题目内容

Mark : Hello,  Gina.  Where do you live(居住)?

Gina:  Hello, Mark. I live in Harbin.

Mark:  Is it spring in Harbin now?

Gina:  No. It’s autumn.

Mark: What’s the weather like in Harbin?

Gina: It’s cold. We often make snowwomen.

Mark: Snowwomen?  It’s hot in Haikou now.

Gina: Do you live in Haikou?

Mark: Yes, I do. But I hope to go to Harbin someday.

Gina: OK. Welcome.

根据对话内容,选择最佳答案

1.Gina lives in _______________.

A. Haikou    B. Harbin   C. Beijing

2.37. Mark lives in _________.

A. Haikou    B. Harbin   C. Beijing

3.Mark hopes to go to _____________to play with Gina.

A. Haikou    B. Harbin   C. Beijing

4.It’s ______________in Harbin now.

A. spring    B. summer   C. autumn

5. It’s ________________in Haikou now.

A. Cold      B. hot    C. warm

 

【答案】

 

1.B

2.A

3.B

4.C

5.B

【解析】

试题分析:这篇短文主要记述了Gina与Mark的对话。讲述了哈尔滨的天气状况及海口的天气。还谈到了在哈尔滨堆雪人的事。

1.细节理解题 根据Gina:  Hello, Mark. I live in Harbin., Gina:你好,Mark,我住在哈尔滨。可知选B。

2.细节理解题 根据Gina: Do you live in Haikou? Mark: Yes, I do. But I hope to go to Harbin someday. Gina:你住在海口吗?Mark:是的,我住那。但是我希望有一天去哈尔滨。故选A。

3.细节理解题 根据Mark: Yes, I do. But I hope to go to Harbin someday. Mark:是的,我住那。但是我希望有一天去哈尔滨。。故选B。

4.细节理解题 根据Mark:  Is it spring in Harbin now?Gina: No. It’s autumn. Mark: 现在哈尔滨是春天吗?Gina: 不,它是秋天。 故选C。

5.细节理解题 根据Mark: Snowwomen?  It’s hot in Haikou now. Mark:雪人?现在海口热。故选B。

考点:日常生活类阅读。

 

练习册系列答案
相关题目

Vanilla is my best friend. She is a lovely girl with two big, beautiful eyes. But she always hides them behind a pair of black glasses.
One day, though, I nearly ended our friendship. I remember that day clearly. We were sitting in class. The teacher was giving us our results for a Chinese test. I had done badly. I felt so sad that I wouldn’t talk to anyone. At lunchtime, I even stayed in the classroom alone. Suddenly, I heard a voice. It was Vanilla. “You look very unhappy,” she said. “What’s wrong?” I looked up at her, but said nothing. I knew Vallina had got a good mark in the test. I thought she was making fun of me. I stayed silent(沉默), but Vallina didn’t go away. She kept asking me questions: “Is it because of the exam? Do you want me to show you the right answers?” I looked away from her. When I looked up again, Vanilla had gone. And so had my exam paper! I didn’t know what to do. I looked everywhere for me paper, but couldn’t find it.
In the afternoon, Vanilla came up to my desk and gave me my exam paper back. I looked at it and got a big surprise. Vanilla had written the right answer next to every one of my mistakes. My face went red. Vanilla had been trying to help me all along. How mean I had been to her when she was being so nice. I wanted to hug (拥抱)her, but all I did was to hold her hands and say, “Thank you.” That afternoon, Vanilla and I walked home together. I felt so happy that I had to thank her again. We were still best friends.
【小题1】The sentences “ But she always hides them behind a pair of black glasses.” Really means _________.

A.she doesn’t want others to see her eyes
B.there is something wrong with her eyes
C.she likes to wear dark glasses
D.she is often shy
【小题2】The writer felt sad because ________ in the Chinese test.
A.she got a good mark
B.Vanilla had done better than her
C.she didn’t have a good mark
D.the teacher was angry with her
【小题3】Vanilla really came to the writer to _______.
A.make fun of her
B.find out what had happened to her
C.help her
D.show her the right answers
【小题4】Vanilla left the writer because she __________.
A.wanted to write the right answers for the writer
B.didn’t know what to do to help her friend
C.was angry with the writer
D.wanted to go home for lunch
【小题5】Which of the following phrases has the same meaning as “make fun of”?
A.Saying “hello” to.
B.Seeing me off.
C.Laughing at.
D.Looking after.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网