题目内容
【题目】![]()
【1】If you are a boy, you can _________.
A. visit www. g-birthday. com. B. visit www. b-birthday. com.
C. get two birthday parties from the websites D. get a free meal on your birthday
【2】You want to order Set B for ten persons, how much do you need to pay?
A. $100. B. $200 C. $300 D. $400
【3】Which of the following is TRUE according to the passage?
A. They have three kinds of parties.
B. The party will be in a big restaurant.
C. There are different websites for boys and girls.
D. They have two kinds of set dinners.
【4】We can’t know about _________ from the passage.
A. the telephone number of the websites B. the cost of set dinners
C. the address (地址) of the website D. the name of the restaurant
【5】The passage is probably _________.
A. an advertisement (广告) of a website B. an invitation (邀请) to a birthday party
C. an advertisement of a restaurant D. a piece of news about birthday parties
【答案】
【1】 B
【2】 B
【3】 C
【4】 D
【5】 A
【解析】
本文主要是一个网站的宣传广告,广告是关于生日聚会和生日晚餐。
【1】细节理解题。根据文中Boys please visit www. b- birthday. com.结合选项故选B。
【2】细节理解题。根据文中Set B $20 per person, 所以10个人共需要$200,故选B。
【3】根据文中We have two kinds of parties可知有两种种聚会方式,故A错误;根据文中The party will be at your home,可知聚会是在家里举行的,故B错误;根据文中Girls please visit www. g-birthday. com. Boys please visit www. b-birthday. com.可知男生女生他们有不同的网站。故C正确;根据文中we have three kinds of set dinner可知有三种晚餐套餐,故D错误。综上所述故选C。
【4】细节理解题。根据文中Tel 659-486,可知这里有电话信息,根据文中套餐A,B,C可知,我们可以知道套餐的价格,根据文中Girls please visit www. g-birthday. com. Boys please visit www. b-birthday. com.我们可以知道网站的地址,但是文中并没有提到饭店的名字,故选D。
【5】根据广告第一段Have a look at our website及文中具体内容提供生日聚会及生日晚餐,可知本广告主要是一个网站的宣传,故选A。
【题目】 October 1st is the Chinese National Day, our country's 70th birthday. China is becoming stronger and richer. Many Chinese people once worked hard to make it happen. Who are they? Let's have a look.
#1_____________ Yu Min,1926-2019 | On June 17,1967,China tested its first hydrogen bomb(氢弹).It was a big success in China's nuclear development(核发展). Yu put all his heart into this test. It took China only two years and eight months to do that. It was a big surprise to the world! |
#2_____________ Shen Jilan,1929-present | Shen is a great farmer in a village in Shanxi Province. She works hard to make Chinese farmers life better in her life. She thought women and men should get the same pay for the same work.Her idea was written in China's first constitution in 1954. |
#3_____________ Yuan Longping,1930-present | Yuan is a great scientist. He is the first one in the world to develop a kind of hybrid rice. His studies helped farmers in China and other parts of the world to have more rice to eat. |
#4_____________ Tu Youyou,1930-present | Tu is known for winning the Nobel Prize for Medicine in 2015.She is the first one to find a kind of medicine to treat malaria, a serious disease. Her finding can save many people's lives. |
Word Bank
bomb 氢弹 development 核发展 constitution 宪法 hybrid rice 杂交水稻
根据材料内容选择最佳答案。
【1】Who plays an important role in our country's nuclear development?
A.Yu Min.B.Shen Jilan.
C.Yuan Longping.D.Tu Youyou.
【2】What do we know about Shen Jilan?
A.She once won the Nobel Prize for Medicine.
B.She is a great scientist from Shanxi Province.
C.She was born in the same year as Yuan Longping.
D.She thought women should get the same pay as men.
【3】What do you think of Tu Youyou's finding?
A.It can make our country stronger.B.It can give farmers more rice to eat.
C.It can save a lot of people's lives.D.It can help farmers make more money.
【4】What is the right order for#1,#2,#3 and#4?
a.Deputy to the NPC(人大代表) b."Father of hybrid rice"
c.Medical scientist d.Nuclear scientist
A.d-b-a-cB.d-a-b-c
C.d-a-c-bD.d-c-b-a
【5】Where may the text be from?
A.A movie poster.B.A newspaper.
C.A science report.D.A sports magazine.