题目内容

【题目】阅读理解。

This is my first day in our new school. In the morning, I help my new teacher Mr. Hu put some new English textbooks into a big box. And then I carry it to the classroom. The box is very heavy.

I walk very slowly(慢) with the big heavy box in my arms. A boy runs very fast to me. He can’t stop(停止). Oh, dear! My box drops (掉) on the floor and there are books everywhere on the floor.

'I’m very sorry.' The boy says again and again. He helps me to pick up(捡起) all the books. He then helps me to carry the books to our classroom.

Who is he? He is my classmate. His name is Jim. He comes to China with his father. He comes from England.

【1】 In the morning, I help ________to carry the box to our classroom.

A. my parents B. my new classmate

C. my new teacher D. my good friend Jim

【2】My box drops on the floor because________.

A. I walk very slowly with it

B. I walk very fast with it

C. Jim walks very slowly to me

D. Jim runs very fast and he can’t stop

【3】Jim is new. He is ________.

A. an American boy B. an English boy

C. a teacher D. a Chinese boy

【4】Later, ________ carry the box of books to our classroom.

A. Jim, Mr.Hu and I B. Jim and I

C. Mr. Hu and Jim D. some of my classmates and I

【5】Jim and I are _________.

A. the same age B. in the same bedroom

C. in the same class D. Mr. Hu’s workmates

【答案】

【1】C

【2】D

【3】D

【4】B

【5】C

【解析】

试题分析:本文讲述的是作者帮助新老师把英语书搬到教室去,但是在路上被Jim碰倒了,书洒在了地上。Jim是作者的同学,他帮助作者把书捡起来,他们一起把书送到了教室。

【1】C 细节理解题。根据短文的开头In the morning, I help my new teacher Mr. Hu put some new English textbooks into a big box. And then I carry it to the classroom.可知,作者帮助他的新老师胡老师把一些英语书放进一个大箱子,把大箱子搬到教室。由此可知选C。

【2】D 细节理解题。根据短文中A boy runs very fast to me. He can’t stop(停止). Oh, dear! My box drops (掉) on the floor 以及Who is he? He is my classmate. His name is Jim可知,一个叫Jim的男孩跑得太快了,没有停下来,所以把我箱子碰到了地上。故应选D。

【3】D 细节理解题。根据短文的最后Who is he? He is my classmate. His name is Jim. He comes to China with his father.可知,Jim是一个中国的男孩。故应选D。

【4】B 细节理解题。根据短文第二段中He helps me to pick up(捡起) all the books. He then helps me to carry the books to our classroom.可知,Jim帮助作者捡起了地上的书,他们一起把书搬到了教室。故选B。

【5】C 细节理解题。根据短文的最后Who is he? He is my classmate. His name is Jim.可知,Jim和作者是同班同学,故应选C。A和B在短文中没有提到;D不符合文意。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空通读下面的短文, 掌握其大意, 然后从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案。

The Great Wall is famous as the eighth wonder(奇迹) of the world. Every year _______ tourists from all over the world come to visit this place of _______ in China.

Last Saturday, I went to the Great Wall _______ some of my friends. It was a _______ day. On our way up, we saw many volunteers(志愿者) standing in the sun. They _______ the elders with their bags, _______ photos for some tourists and answered people’s _______. They were very tired, but they didn’t stop to have a _______. We were moved when we saw this.

Just at that time, we saw _______ little boy standing alone and crying. We went over and asked what _______ to him. From his answer we knew that he couldn’t _______ his mother. We told him not to worry about it and then we tried to _______ his mother with the phone number he gave us. Twenty minutes later, his _______ turned up. When she saw his son, she was very excited and thanked us with tears in her eyes.

That day we not only enjoyed the _______ of the Great Wall, but also felt the warmth of the society. If _______ can give a helping hand to others, the world around us will be more beautiful.

【1】A. hundreds B. thousands of C. thousand D. hundred of

【2】A. interest B. interests C. interested D. interesting

【3】A. along B. past C. through D. with

【4】A. windy B. cloudy C. sunny D. bored

【5】A. shared B. helped C. became D. practiced

【6】A. found B. took C. saw D. pointed

【7】A. questions B. erasers C. future D. advertisements

【8】A. rest B. test C. hall D. sleep

【9】A. an B. the C. a D. some

【10】A. agreed B. happened C. missed D. tasted

【11】A. found B. found out C. find D. look for

【12】A. pass B. believe C. take D. call

【13】A. father B. brother C. uncle D. mother

【14】A. beauty B. beautiful C. careful D. endless

【15】A. nobody B. everyone C. nothing D. Something

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网