题目内容
【题目】 One day Tom and Bill went out for a walk. On the road they saw a lot of people and went up to have a look. Oh dear! There was a cow in the middle of the road. It would not move. The cars and buses couldn't get past. Then a policeman came.
"Whose cow is this?" He asked. "It's mine,” said a farmer, "but I can't move it.”
The policeman and the farmer did their best to move the cow, but it would not move.
Tom and Bill laughed, but the drivers of cars and buses were worried." We can't move the cow, “the farmer and the policeman said. “What shall we do?"
“Give him a cabbage!” Tom said. “That’s a good idea.” said the farmer. Soon he found a cabbage and showed it to the cow. When the cow saw the cabbage, it walked after the farmer at once. All the cars and buses could get past at last.
【1】Tom went out for a walk___________________.
A.with a group of peopleB.with Bill
C.with a farmerD.all by himself
【2】The cow was ___________________.
A.on the way to workB.the strongest animal
C.in the middle of the roadD.pleased to see so many people
【3】Tom and Bill_________________________.
A.helped to move away the cow
B.waited for the trucks to get past first
C.were sad to see the cow was hungry
D.went up and saw a cow in the middle of the road
【4】Why were the drivers of cars and buses worried?
A.Because they couldn't get past.
B.Because they couldn't move the cow.
C.Because Tom and Bill laughed.
D.Because the policeman didn't do anything.
【5】From the story we can see that ____________________.
A.Tom was cleverB.The drivers are clever
C.the cow was cleverD.the farmer and the policeman are clever
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】A
【5】A
【解析】
本文的记叙文,一天,汤姆和比尔在街上散步,看见一群人,他们走上前,发现一头牛在路中间不动,很多车过不去,警察来了也没有办法。汤姆要来一棵白菜,牛看见白菜从路中间走开了,他很聪明。
【1】细节理解题。根据地短文第一段第1句One day Tom and Bill went out for a walk.可知,汤姆跟比尔去散步,故选B。
【2】细节理解题。根据第一段第3句There was a cow in the middle of the road.可知,这头奶牛在路中间,故选C。
【3】细节理解题。根据第一段的第2和第3句可知,他们两个走上前,看见一头奶牛在路中间,故选D。
【4】细节理解题。根据第三段The policeman and the farmer did their best to move the cow, but it would not move.可知,汽车驾驶员不能过,因为他们不能赶走路中间的奶牛,故选A。
【5】推理判断题。根据When the cow saw the cabbage, it walked after the farmer at once.可知,这头牛跟着他走了,可推测汤姆是聪明的,故选A。