题目内容
【题目】阅读理解 阅读下面的短文,然后根据短文内容,在每小题所给的四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。![]()
Mini dictionary: 1. register v. 注册,登记 2. sponsor n. 赞助人
(1)This is most probably a(n) ___________.
A.report
B.email
C.poster
D.survey
(2)Book Aid International helps people in Sub-Saharan Africa ___________.
A.by giving them money
B.by reading books about childhood
C.by providing books
D.by building them new bookshops
(3)The article encourages people to join Book Aid International by ___________.
A.offering them some books for free as a reward
B.showing them reading books can bring them lots of fun
C.telling them how many friends they can make in Sub-Saharan Africa
D.showing them they can make a great difference to lives of people in other countries
【答案】
(1)C
(2)C
(3)D
【解析】这是一篇读书可以改变生活的广告,你每筹集4美元,就可以为非洲以南的图书馆捐赠一本书。(1)C细节理解题。通读整篇文章可知这是一篇如何帮助非洲人的海报。故选C。(2)C细节理解题。根据文中Every $4you raise will help send one brand new book to library in Sub-Saharan Africa可知答案,故选C。(3)D细节理解题。通读整篇短文可知,这个广告主要告诉我们他们能为其他国家的人们做出不同。故选D。
【题目】阅读理解
Taiwan is famous for its food. To many of us, it is like heaven for foodies (吃货). Whether you go to restaurants or night markets, there will always be delicious food. The following are four classic Taiwan dishes.
|
|
|
|
(1)_____kinds of dishes are mentioned in the passage.
A.Two
B.Three
C.Four
D.Five
(2)The ingredients in oyster omelet don't include________.
A.oysters
B.bean sprouts
C.sweet potato
D.sweet potato starch
(3)We can infer that coffin bread get its name because _______.
A.it's a symbol of good luck
B.it has two pieces of toast
C.it has seafood soup inside
D.it looks like a coffin
(4)If you like meat and want to keep thin, you can choose ______ to eat.
A.coffin bread
B.oyster omelet
C.beef noodles
D.drunken chicken
(5)From the passage, we can know ______.
A.the ingredients of each dish
B.the price of each dish
C.when to eat these dishes
D.how to make each dish