题目内容

【题目】 Would you like to live in a city where buildings turn the lights off for you, and self-driving cars will find the nearest parking space themselves? Although it might sound a little far from you, living in a “smart” city like this could happen sooner than you think.

Great changes have taken place in towns that we have lived in for centuries, while completely new cities are being built. One such place is the city of Songdo. Every home there will have a “telepresence” system(远程遥控系统)—allowing users to control the heating and looks, take part in video meetings, and receive education, healthcare and government services. Around the city, escalators(自动扶梯) will only move when someone is on them, and offices and schools will all be connected to the system.

The great mind behind Songdo is from the company Cisco. In fact, technology companies around the world such as IBM, Siemens and Microsoft are already in the business.

About 75% of the world’s population will live in cities by 2050, so cities will need to be more modern to deal with the coming problems. “Making cities smarter is one way out, and I think this will in turn make cities greener,” said Dan Hill, head of a research company.

1According to the text, Songdo is ______.

A.a dream city far from usB.a telepresence system

C.an example of a smart cityD.just a great mind from Cisco

2Which paragraph is mainly about the details of a “smart” city?

A.Paragraph 1.B.Paragraph 2.C.Paragraph 3.D.Paragraph 4.

3Dan Hill thinks that making cities smarter is one way to ______.

A.drive people out of citiesB.control the world’s population

C.develop his own companyD.solve the cities’ coming problems

4Which of the following might be the best title for the text?

A.Smart CitiesB.Future Education

C.Government ServicesD.Famous Companies

【答案】

1C

2B

3D

4A

【解析】

文章描述了智能城市的境况,分析了未来智能城市可能是解决城市多人口问题的一个出路,智能城市可能会让城市更环保。

1细节理解题。根据第二段“Great changes have taken place in towns that we have lived in for centuries, while completely new cities are being built. One such place is the city of Songdo.”—— 可知Songdo是一个智能的城市;故选C

2段落大意题。文章的第二段详细地描述了智能城城市的境况:生活中每家都有远程遥控、参加视频会议、接受教育医疗和政府服务;故选B

3细节理解题。根据第四段About 75% of the world’s population will live in cities by 2050, so cities will need to be more modern to deal with the coming problems.”——2050年,75%的人口将住在城市,让城市变得更现代化是处理即将来临的问题的一个出路;故选D

4最佳标题。文章描述了智能城市的境况,分析了未来智能城市可能是解决城市多人口问题的一个出路,文章围绕智能城市展开,故选A

本篇是阅读单选,考查细节理解和归纳能力。解答前要先快速阅读全文,理解大意;再阅读题干,正确理解题干的要求;然后回归原文,寻找有用信息作答;本篇题型设定题13是细节理解题,解答时要在原文中找出题干包含的信息部分,这样可以正确地捉住有效信息,确保答题的准确性;题4是选择最佳标题,要全面了解全文的信息,避免做片面的解答,解答完,要通读全文,核实答案和原文信息是否一致。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In a small village in India, there lived a man. He would do nothing all day but daydream. Whenever he was hungry, he would go out, beg for (乞讨) food, come back and hang around.

One sunny afternoon, he was very hungry. With great difficulty, he got up, took out a bowl and went out to beg. By begging the whole day, he finally got a pot full of milk. He hung this pot on the ceiling, lay down on his bed and started daydreaming again.

“This pot of milk is going to make me rich,” he thought. “I can make butter from the milk. Then I will be able to make ghee(印度酥油) and go to the market and sell the ghee,” his dream continued. “With the money I get, I will buy a pair of goats. They will have kids after six months. Soon I would have a large number of goats.”

“Then I will continue my business. I will buy some more cows and own a farmhouse. I will start a dairy farm(奶牛场). Once I earn a handsome amount I will employ people in my farm. I can also open a sweet shop in the middle of the village, I will make sweets out of the cow’s milk,”the man kept smiling to himself.

“How smart I am,” he thought. Lost in his thoughts, he kicked out his foot, broke the pot and drenched(弄湿) himself in milk. He saw the broken pot and cried. He lost whatever he had.

1After the man came back with the pot of milk, he began to ________

A.make butterB.drink itC.make gheeD.daydream

2We can infer(推断) from the story that the man __________.

A.became rich in the endB.owned a big farm

C.remained a beggarD.raised lots of goats

3What does the story want to tell us?

A.Daydreaming can make you work harderB.You should be always careful with things.

C.People should give more to help beggars.D.It takes hard work to realize one’s dream.

【题目】阅读下面短文,根据所读内容,在文章后的空格里填入一个最恰当的单词。注意:每个空格只填一个单词。

It is said that the eyes are “the windows of our soul”. Beautiful and bright eyes not only show a good health but also make you look very attractive. However, to have healthy eyes you have to look after them properly. Your eyes need taking good care of.

Be careful with your diet. First, eat food that is good for your eyes. They are fresh fruits and vegetables as fish, eggs, and milk. Besides, a regular amount of vitamins A and B2 should also be taken.

A regular and sound sleep is a must. It relaxes your eyes and gives them enough rest. Sleep not only helps repair the tired body. Usually, you must sleep for at least seven to eight hours every day. Loss of sleep can give you dark circles under the eye.

You must exercise your eyes every day. Blink(眨眼) your eyes at regular periods, which makes the eyeballs full of water and gives them a good wash.

We use our eyes in many wrong ways. Fox example, if a small thing goes into our eye we start rubbing it, which is wrong. Rubbing can hurt your eyes. Don’t read or write in poor or bright sunlight. Always use sunglasses as sunlight can cause eye tiredness. Light should not shine directly in your eyes. Too much reading, writing, watching TV or working on the computer can also cause eye tiredness.

Remember to always take care of God’s most beautiful gift to you. Your life will be very colorless without your eyes.

1 to keep your eyes healthy

Diet

Eat food that is 2 for your eyes, such as fresh fruits and vegetables.

Take an amount of Vitamins A and B2 3.

4

Having a regular and sound sleep is a must.

Getting enough sleep is 5.

Eye exercising

6 exercise your eyes.

Blink your eyes at regular periods.

Eye using

It’s not 7 to rub your eye when something goes into it.

Reading or writing in poor or bright sunlight can make your eyes 8.

You have to use sunglasses to keep away from bright sunshine.

You should have a 9 after reading, writing, watching TV or working on the computer.

Conclusion

It’s very important to 10 your eyes.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网