题目内容

【题目】任务型阅读

根据表格内容,回答下列问题.

1Who found the lost black pen?

______________________________________________________________

2What did Jim find?

______________________________________________________________

3What did Tim lose?

______________________________________________________________

4What's Jenny's phone number?

______________________________________________________________

5What color is the lost dog?

______________________________________________________________

【答案】

1Mary

2A red pencil

3His dictionary

4Her phone number is 8364996

5Brown./It’s brown.

【解析】

短文大意:短文是四则失物认领启事或寻物启事。

1题意:谁找到了丢失的黑色钢笔?考查细节理解题。根据第一则信息Please call Mary at 322-6261,可知是玛丽发现的。故填Mary.

2题意:吉姆发现了什么?考查细节理解题。根据第二则信息Is that your red pencil? Please call Tim at838-1257,故填A red pencil.

3题意:提姆失去了什么?考查细节理解题。根据第三则信息My dictionary is lost. Call Tim at 131-4466,故填His dictionary.

4题意:詹妮的电话号码是多少?考查细节理解题。根据第五则信息Please call 836-4996,故填Her phone number is 8364996.

5题意:丢失的狗是什么颜色的?考查细节理解题。根据第6则信息It is brown.,故填Brown./It’s brown.。

阅读短文回答问题,即根据文章的表层意思进行深层次的推理判断,组织语言回答问题。首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读时要注意辨认和记忆具体事实和重要情节,包括事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这对题目的判断至关重要,需要考生综合所有的细节来理解把握。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解

I like to make friends with children whom I go to school with, or live in the same neighborhood with. Isn't there an expression that describes this? It says, "A friend close by is better than a family member far away."—Jane

I stay away from bars and clubs because usually people would go there to drink. Not everyone does but you'll never know what can happen in a small room with many people. I have seen people made a fool of themselves when they're drunk(醉的).—Bush

I like people who are innocent(天真无邪的). They're not young but their eyes are young and they see the goodness in people. They are smart enough to protect themselves but kind enough to open their heart to another person and lend a helping hand.

—Rose

Have you ever made a fool of yourself? I once fell over a wall and the rose bush(灌木) outside the hospital, just as a policeman was passing me, he turned and tried to catch me. Luckily, he laughed, "You're Cook!" —Cook

【1】Jane likes to make friends .

A.who live nearby B.who love schools

C.who are friendly D.who live far away

【2】Why does Bush stay away from bars and clubs?

A.Because Bush has a friend that often goes to bars.

B.Because he has seen some people drunk there.

C.Because he has seen some children enter bars.

D.Because Bush doesn't have friends.

【3】If you like helping others and have a young heart, you may .

A.have the same hobby as Jane

B.become one of Cook's friends

C.know what happens in a small bar

D.become one of Rose's friends

【4】From the third paragraph, we know that .

A.Rose is an ugly but kind girl

B.Rose can't take good care of herself

C.Rose likes clever and helpful people

D.most of Rose's friends are more beautiful than her

【5】The underlined sentence "You're Cook!" means " ".

A.Don't run away. I know you.

B.Cook, you've made a big mistake.

C.I know you well, an you made me laugh.

D.I know you; I'll report you to your father.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网