题目内容
【题目】 What is the hottest English word these years? “Selfie" may be one of them. It was even named Word of the Year by Oxford Dictionaries in 2013. The word was first used in an Australian online forum in 2002. Now, almost everybody knows it.
Selfie is a photo that one takes of oneself. People usually take selfies with a smart phone and send them to a social media website. Nowadays, more and more people are taking selfies. From your best friend to your favorite pop star, selfies are taking over Renren and Sina Weibo.
What makes people love selfies? Selfies can help to remember what's going on in their personal life. "Almost every day, I take a photo of myself at school, and save it in my Ozone. These photos record my happy and sad moments." said Huang Xu, 16, from Hunan. Another usual reason for taking a selfie is to share online. They hope to make friends and share their feelings with others. "During summer vacation, my classmates and I shared many selfies online. Through these photos, we got to know each other's holidays and feelings," said Wang Lin, 15, from Henan. "I'm too shy to ask someone to take pictures of me, but it's easier to do it by myself."
Although taking selfies is popular among young people around the world, they should be careful at the places where they take selfies. People are warned(警告)not to take light-hearted selfies in serious places, such as in some traffic accidents. In order to protect art works, selfie is banned in some museums and galleries, too.
【1】 The word "selfie" has a history of about .
A.12 years B.13 years C.15 years D.20 years
【2】In Paragraph 3, the writer mentioned (提到) 2 young people to .
A. talk about their school lives
B. introduce the development of selfie
C. help people take a clear and beautiful selfie
D. explain the different reasons why people love selfies
【3】The underlined word "banned" means .
A. not visited B. not stopped
C. not allowed D. not watched
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【解析】
试题分析:这篇文章主要介绍了自拍的由来,以及利与弊,这个词是2002年首次使用的,自拍的目的是在线分享,年轻人用自拍来交朋友。
【1】B:细节理解题。根据第一段,The word was first used in an Australian online forum in 2002.,这个词是2002年首次使用的。到现在13年了,可知应选B。
【2】D细节理解题。题干意为:第三段,作者提到两位年轻人,是______。提到第一个是介绍What makes people love selfies? Selfies can help to remember what’s going on in their personal life.提到第二个是介绍Another usual reason for taking a selfie is to share online. They hope to make friends and share their feelings with others.,解释了人们爱自拍的两个理由。故选D。
【3】C词义猜测题。题干意为:第四段的划线部分的“banned”意思是______。根据最后一节的最后两句话People are warned (警告) not to take light-hearted selfies in serious places, in some museums and galleries, too.介绍了禁止人们玩自拍的两种场合,此处的划线部分的单词的意思应该是“被禁止”。故选C。
【题目】根据材料内容,选择正确答案。
(B)
The following is the information about an accident.
Time | January 21, 2012 |
Place | Mount Hua, Shanxi |
People | A team of seven mountain climbers |
Weather | Heavy snow |
Event | Two climbers fell into the valley (山谷) |
What happened | Mr. Zhang hurt his left leg. Miss Wang was hurt in the head |
Time of call for help | 2:30 p. m. |
Name of the caller | Mr. Chen, a member of the team |
Action | Firemen arrived there at 3:00 p. m. and took the wound (伤者) to the nearest hospital at 3:15 p. m. |
(1)Maybe it was _______ when they were climbing the mountain.
A.rainy
B.snowy
C.sunny
(2)_______ took the wound to the hospital.
A.Policemen
B.Visitors
C.Firemen
(3)The accident happened in the _______.
A.morning
B.afternoon
C.evening
(4)_______ people were hurt in the accident.
A.Two
B.Three
C.Four
(5)Which of the following statements is NOT true?
A.When they were climbing the mountain, two of them fell into the valley.
B.The firemen arrived half an hour later.
C.Mr. Zhang hurt his head.
【题目】请根据表格提示及自己补充的内容,以How to Keep Healthy为题写一篇80词左右的短文,可以适当地扩展.(10分)(请写在答题卡)
Good Habit | Bad Habit |
get up early | keep long fingernails |
do more exercise | work or play on the Internet too long |
eat healthy food | eat hot food or junk food. |
keep our rooms clean | ........ |
........... | ....... |
.......... | ..... |
........ | |
How to keep health
【题目】
Route | Chiang Mai—Luang Prabang | Chiang Mai---Koh Samui |
Day | 2,3,5,7 | Daily |
Flight | QV 645 | PG 242 |
Dep.(出发) | 15: 05 | 9: 55 |
Arr. (到达) | 16: 05 | 11:40 |
Airfare (机票费用) | 5090THB | 5090THB |
Note:
The days of the week are:
1. Monday 2. Tuesday 3. Wednesday 4. Thursday
5. Friday 6. Saturday 7. Sunday
【1】Lao Airlines has a flight from Chiang Mai to Luang Prabang on .
A. Monday B. Thursday C. Friday
【2】If Lisa wants to travel from Chiang Mai to Koh Samui, which flight should she choose?
A.QV 645. B. TG 129. C. PG 242.
【题目】书面表达 (计25分)
假如你是第二中学的一名初三学生刘星,你要写一封信给青少年专家Sigmund,告诉他你遇到的问题,并请求帮助。请根据下列表格中的信息完成这封信。
姓名 | 刘星 |
最喜欢的颜色 | 橙色,因为橙色代表着快乐。 |
个人特质 | 善良、慷慨、自信,富有创造力 |
遇到的问题 | 1. 迷恋动漫真人秀(cosplay),会花很多时间在这上面; 2. 父母对你不满意,要求你放弃这个爱好; 3. … |
目前需求 | 希望得到建议 |
注意:1. 短文须包括以上内容要点,要求语句通顺、意思连贯;
2. 不要标题;词数100个左右。
Dear Sigmund,
My name is Liu Xing. I’m a Grade 9 student in No 2 Middle School.
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
I hope to hear from you soon.
Best wishes!
Yours,
Liu Xing