题目内容
【题目】阅读理解。
I like to make friends with children whom I go to school with, or live in the same neighborhood with. Isn't there an expression that describes this? It says, "A friend close by is better than a family member far away."—Jane |
|
I like people who are innocent(天真无邪的). They're not young but their eyes are young and they see the goodness in people. They are smart enough to protect themselves but kind enough to open their heart to another person and lend a helping hand. —Rose |
Have you ever made a fool of yourself? I once fell over a wall and the rose bush(灌木) outside the hospital, just as a policeman was passing me, he turned and tried to catch me. Luckily, he laughed, "You're Cook!" —Cook |
【1】Jane likes to make friends .
A.who live nearby B.who love schools
C.who are friendly D.who live far away
【2】Why does Bush stay away from bars and clubs?
A.Because Bush has a friend that often goes to bars.
B.Because he has seen some people drunk there.
C.Because he has seen some children enter bars.
D.Because Bush doesn't have friends.
【3】If you like helping others and have a young heart, you may .
A.have the same hobby as Jane
B.become one of Cook's friends
C.know what happens in a small bar
D.become one of Rose's friends
【4】From the third paragraph, we know that .
A.Rose is an ugly but kind girl
B.Rose can't take good care of herself
C.Rose likes clever and helpful people
D.most of Rose's friends are more beautiful than her
【5】The underlined sentence "You're Cook!" means " ".
A.Don't run away. I know you.
B.Cook, you've made a big mistake.
C.I know you well, an you made me laugh.
D.I know you; I'll report you to your father.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】C
【5】C
【解析】
试题分析:
【1】由第一个框中的"I like to make friends with children...or live in the same neighbourhood with."可以推测出,Jane喜欢与居住得近的人交朋友。
【2】由第二个框中的最后一句可知,Bush看到了一些喝醉酒的人所做的蠢事,所以他不愿意去酒吧。
【3】由第三个框中的内容可知,Rose喜欢单纯且乐于助人的人,所以如果你具备这些条件,你就会成为她的朋友。
【4】由第三个框中的smart和lend a helping hand可知,Rose喜欢聪明和乐于助人的人。
【5】警察原来想抓Cook,走近一看,原来是熟人,所以警察打消Cook是坏人的念头,只是觉得好笑罢了。