题目内容

【题目】 Kangaroos are one of the most famous symbols of Australia. Most Australians love the lovely animals very much. Two Australians are __________ them. They had their pet kangaroo as a bridesmaid(伴娘) on their wedding __________ not long ago.

The Australian couple are Gilly Richardson and John Hughes, and __________ kangaroo is called Zoe. Last year, Zoe __________ her mom in the Black Saturday bushfire(林区大火). Many people __________ in the bushfire. A lot of Australian __________ such as kangaroos and koalas lost their lives, too.

__________, Zoe was found by Gilly and John near their house in the countryside. Knowing that the little kangaroo might die within days __________ no one took care of her, they decided to take Zoe home. The couple tried their best to look after Zoe and soon she became their beloved "daughter".

Zoe took part in her "__________" wedding on their family farm and two-year-old Zoe was the focus at the wedding. It was fun to see little Zoe __________ happily here and there.

1A.betweenB.amongC.ofD.from

2A.hourB.dayC.weekD.month

3A.hisB.herC.itsD.their

4A.metB.foundC.lostD.left

5A.diedB.workedC.livedD.slept

6A.animalsB.volunteersC.firemenD.kids

7A.UnhappilyB.CarelesslyC.LuckilyD.Quickly

8A.butB.andC.soD.if

9A.friends'B.daughter'sC.teachers'D.parents'

10A.singB.danceC.jumpD.fly

【答案】

1B

2B

3D

4C

5A

6A

7C

8D

9D

10C

【解析】

本文是一篇记叙文,讲述了一对澳大利亚的夫妇救了一只在林区火灾中受伤的小袋鼠并把它带回家。这对夫妇悉心照料这个小袋鼠并且让它作为伴娘参加了他们的婚礼,它成为了婚礼的焦点。

1句意:有两个澳大利亚人也是这些人中的一员。

考查介词。A. between在两者之间;B. among在三者及以上之间;C. of……的;D. from来自。根据句意,可知这两人也是热爱袋鼠的人当中的,而热爱袋鼠的人有许多,肯定超过三个了,故选B

2句意:不久前,在他们的婚礼当天,他们让自己的宠物袋鼠当了伴娘。

考查名词词义辨析。A. hour小时;B. day天;C. week周;D. month月。根据前面的介词on用于具体日期前,可知此处应该是wedding day表示婚礼当天,故选B

3句意:这对澳大利亚夫妇是Gilly Richardson John Hughes,他们的袋鼠叫Zoe

考查形容词性物主代词。A. his他的;B. her她的;C. its它的;D. their他们的。根据句意,可知是两人的袋鼠,故选D

4句意:去年,Zoe在黑色星期六的林区大火中失去了她的母亲。

动词词义辨析。A. met遇见;B. found发现;C. lost失去;D. left离开。根据后文kangaroos and koalas lost their lives许多袋鼠死于火灾,可知她是失去了自己的妈妈,故选C

5句意:许多人死在了这场林区大火中。

考查动词词义辨析。A. died死亡;B. worked工作;C. lived居住;D. slept睡觉。根据后文A lot of Australian animals such as kangaroos and koalas lost their lives, too中的too,可知人类也有死在火灾中的,故选A

6句意:许多澳大利亚的动物,像袋鼠和考拉,也失去了它们的生命。

考查名词词义辨析。A. animals动物;B. volunteers志愿者;C. firemen消防员;D. kids儿童。根据后文的列举such as kangaroos and koalas,可知前文说的是动物,故选A

7句意:幸运的是,ZoeGillyJohn在乡下的房子旁发现了。

考查副词。A. Unhappily不幸的是;B. Carelessly粗心地;C. Luckily幸运的是;D. Quickly快速地。根据故事情节受伤的小袋鼠被救应该是幸运的事,故选C

