题目内容

【题目】 One day Tom and Bill went out for a walk. On the road they saw a lot of people and went up to have a look. Oh dear! There was a cow in the middle of the road. It would not move. The cars and buses couldn't get past. Then a policeman came.

"Whose cow is this?" He asked. "It's mine,” said a farmer, "but I can't move it.”

The policeman and the farmer did their best to move the cow, but it would not move.

Tom and Bill laughed, but the drivers of cars and buses were worried." We can't move the cow, “the farmer and the policeman said. “What shall we do?"

“Give him a cabbage!” Tom said. “That’s a good idea.” said the farmer. Soon he found a cabbage and showed it to the cow. When the cow saw the cabbage, it walked after the farmer at once. All the cars and buses could get past at last.

1Tom went out for a walk___________________.

A.with a group of peopleB.with Bill

C.with a farmerD.all by himself

2The cow was ___________________.

A.on the way to workB.the strongest animal

C.in the middle of the roadD.pleased to see so many people

3Tom and Bill_________________________.

A.helped to move away the cow

B.waited for the trucks to get past first

C.were sad to see the cow was hungry

D.went up and saw a cow in the middle of the road

4Why were the drivers of cars and buses worried?

A.Because they couldn't get past.

B.Because they couldn't move the cow.

C.Because Tom and Bill laughed.

D.Because the policeman didn't do anything.

5From the story we can see that ____________________.

A.Tom was cleverB.The drivers are clever

C.the cow was cleverD.the farmer and the policeman are clever

【答案】

1B

2C

3D

4A

5A

【解析】

本文的记叙文,一天,汤姆和比尔在街上散步,看见一群人,他们走上前,发现一头牛在路中间不动,很多车过不去,警察来了也没有办法。汤姆要来一棵白菜,牛看见白菜从路中间走开了,他很聪明。

1细节理解题。根据地短文第一段第1One day Tom and Bill went out for a walk.可知,汤姆跟比尔去散步,故选B。

2细节理解题。根据第一段第3There was a cow in the middle of the road.可知,这头奶牛在路中间,故选C。

3细节理解题。根据第一段的第2和第3句可知,他们两个走上前,看见一头奶牛在路中间,故选D

4细节理解题。根据第三段The policeman and the farmer did their best to move the cow, but it would not move.可知,汽车驾驶员不能过,因为他们不能赶走路中间的奶牛,故选A。

5推理判断题。根据When the cow saw the cabbage, it walked after the farmer at once.可知,这头牛跟着他走了,可推测汤姆是聪明的,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。
A blind boy sat on the steps of a building with a hat by his feet. He held up a sign which said, "I am blind, please help." There were only a few coins in the hat.
A man was walking by. He took a few coins from his pock et and dropped them into the hat. He then took the sign, turned it around, and wrote some words. He put the sign back so that everyone who walked by would see the new words.
Soon the hat began to fill up. A lot more people were giving money to the blind boy. That afternoon the man who had changed the sign came to see how things were. The boy recognized(听出) his footsteps and asked, "Were you the one who changed my sign this morning? What did you write?"
The man said, "I only wrote the truth. I said what you said but in a different way."
What he had written was, "Today is a beautiful day; I can not see it."
Of course both signs told people the boy was blind. But the first sign simply sign the boy was blind. The second sign told people they were so lucky that they were not blind. Should we be surprised that the second sign was more effective (有效的)?
(1)The boy in the passage can not .
A.see
B.walk
C.hear
D.speak
(2)How did the man help the boy?
A.He gave the boy a lot of money.
B.He brought the boy back to his home.
C.He wrote some new words on the sign.
D.He sent the boy to a special school.
(3)The underlined words "held up" in the first paragraph mean .
A.阻碍
B.举着
C.承受
D.坚持
(4)What happened after the man changed the sign?
A.The boy still got a few coins in the hat.
B.The boy got much more money.
C.No one gave the boy coins any more.
D.No one gave the boy coins any more.
(5)What can we learn from the story?
A.Time can we learn from the story?
B.You should be brave even though you're blind.
C.Treating a thing differently brings a different result.
D.If we want to be rich, we should be honest.(结果)

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网