题目内容

【题目】从下面方框中选择适当的选项填入短文中。(有两项多余)

A. ready B. right now C. takes D. world E. enough F. return

G worried H. at I. back J. herself K. just now L. smile(s)

Only mother’s love is true love. It gives everyone everything all the life. When you are still a baby, mother 1 good care of you as much as possible. In your walking hours, she always holds you in her arms. When you are ill, she stops her work 2 to look after you day and night and forgets about 3. When you are growing up day by day, she feels very happy. When you are old 4 to go to school, mother still looks after you all the time. On cold winter days, she always tells you to put on more clothes. She always stands in the wind waiting for you 5from school every day. When you hurry to leave home for school with little breakfast, she always feels 6 about you at home. She usually knows about your study and spends much money on your school things. When you do well 7 school, you will see the brightest 8 on her face. Mother can do everything for you day after day.

Mother is always 9 to give everything. She has to give her children, not to receive. What true love that is in the 10! We will remember mother’s love forever!

【答案】

1C

2B

3J

4E

5I

6G

7H

8L

9A

10D

【解析】

本文主要讲述了妈妈的爱是世界上最真实的爱。妈妈总是准备把一切给予孩子,从不求回报。我们要永远记住妈妈的爱。

1句意:当你还是个婴儿的时候,妈妈会尽可能的照顾你。

根据空格前面的mother和后面的good care of you,结合词组take care of(照顾)可知,这里要用take的第三人称单数形式,表示妈妈尽可能照顾你。故选C

2句意:当你生病时,她立刻停止工作,日夜照顾你,忘记了自己。

根据“When you are ill”当你生病时。可知,此处是指妈妈立刻停止工作,来照顾你。立刻,马上:right now。故选B

3句意:当你生病时,她立刻停止工作,日夜照顾你,忘记了自己。

根据上句的“When you are ill, she stops her work 2 to look after you day and night”可知,她立刻停止工作,日夜照顾你。可知,此处应该是忘记她自己。故选J

4句意:当你到了上学的年龄,妈妈仍然一直在照顾你。

根据空格前面的old和后面to go to school可知,这里要用enough,表示足够大可以上学。故选E

5句意:她每天都站在风中等你放学回来。

根据空格前面的“stands in the wind waiting for you”和后面from school可知,这里要用back 表示她站在风中等你放学回来。back from school:从学校回来。故选I

6句意:当你吃一点点早餐匆匆离开家去学校的时候,她总是在家里担心你。

根据上句的“When you hurry to leave home for school with little breakfast, she always feels”和词组feel worried about(感到担心)可知,这里要用worried,表示当你吃一点点早餐去学校的时候,她是很担心的。故选G

7句意:当你在学校表现好时,你会看到她脸上最灿烂的笑容。

根据空格后面的school,和词组at school(在学校)可知,这里要用at,表示当你在学校做得好的时候。故选H

8句意:当你在学校表现好时,你会看到她脸上最灿烂的笑容。

根据空格前面的you will see the brightest和后面的on her face可知,此处是可以看到她脸上的微笑。故选L

9句意:母亲总是愿意付出一切。

根据空格后面的“to give everything. She has to give her children, not to receive.”可知,妈妈总是准备给你她有的东西而不要得到什么。be ready to:准备做某事。故选A

10句意:这是世界上真正的爱啊!

根据空格前面的“What true love that is in the _______,”结合词组in the world可知,这是世界上真正的爱。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 These days, short videos have gotten millions of views (关注) online. Many people create and share short videos on popular video apps like Douyin and Kuaishou. You can even add music and special effects (特效) to your videos. The videos are 15 seconds to a few minutes long. They show people doing activities like cooking, exercising and singing.

Teenagers especially enjoy these videos. More than 50 percent of students in Grade 7 and Grade 8 said they enjoyed watching these short videos. About 47 percent have posted their own videos, according to a recent report.

