题目内容
【题目】A: Hello! This is Kanghui traveling information center of Harbin. What can I do for you?
B: Hello! I'd like to have a trip next week.
A: 【1】
B: I've no idea yet. Could you give me some good suggestions?
A: Sure. 【2】 It's so beautiful at the moment.
B: That sounds good. But I am afraid of climbing mountains.
A: I'm sorry. 【3】 There's a two-day trip.
B: Good idea! I enjoy water.
A: Okay. Would you like to go by train or by bus?
B: 【4】 It won't take much time.
A: How many people will go there together?
B: Three. My husband, my son and I.
A: Three people, by train. And you need to stay one night in Mudanjiang City. 【5】
B: Thanks.
A.What about going to Jingpo Lake?
B.Which place do you want to go to?
C.Mount Songfeng may be a good choice.
D.By bus.
E.I will book a family room for you.
F.I'd like to take the train.
G.You need to book a single room (单人间).
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】F
【5】E
【解析】
本文是康辉旅行社工作人员和咨询者就下周的旅行展开的对话。
【1】根据“I'd like to have a trip next week.”可知,咨询者是想咨询下周旅行的信息,根据回答“I've no idea yet. Could you give me some good suggestions?”可知,咨询者对某些事不确定,需要寻求意见,因此可推测1空是一个特殊疑问句,B选项“你想去什么地方”。故选B。
【2】根据“Could you give me some good suggestions?”可知,咨询者在寻求建议,因此可推测2空是旅行社工作人员给出的建议。A和C选项都是建议,根据“But I am afraid of climbing mountains.”可知,此处提出的应该是爬山。C选项“松峰山可能是一个好选择”。故选C。
【3】根据“But I am afraid of climbing mountains.”可知,咨询者并不喜欢第一个建议,根据“I enjoy water.”可知,第二个建议是关于水的。A选项“镜泊湖怎么样?”故选A。
【4】根据问句“Would you like to go by train or by bus?”可知此句是一个选择疑问句,询问交通方式,回答只需要回答其中一个。根据下文“Three people, by train.”可知,咨询者选择的是坐火车,F选项“我想要坐火车”。故选F。
【5】根据回答“Thanks.”可知,咨询者对工作人员的行为表示感谢,E选项“我会定一个家庭房给你”,工作人员主动给订房,咨询者表示感谢。故选E。
【题目】 Here we'll learn something about two great composers (作曲家) who have had influenced on our life. Wolfgang Amadeus Mozart was born in Austria in January, 1756. In his early years, he showed amazing ability. Along with music, he learned languages and school subjects from his father. He wrote hundreds of beautiful pieces of music. But he became poor and lived a lonely life. People regarded Mozart as the greatest European classical musician.
On the 25th day of the tenth month in 1825, another great composer, Johann Strauss II, was born in Austria. His father did not want him to become a musician. Thanks to his mother, he could work as a composer and lived a rich life full of happiness. He wrote more than 400 waltzes (圆舞曲) and was known as "The WaltzKing".
INFORMATION ABOUT TWO GREAT COMPOSERS
Name | Wolfgang Amadeus Mozart | Johann Strauss II |
Birth date and place | January 27th, 1756, Austria | 【1】 25th, 1825, Austria |
Early experience | Being 【2】 by his father | Being stopped by his father |
Later life | Living a poor life filled with 【3】 | Living a rich and happy life |
Contribution | Hundreds of beautiful pieces of music | 【4】 than 400 waltzes |
Achievement | "The 【5】 European Classic Musician" | "The Waltz King" |
根据内容完成表格, 每空一词