题目内容

【题目】任务型阅读(5分)

I have a good friend. His name is John. He comes from England. His parents work in China,so he comes to China. Now John and I are in the same class.His English is very good, but his Chinese isn’t good. I often help him with his Chinese. He helps with my English. We help each other. He has many friends in our school. He often plays with them on Sundays. He likes eating Chinese food. He likes jiaozi, fish, chicken and rich very much. He likes to visit my home and have dinner with me. Do you want John to be your friend?

【1】Who is John?_________________________________________

【2】Where do John’s parents work?_______________________________________________

【3】Does John’s English is very good?____________________________________

【4】What does John like eating?_____________________________________________

【5】We often help____ _____.(每空一词)

【答案】

【1】He is my good friend.

【2】His parents work in China

【3】Yes,it is.

【4】He likes eating Chinese food.

【5】each other

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了作者的好朋友约翰。他来自英国,因为他的父母来中国工作,所以他也来了中国。作者和约翰彼此互相帮助。约翰喜欢中国食物尤其是饺子。

【1】根据I have a good friend. His name is John.可知约翰是我的朋友,故填He is my good friend.

【2】根据His parents work in China,可知约翰的父母在中国工作,故填His parents work in China

【3】根据His English is very good, 可知他的英语好,故填Yes,it is.

【4】根据He likes eating Chinese food.可知他喜欢吃中国食物,故填He likes eating Chinese food.

【5】根据I often help him with his Chinese. He helps with my English. We help each other. 可知我们经常彼此帮助,故填each other

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网