"My boy, we should never have fun by tricking other people like that," answered his father. "Instead, let's put a coin in each of the shoes, and watch he will do."
The boy did so, and then they hid nearby.
The man soon back to get h is shoes, but when he put his foot into one of his shoes, he felt something in it. He bent(弯曲)down and found the coin.
Surprise appeared on his face. He looked at the coin for a minute, and then looked around, but nobody could be seen. He then went on to put on the other shoe, but he was even more surprised to find the second coin.
He then went down on his knees, looked up to the sky and said thanks aloud. He said his wife was ill and his children were hungry. He wanted to buy some bread for them.
The boy was deeply moved.
"Now," said his father, "you must be much more pleased than if you had played your trick."
The boy replied, "You have taught me a lesson which I'll never forget. Now I understand these words, which I didn't understand before: It is more blessed(神圣的)to give than to receive."
(1)How did the boy want to deal with the shoes at first?
A.To hide the shoes.
B.To steal the shoes.
C.To put coins in the shoes.
D.To return the shoes.
(2)How many coins did the man find?
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
(3)What would the man do after he got the coins? He would ______.
A.give them to his wife
B.buy a pair of new shoes
C.give them back to the boy
D.buy some bread for his family
(4)At last, the boy knew ______.
A.it was funny to play tricks
B.it was good to help each other
C.it was better to give than to receive
D.it was wrong to put coins in the shoes
【答案】
(1)A
(2)B
(3)D
(4)C
【解析】本文主要介绍了一对父子在看到路边有一双在农田里干活的农夫的鞋子时,儿子想藏起鞋子来捉弄一下鞋子的主人而父亲建议在农夫的鞋里分别放一枚硬币来看看农夫发现后的反映。
- (1)细节理解题。根据短文第二段中句子The boy said to his father, "Let's play a trick on the man—we hide his shoes, and wait to see what he will do when he can't find them." 可知孩子开始是想把鞋子藏起来。所以答案是A。
- (2)细节理解题。根据短文中句子He then went on to put on the other shoe, but he was even more surprised to find the second coin.可知农夫发现了两枚硬币,所以答案是B。
(3)细节理解题。根据短文中句子He said his wife was ill and his children were hungry. He wanted to buy some bread for them.可知他想用这些钱买点面包。所以答案是D。
(4)细节理解题。根据短文最后一段男孩的话我们可以知道男孩明白了一个他原来不明白的道理:舍比得有福。所以答案是C。
【题目】阅读下面材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项
A
If you like peanut butter, you'll love this recipe. The steps are easy, and there's nothing to cook. You can make it all by yourself!
|
(1)How much peanut butter shall we prepare?
A.1/3 cup.
B.1/2 cup.
C.1 cup.
D.2 cups.
(2)To make this recipe, you must use _____________.
A.a blender
B.a knife
C.an oven
D.a fridge
(3)How many steps are mentioned in this recipe?
A.Three.
B.Four.
C.Five.
D.Six.