The videos let teenagers see funny and exciting things they wouldn't usually see. Many teens like to share the fun things they do with others as well. For example, a 12 year-old user named Xiao Qianyu has posted videos showing her learning jazz dance. This has won her many fans.

However, the videos can also cause trouble. Some students spend too much time watching them and not enough time studying. Some videos have vulgar content that is not good for teenagers.

To deal with this problem, Douyin added a new function (功能) in April, 2018. It locks the app if someone uses the app for over two hours a day. In the same month, the government asked companies to control these apps and get rid of bad videos.

1What can kids add to their short videos with these apps?

A.Music and special effects.B.Douyin and Kuaishou.C.Jazz dance.D.Locking the app.

2How many junior students posted their own videos?

A.50%B.15%C.47%D.12%

3We can learn that the video made by Xiao Qianyu is ________.

A.expensiveB.successfulC.boringD.dangerous

4What does the underlined word "vulgar" mean in Chinese?

A.高尚的B.滑稽的C.优雅的D.低俗的

5It can be inferred (推断) from the last paragraph that ________.

A.the apps have been monitored (监管) much more strictly

B.teenagers will not be allowed to use the apps

C.teenagers can't add any special effects to their videos

D.the short videos must be shorter than before

【题目】Complete the following passage with the words or phrases in the box. Each one can only be used once(将下列单词或词组填入空格。每空格限填一词,每词或词组只能填一次)

A. several times B. polite C. pressure D. is discussed E. anything

Arabs think it is impolite to start talking about business at once. Even government officials always take time to be 1 and offer refreshments(茶点) before talking about business. No matter how busy they are, they make time for this.

Having a large official meeting is a way of doing business throughout the Arab world. Very often, business 2 in the presence of strangers, who may or may not have 3 to do with the business. Do not be surprised if you are disturbed in the meeting 4 by people who come into the room without asking to be excused. Act as if you do not hear, and never show that you are not pleased at being disturbed.

A. business B. in fact C. probably D. thought E. completely

Making decisions quickly is not an Arab custom. Arabs like to think for a long time before making a decision. Give yourself lots of time and ask lots of questions when you do 5 with them.

When an Arab says “yes”, he may mean “maybe”. When he says “maybe”, he 6 means “no”. You will hardly get a direct “no” from an Arab because it is 7 to be impolite. A smile and a nod might seem like an agreement, but 8 your host is just being polite. An Arab considers it impolite to disagree with the guest.

【题目】 Why do you feel encouraged when your teacher gives you a smile? How do you know your mother is angry when she frowns? In both cases, the person is telling us something not with words, but with facial expressions.

Facial expressions are one or more movements on a person’s face, such as frowning, raising one’s eyebrows, and nose and lip movements. They express people’s feelings.

Scientists at Oxford University have shown that humans have 80 muscles on their faces. These muscles can create more than 7,000 facial expressions. However, there are five main kinds of facial expressions that are common in all cultures: happiness, sadness, surprise, fear and anger. Facial expressions are very important to communication. One study at UCLA, in the US, showed that in most conversations, over 93 percent of the communicating is done without speaking.

If people can read facial expressions, they may be better at knowing what other people are feeling, so they can understand them better. Someone who does not enjoy a certain type of food usually will make a face when they see or taste it. A frown means worry or anger. Raised eyebrows and open eyes show surprise.

However, there are some taboos for reading people’s facial expressions. For example, it is not a good idea to stare at someone for a long time while you are reading his or her facial expressions. They may think you are rude.

1Which of the following is TRUE according to the story?

A.No facial expressions are the same in different cultures.

B.Our face muscles can create 80 facial expressions.

C.Reading facial expressions can help people understand each other.

D.You can stare at someone while reading his or her facial expressions.

2When someone feels surprised, he or she may________.

A.make a faceB.frown

C.give you a smileD.raise the eyebrows and open the eyes

3The story is mainly about________.

A.types of facial expressionsB.how facial expressions are created

C.an introduction to facial expressionsD.different meanings of facial expressions

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网