题目内容
【题目】When you want to go shopping,decide how much money you can spend for new clothes.Think about the kind of clothes you really need.Then look for those clothes on sale.
There are labels inside all new clothes.The labels tell you how to take care of your clothes.The label for a shirt may tell you to wash it in warm water.A sweater label may tell you to wash by washing in cold water.The label on a coat may say “dry clean only.” Washing may ruin(损坏) this coat.If you do as the directions say on the label,you can keep your clothes looking their best.Many clothes today must be dry cleaned.Dry cleaning is expensive.When buying new clothes,check to see if they will need to be dry cleaned.You will save money if you buy clothes that can be washed.
You can save money if you buy clothes that are well made.Well-made clothes last longer.They look good even after they have been washed many times.Clothes that cost more money are not always better made.They do not always fit better.Sometime less expensive clothes look and fit better than more expensive clothes.
【1】If you want to save money you can buy clothes that_____.
A.don't fit you B.don't last long
C.need to be dry cleaned D.can be washed
【2】The label inside the clothes tells you______.
A.how to keep them looking their best
B.how to save money
C.whether they fit you or not
D
【3】The first thing for you to do before you buy clothes is___.
A.to look for well-made clothes
B.to see how much money you can pay
C.to know how to wash them
D.to read the labels inside them
【4】We learn from the reading that cheaper clothes______.
A.are always worse made
B.must be dry cleaned
C.can not be washed
D.can sometimes fit you better
【5】The best title(标题) for the reading should be______.
A.Buying Less Expensive Clothes
B.Taking Enough Money When Shopping
C.Being a Clever Clothes Shopper
D.Choosing the Labels inside New Clothes
【答案】
【1】D
【2】A
【3】B
【4】D
【5】C
【解析】
试题分析:短文大意:你想去买衣服时首先要考虑你可以在新衣服上花多少钱。想想你需要哪种类型的衣服。然后再寻找那些正在出售的衣服。衣服花费更多的钱并不总是更好。他们并不总是适合。有时便宜的衣服看起来要比贵的衣服更合身。
【1】D细节理解题。根据第二段末You will save money if you buy clothes that can be washed.可知如果你想省钱可以买能洗的衣服。因此该选D。
【2】A细节理解题。根据第二段中The labels tell you how to take care of your clothes可知新衣服里面的标签告诉你如何保养你的衣服。因此该选A。
【3】B细节理解题。根据第一段中When you want to go shopping,decide how much money you can spend for new clothes.可知买衣服前的第一件事就是要考虑你能付多少钱,所以该选B。
【4】D细节理解题。根据短文最后Sometime less expensive clothes look and fit better than more expensive clothes可知有时便宜的衣服看起来要比贵的衣服更合身。所以该选D。
【5】C标题归纳题。根据的描述可知在买衣服前首先要考虑能付多少钱,要认真看衣服中的标签,等等,所以该选C。
【题目】B)根据语境,从方框中选择恰当的单词填空,每词限用一次。
boring, interesting, get, difficult, great |
(1)—Let's go to play baseball.—That's
(2)Volleyball is a(n) ball game for me ,and I like playing it.
(3)The class is so , and I'm so sleepy(瞌睡的).
(4)Your jacket is on the bed.Let me it for you.
(5)Baseball is for me.I always play it but I can't play it well,