题目内容

---Can he _________ it in English? ---Yes. He can only _______English.

A. speak; speak B. say; speak

C. talk; say D. say; say

B 【解析】 试题分析:句意:—他能用英语说它吗?—是的,他只会说英语。根据句意及题干分析第一空是强调说的内容,所以用say;第二空说某种语言只能用speak,故选B。
练习册系列答案
相关题目

Do you know some great inventors and their inventions?

What factors (因素) are needed for their success?

Well, good timing for a start. You can have a great idea which the public simply doesn’t want ... yet. The Italian Giovanni Caselli invented the first fax(传真)machine in the 1860s. Although the machine was excellent, his invention quickly died a commercial(商业的) death. It was not until the 1980s that the fax became very common in every office... too late for Giovanni Caselli.

Money also helps. The Frenchman Denis Papin (1647-1712) had the idea for a steam engine (蒸汽机)almost a hundred years before the better-remembered Scotsman James Watt was even born... but he never had enough money to build one.

You also need to be patient (it took scientists nearly eighty years to develop a light bulb which actually worked)... but not too patient. In the 1870s, Elisha Gray, a professional inventor from Chicago, developed plans for a telephone. Gray saw it as no more than “a beautiful toy”. However, when he finally sent details of his invention to the Patent Office(专利局) in February, 1876, it was too late. Almost the same invention had arrived two hours earlier... and the young man who sent it, Alexander Graham Bell, will always be remembered as the inventor of the telephone.

Of course what you really need is a great idea—but if you haven’t got one, a walk in the country and careful look at nature can help. The Swiss scientist, George de Mestral, had the idea for Velcro(魔术贴)when he found his clothes covered in sticky seed pods after a walk in the country. During a similar walk in the French countryside some 250 years earlier, Rene Antoine Ferchault de Reaumur had the idea that paper could be made from wood when he found an abandoned wasps’ nest(蜂巢).

You also need good commercial sense. Willy Higinbotham was a scientist doing nuclear(核能的) research in the Brookhaven National Laboratory in Upton, USA. In 1958, the public were invited to an exhibition in the Laboratory to see their work, but both parents and children were more interested in a tennis video game on the screen. Soon hundreds of people were ignoring the other exhibits to play the first ever computer game—made from a simple laboratory instrument called an “oscilloscope”. Higinbotham, however, never made money from his invention: he thought people were only interested in the game because the other exhibits were so boring!

1.How many factors do inventors need according to the passage?

A. 3. B. 4. C. 5. D. 6.

2.The word “ignoring” in the last paragraph probably means “_____”.

A. having no idea of B. doing no good to

C. getting no chance of D. paying no attention to

3.What can you learn from the passage?

A. Giovanni Caselli invented the first fax machine in the 1980s.

B. Denis Papin afforded to build a steam engine a hundred years ago.

C. Elisha Gray missed the chance to be the inventor of the telephone.

D. George de Mestral got an idea from a walk in a French countryside.

4.Which of the following would be the best title for the passage?

A. How to be a successful inventor

B. How to get a great idea from nature

C. How to have a good commercial sense

D. How to make money from inventions

1.C 2.D 3.C 4.A 【解析】【主旨大意】本文是一篇说明文,主要介绍了成功需要的五个因素。 1.细节理解题。句意为:根据文章内容,发明家需要几个因素?根据第一段最后提出的问题“What factors(因素) are needed for their success?”后面紧接着的五段可知一共有五个因素。故选C。 2.词义猜测题。题干意为:在最后一段“...

Can you write down a Chinese word being read to you? Sometimes it can be difficult when you find the word is not included in most dictionaries.

Lu Jialei, 14, from Hangzhou Foreign Language School, won the CCTV Chinese Character (汉字) Spelling Contest on Oct 18th, 2013. About 160 people competed. The host read a word to the contestant, explained its meaning and gave sample sentences. The contestant was required to write down the word.

