题目内容
【题目】A)阅读下面短文,根据所读内容,在文章后的空格里填入一个适当的词。
注意:每空1词。
Do you like running? Do you sometimes go night running?
More and more people are trying night running. They try it for many reasons. First of all, many of them are too busy to go running in the day. And they think running at night makes them feel comfortable. Some say they can run faster at night. Other like it because they like running with friends in the evening and they want to talk about all the things of the day. They let go off(释放)bad feelings at the same time.
Night running is good for you. It keeps you in good health. And it’s easy and cheap to run. You don’t need to buy any special sports equipment(设备). The roads are not so busy at night. It makes you feel free.
Where can you go night running? You can run in a park, in a school or just on a street. And you can run with your friends or family members.
Here are some tips for you when you want to try night running.
1. Wear a pair of sports shoes.
2. Listen to music if you think it’s not interesting to run.
3. Drink some water after running.
4. You shouldn’t run alone(单独). It’s very important.
Night running | |
It is a new sport and 【1】 among people. | |
【2】many people go night running | They are 【3】in the day. They feel 【4】 when they run at night. They talk about the things in the day and let go off 【5】 feelings. |
Advantages(好处) | It makes one 【6】. It is easy and doesn’t 【7】 much money. People feel 【8】 because the roads are quiet. |
Where to go running | In a park, a school or on a street. |
Who to go running with | Friends or family members. |
Tips on night running | Wear a pair of 【9】 Music can bring more fun. Drink water after you run. 【10】run alone. |
【答案】
【1】tried
【2】Why
【3】busy
【4】comfortable
【5】bad
【6】healthy
【7】cost
【8】free
【9】sneakers
【10】Shouldn’t
【解析】
本文是篇说明文,作者介绍了夜跑的趋势、优点。越来越多人夜跑的原因多样,比如时间方便,不需要花费很多钱,可在跑步时和家人朋友聊天,晚上人少,对身体也好等等。
【1】根据第二段第一句“More and more people are trying night running.”可知越来越多人尝试夜跑,题干中句子主语是“It”指代“night running 夜跑”,夜跑是被人们尝试,要用try的过去分词形式tried表被动,故答案为tried。
【2】根据第二段第二句“They try it for many reasons.”可知第二段写的是越来越多人们夜跑的原因,Why 为什么,表原因,故答案为Why。
【3】根据第二段第三句“First of all, many of them are too busy to go running in the day.”可知由于人们白天太“忙”了没时间跑步,busy 忙碌的,故答案为busy。
【4】根据第二段第四句“And they think running at night makes them feel comfortable.”可知人们夜跑是因为他们觉得夜跑让他们感觉很“comfortable 舒服”,故答案为comfortable。
【5】根据第二段最后一句“They let go off(释放)bad feelings at the same time.”可知人们在夜跑的同时能释放“不好的”情感,bad 不好的,坏的,故答案为bad。
【6】根据第三段第二句“It keeps you in good health.”可知夜跑能让人保持身体健康,keep sb. in good health=make sb. healthy,故答案为healthy。
【7】根据第三段第三句“And it’s easy and cheap to run.”可知夜跑的特点是简单实惠,cheap=doesn’t cost much money,故答案为cost。
【8】根据第三段最后一句“It makes you feel free.”可知夜跑时空旷的马路会让人感觉“free 自由”,故答案为free。
【9】根据第五段提示1“Wear a pair of sports shoes.”可知夜跑时要穿运动鞋,又每空只能填一词,sports shoes= sneakers,故答案为sneakers。
【10】根据第五段提示4“You shouldn’t run alone(单独).”可知夜跑时“不应该”一个人,shouldn't不应该,句子首字母大写,故答案为Shouldn’t。
【题目】 A Train Timetable (列车时刻表)
From | To | Train Number | Start | Arrive(到达) | Ticket(票价) |
Yaan | Chengdu | C6602 | 06:57 | 08:15 | 52 |
Chengdu | Yaan | C6645 | 21:21 | 22:32 | 52 |
Yaan | Wenjiang | C6638 | 18:49 | 19:47 | 44 |
Wenjiang | Yaan | C6609 | 09:22 | 10:25 | 44 |
Yaan | Qionglai | C6622 | 13:33 | 14:03 | 27 |
Pujiang | Yaan | C6629 | 16:31 | 16:54 | 18 |
【1】How much is a ticket from Chengdu to Yaan?
A.50.B.52.C.27.
【2】The train goes for from Yaan to Chengdu.
A.1 hour and 15 minutes (分钟)B.1 hour and 17 minutesC.1 hour and 18 minutes
【3】The train C6609 arrives in Yaan at .
A.22:32B.10:25C.16:54
【4】The train is from Yaan to Qionglai.
A.C6622B.C6638C.C6629
【5】 places (地方) are in the timetable.
A.SevenB.SixC.Five