题目内容
【题目】任务型阅读
阅读下列文章,文中有五处空白,文后方框中有五个句子,请把它们分别放回到文中原来的位置上,使文章完整、连贯。
Everyone feels tired at one time or another. The office worker feels tired after a hard day at work. The sportsman feels tired after hours of physical training.
【1】 The explanation is that when you exercise a muscle in your body over and over again, something known as fatigue toxins (疲劳毒素) is produced. The blood system then carries these toxins throughout the body. In the end, not only does that muscle feel tired but the whole body feels tired as well.
【2】 Sleeping is one of the best ways to fully recharge (使恢复精力) your tired body. Most importantly, the damage caused by tired muscles is slowly being repaired when we sleep.
【3】 Another way to get over fatigue is by doing some activities that you enjoy. For example, after a hard day’s work, the office worker may want to go for a relaxing walk. After a long tiring day at school, the student prefers jogging to resting at home.
【4】 When your body is tired, one way of curing tiredness is by improving the body’s blood circulation.
【5】 When we take part in an activity, our blood circulation is improved.
A. When you are tired, the best thing to do is to get plenty of rest. B. In the end, we would become more refreshed. C. Why do people get tired? D. Nevertheless, sleeping is not the only way to get our bodies rested. E. This way of getting rid of tiredness does work. |
【答案】
【1】C
【2】A
【3】D
【4】E
【5】B
【解析】
【1】句意:解释是,当你一遍又一遍地锻炼肌肉会有一些被称为疲劳毒素的物质。然后血液系统有这些毒素在体内。最后,不仅肌肉感觉累而且整个身体感觉累。根据这段话的大意,应选C:人们为什么会感到累?
【2】句意:睡觉是最好的方法之一,完全给您疲惫的身体充电。最重要的是,疲劳造成的肌肉损害会在我们睡眠时慢慢修复的。根据这段话,我们可以选择A:最好的事就是充足的睡眠。
【3】句意:克服疲劳的另一种方法是通过做一些你喜欢的活动。例如,一天辛苦的工作之后,上班族可能想去散散步。经过长时间的累人的一天在学校,学生更喜欢慢跑在家休息。根据这段话,我们可以选择D:不过,睡觉不是让我们的身体休息的唯一途径。
【4】句意:当你的身体累了,治疗疲劳的方法之一是通过改善人体的血液循环。根据这段话,我们可以选择E:摆脱疲劳的工作的方式。
【5】句意:当我们参加一个活动,血液循环得到改善。选B:最后,我们变得很舒畅。