Winning the contest was a “surprise” to Lu. “I was not the smartest one,” she said. “But I paid attention to details.” To prepare for the contest, she and her teammates studied the Modern Chinese Dictionary for 10 days. There are more than 56,000 entries (词条) including characters, words and phrases in it. She also had a secret weapon. She studied how Chinese characters were formed.

“When others paid attention to the plot of a story, she looked at how authors use words and sentences to express themselves,” said Su Yunsheng, Lu’s Chinese teacher. Su is happy to see students like Lu find the beauty of Chinese language.

“Besides using something Chinese and having Chinese traditional festivals, learning to write Chinese characters is also an important part of inheriting (传承) Chinese culture,” said Su.

1.Lu Jialei was born in ________.

A. 1997    B. 1999    C. 2001    D. 2002

2. Lu Jialei studied the Modern Chinese Dictionary ________ for the contest.

A. for more than one week     B. as long as one week

C. for more than half a month     D. as long as half a month

3.The contestant was required to write down the word ________.

A. after the contestant read the word to the host

B. before the host read the word to the contestant

C. after the host explained its meaning and gave sample sentences

D. before the contestant explained its meaning and gave sample sentences

4.Lu Jialei’s secret weapon was that ________.

A. she paid attention to details

B. she was the smartest contestant

C. she found the beauty of Chinese language

D. she studied how Chinese characters were formed

5.From the passage we can infer ________ isn’t an important part of inheriting Chinese culture.

A. trying to write Chinese characters

B. using chopsticks when having meals

C. giving and receiving presents at Christmas

D. spending the Spring Festival with families

1.B 2.A 3.C 4.D 5.C 【解析】 试题分析:这篇短文主要讲述了2013年10月18日,CCTV汉字拼写竞赛,160人参加比赛,主持人向竞赛者说一个词并解释其意思和句子的范例,竞赛者要求写下这个词,其中Lu Jialei一个杭州外国语学校14岁的孩子,取得了冠军。 1.推理判断题。根据文中第二段Lu Jialei14岁,2013年10月18...

No summer beach vacation in the northeast U. S. A state of Massachusetts is complete without an order of fried clams at a seaside restaurant. People enjoy eating the shellfish, which are dipped(蘸) in a mixture made from flour, water and spices and then cooked in hot oil.

One restaurant known for its seafood is Nancy’s on Matha’s Vineyard.

Martha’s Vineyard is a small island off the coast of Massachusetts U. S. President Barack Obama and his family like to visit Martha’s Vineyard in the summer. The Obama family often eats at Nancy’s during their vacations. It seems that one Obama has even started working at Nancy’s this summer.

The Boston Herald newspaper first reported that Sasha Obama the president’s younger daughter has a job there. She is 15 years old. The story says that Sasha Obama is helping the restaurant get ready for its lunch service each day. She is also bringing customers their food orders at a take-out window. She works about four hours. Her last day is Saturday, when the rest of the Obama family arrives for vacation. One of the other workers at the restaurant said Sasha started working earlier the week. She has been using her full name, Natasha, while on the job.

Many people followed the story on social media.“Sasha Obama” became a hot twitter topic. One person wrote on Twitter: “Keeping it real.” Another added hash-tag “Respect”. But a third person twittered that someone else who really needs the money should have the job. He said that Sasha Obama was only working because people would like the story.

The president’s daughter does have a safe team looking out for her. But they have been waiting in a large car nearby while she works.

1.Is Matha’s Vineyard the name of a restaurant?

___________________________________________________________

2.Who first reported the story of Sasha?

__________________________________________________________

3.How long did Sasha work at the restaurant a day?

___________________________________________________________

4.According to a third person, why did Sasha work at a restaurant?

___________________________________________________________

5.What do you think of Sasha?

___________________________________________________________

1.No./No, it isn’t. 2.The Boston Herald newspaper. 3.For about four hours. 4.Because people would like the story. 5.Although Sasha is a daughter of the president’s, she behaved as an ordin...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网