题目内容
【题目】Take a look at our library! Our library is open to everyone and the library card is free.
Books | ☆ books in 36 languages ☆ information about the world ☆ all kinds of stories ☆ picture books for children ☆ novels – You can enjoy newspapers and magazines in the reading room. – You can borrow three books at a time and keep them for two weeks. |
Videos | ◆ all kinds of video films ◆ music videos ◆ TV plays – You can enjoy yourself and watch your favorite videos at home. – You can keep a video at one yuan for a week. |
Audios (声音) | ▲ music for everyone ▲ language tapes; 62 world languages – Special rooms for you to enjoy listening. CDs and tapes can be borrowed – Free. – You can borrow one CD or one tape at a time and keep it for one week. |
E-books | ● many different kinds of e-books ● e-newspapers and e-magazines – You can look through all the e-books in the computer room – Free. |
【1】How many books can you borrow at a time?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
【2】What kinds of videos can not be found in the library?
A. TV plays. B. Music. C. Films. D. Operas.
【3】How much should you pay if you keep three videos for a week?
A. Two yuan. B. Three yuan. C. Four yuan. D. Free.
【4】What can you do in the computer room?
A. Enjoy music videos. B. Borrow some books.
C. Enjoy e-books. D. Borrow some CDs.
【5】Which of the following is NOT TRUE?
A. You need to pay nothing for the library card.
B. You can borrow a story book from the library.
C. Students can keep the CD for a week.
D. There are rooms for you to play games in the library.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】B
【4】C
【5】D
【解析】这是一则图书馆的宣传海报。海报中主要介绍了这家图书馆的一些主要服务信息。
【1】细节理解题。根据You can borrow three books at a time and keep them for two weeks.知选C。
【2】细节理解题。根据Videos信息前三条知图书馆中不可能找到D. Operas.
【3】推断题。根据Videos一栏You can keep a video at one yuan for a week.可知keep three videos for a week知三周三元,选B。
【4】细节理解题。由E-books一栏第三条信息You can look through all the e-books in the computer room – Free.可知在机房可以看电子书。故Enjoy e-books.符合题意。A. Enjoy music videos看音乐视频B. Borrow some books.借书D. Borrow some CDs.借光盘。故选C
【5】推断题。A. You need to pay nothing for the library card.于文中第二句话Our library is open to everyone and the library card is free.相符,是正确的;B. You can borrow a story book from the library.根据Books一栏的信息知,该选项是正确的;C. Students can keep the CD for a week.由Audios一栏中的You can borrow one CD or one tape at a time and keep it for one week知C选项是正确的;D. There are rooms for you to play games in the library在图书馆有玩游戏的房间。该选项是错误的。由题意知选D
【题目】为了配合“足球进校园”活动,你们班开展了一次主题班会。请你以足球迷的身份,根据下列表格中的要点提示,用英语向同学们介绍足球这项运动并谈谈自己的梦想。
常 识 | 历史悠久,深受喜爱 世界杯4年举行一次 |
好 处 | 男生女生皆可参加 利于培养团队精神 考生自拟(至少1点) |
偶 像 | 梅西,有足球天赋 |
梦 想 | 考生自拟(至少1点) |
注意:1. 词数90左右。短文的开头已为你写好,不计入总词数;
2. 短文须包括所有要点,不要逐词翻译,可适当发挥,使短文连贯、通顺;
3. 短文中不得出现真实的人名、校名等相关信息。
参考词汇:梅西 Messi
Dear classmates,
I’m very excited to hear that China will build 20,000 football-themed schools by 2020.
Thank you for your attention.