题目内容
Mark : Hello, Gina. Where do you live(居住)?
Gina: Hello, Mark. I live in Harbin.
Mark: Is it spring in Harbin now?
Gina: No. It’s autumn.
Mark: What’s the weather like in Harbin?
Gina: It’s cold. We often make snowwomen.
Mark: Snowwomen? It’s hot in Haikou now.
Gina: Do you live in Haikou?
Mark: Yes, I do. But I hope to go to Harbin someday.
Gina: OK. Welcome.
根据对话内容,选择最佳答案
1.Gina lives in _______________.
A. Haikou B. Harbin C. Beijing
2.37. Mark lives in _________.
A. Haikou B. Harbin C. Beijing
3.Mark hopes to go to _____________to play with Gina.
A. Haikou B. Harbin C. Beijing
4.It’s ______________in Harbin now.
A. spring B. summer C. autumn
5. It’s ________________in Haikou now.
A. Cold B. hot C. warm
1.B
2.A
3.B
4.C
5.B
【解析】
试题分析:这篇短文主要记述了Gina与Mark的对话。讲述了哈尔滨的天气状况及海口的天气。还谈到了在哈尔滨堆雪人的事。
1.细节理解题 根据Gina: Hello, Mark. I live in Harbin., Gina:你好,Mark,我住在哈尔滨。可知选B。
2.细节理解题 根据Gina: Do you live in Haikou? Mark: Yes, I do. But I hope to go to Harbin someday. Gina:你住在海口吗?Mark:是的,我住那。但是我希望有一天去哈尔滨。故选A。
3.细节理解题 根据Mark: Yes, I do. But I hope to go to Harbin someday. Mark:是的,我住那。但是我希望有一天去哈尔滨。。故选B。
4.细节理解题 根据Mark: Is it spring in Harbin now?Gina: No. It’s autumn. Mark: 现在哈尔滨是春天吗?Gina: 不,它是秋天。 故选C。
5.细节理解题 根据Mark: Snowwomen? It’s hot in Haikou now. Mark:雪人?现在海口热。故选B。
考点:日常生活类阅读。
Vanilla is my best friend. She is a lovely girl with two big, beautiful eyes. But she always hides them behind a pair of black glasses.
One day, though, I nearly ended our friendship. I remember that day clearly. We were sitting in class. The teacher was giving us our results for a Chinese test. I had done badly. I felt so sad that I wouldn’t talk to anyone. At lunchtime, I even stayed in the classroom alone. Suddenly, I heard a voice. It was Vanilla. “You look very unhappy,” she said. “What’s wrong?” I looked up at her, but said nothing. I knew Vallina had got a good mark in the test. I thought she was making fun of me. I stayed silent(沉默), but Vallina didn’t go away. She kept asking me questions: “Is it because of the exam? Do you want me to show you the right answers?” I looked away from her. When I looked up again, Vanilla had gone. And so had my exam paper! I didn’t know what to do. I looked everywhere for me paper, but couldn’t find it.
In the afternoon, Vanilla came up to my desk and gave me my exam paper back. I looked at it and got a big surprise. Vanilla had written the right answer next to every one of my mistakes. My face went red. Vanilla had been trying to help me all along. How mean I had been to her when she was being so nice. I wanted to hug (拥抱)her, but all I did was to hold her hands and say, “Thank you.” That afternoon, Vanilla and I walked home together. I felt so happy that I had to thank her again. We were still best friends.
【小题1】The sentences “ But she always hides them behind a pair of black glasses.” Really means _________.
| A.she doesn’t want others to see her eyes |
| B.there is something wrong with her eyes |
| C.she likes to wear dark glasses |
| D.she is often shy |
| A.she got a good mark |
| B.Vanilla had done better than her |
| C.she didn’t have a good mark |
| D.the teacher was angry with her |
| A.make fun of her |
| B.find out what had happened to her |
| C.help her |
| D.show her the right answers |
| A.wanted to write the right answers for the writer |
| B.didn’t know what to do to help her friend |
| C.was angry with the writer |
| D.wanted to go home for lunch |
| A.Saying “hello” to. |
| B.Seeing me off. |
| C.Laughing at. |
| D.Looking after. |
从方框中选择最佳选项完成对话,有两项多余。
| A. My parents got angry with me. B. Maybe I can help you with it. C. The teacher said I could do better. D. What’s the matter with you? E. I really had a difficult time studying math. F. Why not go home and say sorry to your parents? G. That’s too bad. |
B: I argued with my parents last night.
A: Why did you do that?
B: I got my report card yesterday. I didn’t do well in math. 【小题2】
A: 【小题3】 You should work harder at math.
B: I know, but I find it really difficult and I really don’t know how to improve it.
A: 【小题4】
B: That’s great. Thanks a lot.
A: You’re welcome. 【小题5】
B: I will.
从方框中选择最佳选项完成对话,有两项多余。
|
A. My parents got angry with me. B. Maybe I can help you with it. C. The teacher said I could do better. D. What’s the matter with you? E. I really had a difficult time studying math. F. Why not go home and say sorry to your parents? G. That’s too bad. |
A: Hello, Mark! You look unhappy. 1
B: I argued with my parents last night.
A: Why did you do that?
B: I got my report card yesterday. I didn’t do well in math. 2
A: 3 You should work harder at math.
B: I know, but I find it really difficult and I really don’t know how to improve it.
A: 4
B: That’s great. Thanks a lot.
A: You’re welcome. 5
B: I will.