8句意:知道如果没人照顾她的话小袋鼠几天内就会死亡,他们决定带她回家。

考查连词。A. but但是,表转折;B. and并且,表顺承;C. so所以,表结果; D. if如果,表假设。根据句意,可知此处是表示一种假设,故选D

9句意:Zoe参加了她父母在家庭农场举办的婚礼。

考查名词所有格。A. friends'朋友的;B. daughter's女儿的;C. teachers'老师的;D. parents'父母的。根据上文说The couple tried their best to look after Zoe and soon she became their beloved "daughter"这对夫妇把小袋鼠当成他们的女儿一般,可知此处小袋鼠是参加她父母的婚礼。

10句意:看着小袋鼠开心地跳来跳去非常有趣。

考查动词词义辨析。A. sing唱歌;B. dance跳舞;C. jump蹦跳;D. fly飞。根据常识,可知袋鼠都是蹦蹦跳跳的,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
Reading is the key to school success and, like any skill, it takes practice. A child learns to walk by practicing until he no longer has to think about how to put one foot in front of the other. An excellent sportsman practices until he can play quickly, correctly and without thinking. Educators call it "automaticity (自动性)".
A child learns to read by sounding out the letters and finding the meaning of the words. With automaticity, he doesn't have to think about the meaning of the words, so he can give all his attention to the meaning of the text.
It can begin as early as the first grade. In a recent study of children in Illinois schools, Alan Rossman of Northwestern University found that automatic readers in the first grade not only read almost three times as fast as the others, but also got better results in exams.
According to Rossman, the key to automaticity is the amount (数量) of time a child spends on reading, not his IQ. Any child who spends at least 3.5 to 4 hours a week reading books, magazines or newspapers will probably reach automaticity. It can not happen if a child turns off TV just one night for reading at home.
You can test yourself by reading something new that is suitable (适合) for your level. If you read aloud with expression, with a sense of the meaning of the sentences, you are probably an automatic reader. If you read brokenly, one word at a time, without expression or meaning, you need more practice.
(1)"Reading is the key to school success" means that reading _________.
A.helps schools develop faster
B.is the key to a successful school
C.helps students go to a key school
D.can improve students’ learning results
(2)Children with "automaticity" can read faster because they _________.
A.know how to read the words
B.do not have to think while reading
C.read by themselves without any help
D.pay attention to the meaning of the text
(3)Rossman tells that any child who _________ will possibly be an automatic reader.
A.turns off TV one night 4 weeks
B.reads books by the word quickly
C.spends an hour reading every day
D.gets the same grades as others in exams
(4)The best title for the passage is "_________".
A.IQ Is the Key to Automaticity
B.TV Is Bad for Children's Reading
C.Automaticity Depends on Practice
D.Automatic Readers Will Be Successful

【题目】阅读下面短文,根据题目要求做出最佳答案。
C
In England, people often talk about the weather because they can experience (经历) four seasons in one day. In the morning the weather is warm just like in spring. An hour later black clouds come and then it rains hard. The weather gets a little cold. In the late afternoon the sky will be sunny, the sun will begin to shine, and it will be summer at this time of a day.
In England, people can also have summer in winter, or have winter in summer. So in winter they can swim sometimes, and in summer sometimes they should take warm clothes.
When you go to England, you will see that some English people usually take an umbrella (伞)or a raincoat with them in the sunny morning, but you should not laugh at them.
If you don't take an umbrella or a raincoat, you will regret (后悔) later in the day.
(1)Why do people in England often talk about the weather?
A.Because they may have four seasons in one day
B.Because they often have very good weather
C.Because the weather is warm just like in spring
D.Because the sky is sunny all day
(2)From the story we know that when _________ come, there is a heavy rain.
A.sunshine and snow
B.black clouds
C.summer and winter
D.spring and autumn
(3)"People can also have summer in winter. "Means" it is sometimes too ______ in winter."
A.warm
B.cool
C.cold
D.rainy
(4)In the sunny morning some English people usually take a raincoat or an umbrella with them because ________.
A.their friends ask them to do so
B.it often rains in England
C.they are going to sell them
D.they are their favourite things
(5)The best title (标题)for this passage is ________.
A.Bad Seasons
B.Summer or Winter
C.The Weather in England
D.Strange English People

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网