题目内容

【题目】Imagine getting the chance to go camping for five days. It would be an adventure in the wild. You could row on a lake every day and leave your smartphone at home. Would you want to try this?

In June, four teenage girls from Minnesota, US, went camping in the Boundary Waters Canoe Area Wilderness. They had a great time – even without their smartphones.

Julia Ruelle, 16, put the group together. Earlier this year, she won an essay contest held by a company. The award was a five-day camping adventure with up to three friends. No parents or guides would be there. This award was supposed to encourage kids to be less dependent on their smartphones.

Ruelle had been to the area before, but she had always gone with her parents. Sharing the experience with friends would be very different. She invited three friends: Anna Wander, Madeline Wilson, and Julianna Torelli.

They came up with a daily plan. “We would wake up early every day. We were done paddling by noon. We ate lunch at the camp. Then it was time for hammocks , reading, writing, making friendship bracelets, talking and napping,” Ruelle said.

“I’m a lot less worried about things,” Wander said when asking how she felt without her cellphone. Her favorite thing to do was to lie in her hammock and look at the lake. Torelli enjoyed cooking. She made blueberry pancakes and sandwiches.

No one felt hungry or homesick. “Mental health can be improved so much. It really helps to get away your smartphones and return to nature.” Ruelle said.

1The camping trip was special because the girls _____.

A. had to live on a boat for several days B. needed to finish many tasks

C. had to live without their smart phones D. needed to find a guide on their own

2Julia Ruelle got the chance to camp by _____.

A. not using her smartphone at school B. asking her parents for help

C. working in a company D. winning an essay contest

3How did the girls feel at the end of the trip?

A. Worried. B. Happy. C. Hungry. D. Homesick.

4What can you learn from the passage?

A. Life without phones will be boring.

B. The parents had made camping plans for the girls.

C. Wilson enjoyed making pancakes and sandwiches.

D. Using smartphones less can improve our mental health.

【答案】

1 C

2 D

3 B

4 D

【解析】

文章大意:本文讲述了今年6月,4名来自美国尼苏达州的十几岁女孩在野外露营的故事。她们玩得很开心——即使没有智能手机。

1细节理解题。根据文中的句子The award was a five-day camping adventure….This award was supposed to encourage kids to be less dependent on their smartphones.可知,这次野营旅行很特别是因为女孩子们不得不生活在没有智能手机的环境中,故答案选C。

2细节理解题。根据文中的句子Julia Ruelle, 16, put the group together. Earlier this year, she won an essay contest held by a company. The award was a five-day camping adventure可知,Julia Ruelle得到露营的机会是她在公司举办的作文比赛中获胜了,故答案选D。

3细节理解题。根据文中的句子They had a great time – even without their smartphones.他们玩的很开心,可推知女孩们在旅行结束时感觉很高兴,故答案选B。

4理解归纳题。根据文中的句子Mental health can be improved so much. It really helps to get away your smartphones and return to nature.远离你的智能手机,心理健康可以得到很大的改善,它对于回归自然真的很有帮助;结合选项,可知D选项“少用智能手机可以改善我们的心理健康”符合题意,故答案选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读

Although most of us have been learning English for more than three years or even more, we can't still make sure everyone of us has already known how to leam English well.

Some students still think that learning English is just to remember new words, phrases, grammar rules and some sentence structures. It seems if we do so, we can have a good knowledge of English. We must make sure that things are not always what they seem to be.

Now imagine how we learn our mother tongue well. We learn it well by communicating with the people around us all day long. So we think it’s not difficult for us to learn our mother tongue.

Why do we think it is hard to learn English well? We all know that learning English usually takes place in schools and there are few opportunities to communicate with other speakers of the language. As a result, some think that learning English is slow and much difficult. It’s because we spend less time learning and practicing it than doing our mother tongue.

The following may help us in some way.

We should gain confidence and we must be brave enough to speak English before others.

Don’t be afraid of losing our faces while talking with others in English.

We must make a long and careful study plan. Once we do it, we must take pains to continue learning English every day.

Think about what we have done and decide to study English harder than ever.

Finally we should take every opportunity to practice speaking English as often as possible.

请阅读文章后完成下面的句子:

1How do some students think they should learn Engish?

By ______________________and some sentence structures.

2Why is it not difficult for us to learn our mother language well?

Весаuе wе соmuncate wth оthеr рeoрlе_________________.

3Where do we usually learn English? We usually learn English__________.

4Ноw mаnу suggetоn саn wе gеt tо hеlр u lеаrn Еnglh bеttеr n thе раsagе?

Тhеrе аre __________uggеtоn.

5What is the topic of the passage?

It is about ______________________.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网