题目内容
12.Have you ever had problems in your life and don't know how to be happy?If so,you will find Being A Happy Teenager useful.The book is written by Andrew Matthews,an Australian writer.Andrew Matthews is a writer,cartoonist and speaker.His books are very popular and they have been translated into 20languages.He has been on over 2000radios and TV programs.
In his book,Matthews tells us how to have a happy life and answers the questions of teenagers.
There are many topics such as parents and friends,and the book says we should stop being angry and forgive.The book tells us a lot of useful skills,such as how to put what you have learned into pictures of your mind to make your memory better.Many teenagers think that happiness comes from good exam marks or praise from other people.But you can still be happy when there are no such"good"things.
Success comes from a good attitude.
If you learn from problems,you will have success in the future.
Some school boys have problems,such as being too tall or too short.But Matthews tells us happiness comes from thinking about thing in a positive way.
If you are tall,people notice you and you can get a better view at the movie; If you are short,your clothes and shoes take less room in your bedroom.In a word,you should choose to be happy.
71题完成句子;72题为在文中的横线上,填写一个恰当的单词;73,74题简略回答问题;75题将文中画线句子译成汉语.
71.You will find Being A Happy Teenager useful if you don't knowhow to be happy.
72.But.
73.What is Andrew Matthews?He is a writer,cartoonist and speaker.
74.Where does happiness come from according to many teenagers'opinions?Good exam marks or praise from other people.
75.如果你从问题中学习,你将来会成功的.
分析 本文是一则书评,介绍了"Being a Happy Teenager"这本书,以及这本书里传达的"幸福快乐是我们自己可以选择的"的中心思想.
解答 71.how to be happy细节理解题.根据Have you ever had problems in your life and don't know how to be happy?If so,you will find Being A Happy Teenager useful可知你会发现一个快乐的少年很有用,如果你不知道如何快乐,故答案为:how to be happy.
72.But细节理解题.根据上一句:许多青少年认为幸福来自良好的考试分数或来自他人的赞扬,可知此处应该是:但是当没有这样好的事情时,你仍然可以快乐,故答案为:But.
73. He is a writer,cartoonist and speaker细节理解题.根据Andrew Matthews is a writer,cartoonist and speaker可知Andrew Matthews是一个作家,漫画家和演说家,故答案为:He is a writer,cartoonist and speaker.
74.Good exam marks or praise from other people细节理解题.根据Many teenagers think that happiness comes from good exam marks or praise from other people可知,故答案为:Good exam marks or praise from other people.
75.如果你从问题中学习,你将来会成功的.句子翻译题.这是if引导的条件状语从句,如果,learn from 向…学习,in the future在将来.故答案为:如果你从问题中学习,你将来会成功的..
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
| A. | none | B. | each | C. | either |
apps for you to spend your free time.
| Baicizhan | Douban FM |
| Moment Camera | Flipboard |
A.Baicizhan.B.Douban FM.
C.Moment Camera.D.Flipboard.
57.When you use the Flipboard,you canB.
A.listen to music B.know about the news
C.take pictures D.play guessing games
58.If you use the heart button,it meansD.
A.you don't like the songs at all
B.you want to cut short the songs
C.you want to cancel the songs
D.you want to enjoy the songs again
59.Which is Not the advantage of Moment Camera?C
A.It provides users with sequence shots.
B.It is a kind of camera app with filters.
C.It's difficult for users to use Moment Camera.
D.It offers you different-sized frames for photos.
60.What can we know from the passage?B
A.Douban FM is a digital radio app for you to learn about sport news.
B.Flipboard gives you a chance to choose the news that interests you.
C.Baicizhan just shows the Chinese and English meanings of a new word.
D.Moment Camera is the only app to make your smartphone camera better.
| A. | dictionary | B. | radio | C. | player | D. | pen |
| A. | plenty | B. | below | C. | fresh | D. | better |
| A. | happened | B. | happening | C. | happen | D. | helping |