题目内容
【题目】
![]()
Hi! I’m Jason. This is my dream house (梦幻屋). It has a small but nice room. Some pictures are on the wall. There is (有)a bookcase in my room. There is a desk and a chair in it. My schoolbag is on the desk. Oh! Where is my pencil case? It is under the chair. There are some pencils and a ruler in the pencil case. My shoes and a basketball are under the bed. I like my dream house very much.
【1】Jason’s room is ____________.
A. not small B. not big C. very new D. very old
【2】There __________in his room.
A. is a bookcase and a desk B. are some desks and a chair
C. is a table and some pictures D. are some chairs and a desk
【3】Jason’s pencil case is ___________________.
A. on the desk B. on the wall C. under the chair D. under the bed
【4】Jason’s ______are under the bed.
A. basketall B. baseball C. socks D. shoes
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】D
【解析】
短文大意:这篇记叙文介绍了作者杰森自己梦幻屋的物品陈列情况,表达了对梦幻屋的喜爱和向往。
【1】题意:杰森的房间 。考查词义理解题。根据It has a small but nice room.,可知small义同not big,故选B。
【2】题意:有 他的房间里。考查细节理解题。根据There is a bookcase in my room. There is a desk and a chair in it.,可知选A。
【3】题意:杰森的铅笔盒在哪里?考查细节理解题。根据Where is my pencil case? It is under the chair.,可知选C。
【4】题意:杰森的_____在床下。考查细节理解题。根据My shoes and a basketball are under the bed.,可知选D。
【题目】
Hi, I flew here last weekend. The city is quite like ours. The food and many other things are similar. I'm going to buy gifts for my friends here. Best wishes! Tony |
Hello!This is our first time abroad(在国外).We are excited. We're staying at a hotel in a city called Sapporo. See you soon! Dean and Betty |
It's so nice to be here in a warm place. The sea is blue and the beach is beautiful.I'm going there tomorrow.I think I' ll like Malaysia. Best wishes! Paul |
It's usually so easy to come here and it only takes one hour by car from our city.I saw the city's most famous building this morning. It's very old and I took a lot of pictures. See you soon! Tom |
【1】What is Tony going to do in the city?
A.Go swimming.B.Do some shopping.
C.Take pictures.D.Visit friends.
【2】Why are Dean and Betty so excited?
A.Because they like Sapporo.B.Because they like the food there.
C.Because it's their first time to go abroad.D.Because they think the place is beautiful.
【3】The text is probably from ________.
A.a movie posterB.a travel magazine
C.a history bookD.a science report