题目内容

【题目】任务型阅读

Do you like reading? How often do you go to a bookshop? To compete with online sellers, traditional bookshops have tried everything to win customers. And it is true that a great bookstore can encourage people to read in many ways. Here are some good shops in China and other countries that are worth a visit.
Eslite Bookstore, Suzhou
The Eslite Bookstore is very popular among young people in Suzhou. It has fashion shops, cafes and other places. It also holds many reading-relative activities including discussions and talks with famous writers.
Sanlian Taofen Bookstore, Beijing
It is 11:30 pm. But the Sanlian Taofen Bookstore is shining brightly. Many people are staying inside for one thing: to read. The bookstore is open 24 hours a day. It's the first bookstore of its kind in Beijing.
Shakespeare & Company, France
France doesn't have Shakespeare but it has Shakespeare & Company. Many great writers used to meet here including Ernest Hemingway. Today, it helps young writers by allowing them to live and work here.
Strand Bookstore, US
Strand Bookstore is a second-hand bookstore. It sells books for $2-3 each, much cheaper than they used to be. Sometimes you can even find very old and rare books here. For example, a Shakespeare book that was published in 1632 is worth $125,000!
阅读以上信息,用恰当的词完成下面的表格,每空一词。

Good bookstores that are worth

Eslite Bookstore, Suzhou

·Many young people like it because it is fashionable.
·Readers can also the books here and have talks with famous writers.

Sanlian Taofen Bookstore, Beijing

·People can read here as as they want because it is never closed.

Shakespeare Company, France

·Many great writers used to meet here.
·Young writers are to live and work here.

Shakespeare & Company, France

·You can buy books at a price because they are used.
·You can even find old and rare books which are very valuable.

【答案】visiting;discuss;long;allowed;lower
【解析】这篇短文主要讲述了为酷爱读书的人们推荐几个好的读书或买书的场所。
(1)推理判断题,根据文中Here are some good shops in China and other countries that are worth a visit.可知,值得参观的好的书店。be worth doing sth.表示值得做某事。根据题意,故填visiting。
(2)细节理解题,根据文中It also holds many reading-relative activities including discussions and talks with famous writers.可知,读者也能在这儿讨论书。故填discuss 。
(3)推理判断题。根据文中Many people are staying inside for one thing: to read. The bookstore is open 24 hours a day.可知,人们可以在那儿想读多长时间就读多长时间。根据题意,故填long。
(4)细节理解题,根据文中Today, it helps young writers by allowing them to live and work here.可知答案,是be allowed to do sth.表示被允许做某事。故填allowed。
(5)推理判断题,根据文中Strand Bookstore is a second-hand bookstore. It sells books for $2-3 each, much cheaper than they used to be.可知,你可以用较低的价格买到书,因为它们是二手的。故填lower。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
Our children and grandchildren may not have a chance to visit many of the most famous places around the world. War, weather, age, traffic and pollution damage (破坏) these famous places. If we do nothing, they may even no longer remain. But looking after these places often costs more than one country can afford.
In the early 1970s, world governments decided that if they joined together, they would be able to preserve (保护) our history. If every country paid some money, they said, it would be possible to look after important historic places. For this reason, countries around the world united to form the World Heritage Organization in 1972. Today, the organization helps to protect and rebuild the most important places from our history.

However, one of the biggest problems for historic places is vandalism. That is to say, people sometimes enter these places and damage the buildings. At some places, such as Stonehenge in England, governments have built high fences to protect it from vandals.
There are many different ideas about how to solve the problem of vandalism. Some professors say that if guards keep walking around these places, vandals won't be able to get in. Some professors say that if they fix more television cameras, they won't need so many guards. Others say that the best way is education. If people learn to respect history, they won't damage it. They will also want to spend money looking after old places. For this reason, the World Heritage Organization helps to spread information about the value of historic places.
(1)Our children and grandchildren may not have a chance to visit many of the most famous places around the world, probably because .
A.they don't have enough money to go there
B.these places may disappear in the future
C.governments don't allow them to enter
D.they are afraid of the guards there
(2)The World Heritage Organization was set up for the following reasons EXCEPT .
A.It would be able to help preserve our history.
B.No countries wanted to protect the historic places.
C.It would collect money to rebuild the damaged places.
D.It would be possible to take care of important historic places.
(3)Which of the following shows us the action of vandalism?
A.People enter the places and damage the buildings.
B.Governments build high fences to protect the place from vandals.
C.Guards walk around these places and fix more television cameras.
D.War, weather, age, traffic and pollution damage these famous places.
(4)What's the best way to solve the biggest problem of vandalism?
A.To spend more money looking after these places.
B.To make guards prevent vandals getting in.
C.To fix more television cameras in these places.
D.To make people know about the value of historic places.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网