题目内容
5.Within IOC,Samaranch was a man much admired and sometimes loved,the Spanish who made the organization into one that is rich and so powerful.No one doubted Samaranch's ability to make something impossible come true.In 1981he ensured(确保) that Seoul was elected to be the host of the 1988Olympics.Remember,that was a time when the two Koreas were at war with each other.And because Samaranch helped swing(使改变) Spanish votes(投票) across to London,rather than to Paris,London was made host for the 2012.To China and the Chinese people,Samaranch was considered a great friend.Thanks to his efforts(努力) during his last term as IOC president,Beijing and China won the Olympics for the first time.
Samaranch led the IOC from 1980to 2001.Certainly,throughout his IOC presidential term,he had a soft spot for Moscow,for it was there that he was elected president of the IOC in 1980,and it was there that he managed to reach his final wishes as IOC president.Very early on in that 2001Moscow session he wanted the Belgian surgeon,Jacques Rogge,a newcomer to the Olympic Movement,to replace him as president,for China to host the 2008Olympic Games and for his son,Juan Antonio Samaranch junior,to become an IOC member.He got all three wishes.
Samaranch'sdeath came three months before his 90th birthday on April 21st,2010.
67.Samaranch became the president of the IOC inD.
A.Spain
B.London
C.Paris
D.Moscow
68.Samaranch was bornC.
A.in June,1921
B.in July,1921
C.in July,1920
D.in June,1920
69.Which of the following is NOT one of his final wishes?A
A.London was made host for the 2012.
B.Rogge replaced Samaranch to be IOC president.
C.His son became an IOC member.
D.The 29th Olympic games was held in Beijing.
70.Which of the following is FALSE about Samaranch?C
A.Samaranch ruled IOC for 21years.
B.Samaranch was good at communicating.
C.Samaranch was born in Russia.
D.Samaranch was regarded as a great friend to China.
分析 文章大意:这篇文章讲的是原奥委会主席萨马兰奇的一些事情,他为中国申办奥运会起了重要作用.萨马兰奇在国际奥委会备受推崇,西班牙人使国际奥委会成了一个富有而强大的组织,没有人怀疑萨马兰奇的能力.他能使一些不可能的事情成真,比如1988年的汉城奥运会.中国和中国人对他来说都是很好的朋友,正是由于他作为奥委会主席的努力,北京才首次获得奥运会主办权.因为在莫斯科当选并且在那里实现了他做主席的愿望,所以莫斯科一直是他心中很柔软的地方.在2001年,莫斯科会议的时候,他希望比利时医生雅克.罗格可以取代他作为主席,帮助08年中国奥运会的举办以及自己的儿子成为奥委会成员.2010年4月21日在他90岁生日前的三个月,他与世长辞.
解答 67.答案D.细节理解题.根据"he had a soft spot for Moscow,for it was there that he was elected president of the IOC in 1980,and it was there that he managed to reach his final wishes as IOC president."可知他是在莫斯科成为奥委会主席的.故选D.
68.答案C.推理判断题.根据"Samaranch'sdeath came three months before his 90th birthday on April 21st,2010."可知他在2010年4月21日去世,此时离他90岁生日还有三个月,故推出他的生日是1920年7月,故选C.
69.答案A.细节理解题.根据Very early on in that 2001Moscow session he wanted the Belgian surgeon,Jacques Rogge,a newcomer to the Olympic Movement,to replace him as president,for China to host the 2008Olympic Games and for his son,Juan Antonio Samaranch junior,to become an IOC member.He got all three wishes.可知他最后三个愿望不包括伦敦在2012举行奥运会,故选A.
70.答案C.细节理解题.根据"Within IOC,Samaranch was a man much admired and sometimes loved,the Spanish who made the organization into one that is rich and so powerful"可知他是西班牙人,不是俄罗斯人,可知C错,故选C.
点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出正确解答.
| A. | have | B. | has | C. | is |
-Summer.( )
| A. | well | B. | better | C. | best | D. | the best |
-- .The plants are in great need of water.( )
| A. | Good idea | B. | I hope so | ||
| C. | I don't think so |
-Yes.She made me a cake in the ______ of a heart.( )
| A. | height | B. | shape | C. | style | D. | number |
| A. | where are you from | B. | where you are from | ||
| C. | you are from where |