题目内容

【题目】假如你是简(Jane),你的表姐苏珊(Susan)在QQ上邀请你下周和她一起去购物,但你很忙去不了。请你根据自己的实际情况给她回复信息,说明你下周要做的事情,以及什么时间可以和她去购物。词数60个左右。以下短语和句式可供参考。

⒈重点短语:have to, look after, at home
⒉重点句式:①Thanks for… ②…can do sth. ③…be+v.-ing

Susan,
I'm sorry I can't……
Yours
Jane

【答案】Susan,

I'm sorry I can't go shopping with you because I will be very busy next week. From Monday to Friday. I'll have to go to school every morning and afternoon. From Monday to Thursday. I must do my homework every evening. On Friday evening, I have to help my mom do some housework. On Saturday, I need to study for an exam. I will be free on Sunday and I'd like to go shopping with you then. Is that OK?

Yours

Jane


【解析】本题要求给表姐的邀请写一封回信,说明下周要做的事情,以及什么时间可以和她去购物。本次邀请所跨越的时间较长,要按天说明自己的活动安排,以表示礼貌、真诚。短文主要训练I must/have to, I can't, I'm going to等等句型结构,要根据具体的语境选择恰当的结构。短文用第一人称,一般将来时或一般现在时态。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解。
One day a man came home from work late, he was very tired, to find his 5-year-old son waiting for him at the door.
“Daddy, Can you tell me how much money do you make an hour?”
“If you must know, I can tell you that I make 20 dollars an hour.”
“Oh,” the little boy replied, with his head down. He thought for a moment, looked up and said, “Daddy, could you lend me 10 dollars?”
The father was furious and shouted , “If you asked for the money to buy a toy or some other rubbish, then go straight to your room and think about why you are being so selfish(自私的)!”
The little boy quietly went to his room and closed the door. After about an hour, the father calmed down, and started to think, “Maybe he really needs to buy something and he didn't really ask for money very often.” So he went to the little boy's room.
“Sorry! Maybe I was too rude on you just now.” said the man, “Here's 10 dollars. You can buy something that you need”
“Oh, thank you, Daddy!” he said happily. Then, the boy took out some coins. When the father found that the boy already had money, he got angry again.
“Why do you want more money since you already have some?” the father shouted angrily.
“Because I didn't have enough, but now I do.” The little boy replied, “Daddy, I have 20 dollars now. Can I buy an hour of your time? Please come home early tomorrow. I would like to have dinner with you.”
(1)In this passage, the underlined word “furious” maybe means _________.
A.very angry
B.quite happy
C.too excited
D.very interesting
(2)At first, the father refused to lend the boy any money because ________.
A.he thought the boy wanted to keep the money for himself
B.he thought the boy would buy something of no use
C.the boy always borrowed money from him
D.he thought the boy would buy some books
(3)The boy wanted to buy ________ with twenty dollars.
A.a new book for himself
B.a nice present for his father
C.an hour of his father's time
D.a toy for himself
(4)From the passage, we can infer(推断) that the boy's father ________.
A.often played with his son
B.spent little time with his son
C.often came back home early
D.can make much money

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网