题目内容

【题目】Stephen Hawking was born in Oxford, England on 8th January,1942. He was a world-famous British physicist. He also wrote a children’s book with his daughter. He said the book would be “a bit like Harry Potter” but without the magic and explain the wonders of the universe.

He was probably the world’s most famous scientist after Albert Einstein. He was an expert on black holes. He had put his whole life into digging into the beginning (and the end) of the universe. “My goal is simple,” he once said. “It is to completely understand the universe, why it is as it is and why it is there at all.”

He had a bad illness that kept him from moving or talking. For a period of time, he had no way to communicate except by blinking(眨眼).

He often sat on a wheelchair with a computer by his side. To communicate with others, he moved two fingers to control the computer’s mouse. He selected his words from the screen, which were then spoken by a voice synthesizer(合成器).

“I have had the disease for most of my life,” he once said. “Yet it has not stopped me from being successful at my work.”

Although he was such a disabled man, he made great achievements. He had received many awards for his work over the years. These include winning the Albert Einstein Award.

1In the first paragraph, the book that Stephen Hawking wrote is _______.

A. The same as Harry Potter B. quite different from Harry Potter

C. about the magic D. about science

2What does the underlined word “selected” mean?

A. chose B. considered C. invented D. prepared

3What can we learn from the passage?

A. Hawking was more famous than Einstein.

B. Hawking was less famous than Einstein.

C. Both Hawking and Einstein were famous.

D. Neither Hawking nor Einstein was famous.

4According to the passage, which of the following statements is a fact?

A. Hawking had received many awards except the Albert Einstein Award.

B. The illness stopped Hawking from moving or talking.

C. Hawking communicated with others by speaking.

D. The illness stopped Hawking from being successful.

【答案】

1D

2A

3C

4B

【解析】

本文介绍了世界著名的英国物理学家史蒂芬·霍金。

1题意:在第一段中,斯蒂芬.霍金写的书是______________。考查细节理解。A. The same as Harry Potter和《哈利.波特》一样;B. quite different from Harry Potter与《哈利.波特》完全不同;C. about the magic关于魔法;D. about science关于科学。根据第一段最后一句He said the book would be a bit like Harry Potter but without the magic and explain the wonders of the universe.(他说这本书“有点像哈利波特”,但没有魔法,而是解释宇宙奇观。)可知这本书关于科学的;选D

2题意:下画线单词“selected”是什么意思?考查词义猜测。A. chose选择,挑选;B. considered考虑,认为,看作;C. invented发明,创造;D. prepared准备,预备。此句He selected his words from the screen, which were then spoken by a voice synthesizer句意是“他从屏幕上选择了自己的话,然后由声音合成器说出。”根据句意可知select是“选择,挑选”的意思,可知选A

3题意:我们能从这篇文章中学到什么?考查细节理解。A. Hawking was more famous than Einstein. 霍金比爱因斯坦更出名;B. Hawking was less famous than Einstein. 霍金不如爱因斯坦有名;C. Both Hawking and Einstein were famous. 霍金和爱因斯坦都很有名;D. Neither Hawking nor Einstein was famous. 霍金和爱因斯坦都不著名。根据第二段第二句He was probably the worlds most famous scientist after Albert Einstein.(他可能是继爱因斯坦之后世界上最著名的科学家。)可知“霍金和爱因斯坦都很有名”;选C

4题意:根据这篇文章,下面哪句话是事实?考查细节理解。A. Hawking had received many awards except the Albert Einstein Award. 除了爱因斯坦奖,霍金还获得了许多奖项;B. The illness stopped Hawking from moving or talking. 疾病使霍金不能移动或说话;C. Hawking communicated with others by speaking. 霍金通过讲话与他人交流;D. The illness stopped Hawking from being successful. 疾病阻止霍金成功。根据第三段第一句He had a bad illness that kept him from moving or talking.(他得了重病,不能动也不能说话。)可知B是事实;故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】Michelle, a famous lady, has found that more than 25% students are too fat in her country. It is a very serious prom. So she starts a health program to deal with it. The health program is to reduce(减少) the amount (数量)of fat students today and in the future.

The program will get families, schools, newspapers, magazines and TVs to join together and deal with the students’ obesity so that students will be at a healthier weight. The program includes: Food stores should sell healthier foods. Schools should serve healthier meals with less fat and should also offer gym classes.

The lady is trying to fight the students’ obesity all over the country because it can cause illnesses and higher health cost. She wants the students to eat right, exercise more and control (控制) their weight. She also wants the students to understand it is important to have less sweet food, and drink water, milk and fresh juices, but not to choose cokes. At the same time she has also set a good example by planting a vegetable garden. She hopes that the garden will encourage more people to plant one too.

The health program is really helpful to the students today and in the future. As she says, we cannot always build the future for youth, but we can build our youth for the future.

根据短文内容,从题中所给的ABCD四个选项中,选出正确选项,并将所选答案涂到答题卡(填在答题卷)的相应位置上。(共5小题;每小题2分,满分10分)

1In Michelle’s country over _______ of the students are too fat.

A. 75% B. a quarter C. a half D. 15%

2The word “obesity” in the second paragraph means ________ in Chinese.

A. 厌食症 B. 抑郁症 C. 肥胖症 D. 强迫症

3What does the lady want the shops to do?

A. To offer gym classes. B. To plant a vegetable garden.

C. To serve meals with less fat. D. To sell healthier foods.

4It’s a good way for fat student to have ______ every day.

A. more vegetables B. sweet foods C. many cokes D. much fat

5What’s the main idea of the passage?

A. The lady introduces healthy drinks. B. The lady cares about food cost.

C. The lady fights obesity in students. D. The lady feel worried about the height.

【题目】 Have you ever heard of a ball of energy? People often use it to describe very active children. But today we tell about an invention called the soccket, that is a real soccer ball of energy. Julia Silverman explains that in fact the soccket is a portable generator(便携式发电机).

Julia Silverman and Jessica Matthews developed the soccket as part of a group project for an engineering class at Harvard University.

There are mechanisms(装置) in a soccket. When you kick, hit or throw it, energy is then kept in it by these mechanisms instead of disappearing into the environment.

Then the user can put something directly into the ball, like a lamp, or a mobile phone charger so that they can get energy from it.

For every fifteen minutes of the game play, the soccket can provide enough electricity() for an LED lamp for three hours, and the ball can store(储藏) up to 24 hours’ electricity.

The International Energy Association reported last year that nearly one and a half billion people in the world had no electricity to use, and most of them live in sub-Saharan Africa and in India and other countries in Asia.

Julia Silverman and Jessica Matthews both had experiences in developing countries before they began the project. They knew that power shortages are a serious problem in really areas.

There’s an energy crisis in the world. One out of every five people in the world don’t have any electricity. And besides that, there are a lot of health problems because what people use instead of the electricity are harmful choices like kerosene(煤油) lamps, which produce a lot of smoke.

Julia Silverman says the soccket ball is one small solution(解决方法) to a big problem.

Jessica Matthews and Julia Silverman hope their soccket ball will shine more light on the problem of power shortages. It offers people a chance to put their energy into the world’s most popular sport and get some energy in return.

1From the passage, we know the soccket is ________.

A. an active childB. an inventionC. a lampD. a mobile phone

2If you play the soccket for half an hour, it can provide an LED lamp with electricity for ________.

A. fifteen minutesB. half an hourC. six hoursD. three hours

3The underlined word crisis in the passage means ________.

A. a time of safetyB. a time of difficultyC. a time of successD. a time of pride

4We can infer(推断) from the passage that ________.

A. Julia Silverman has never been to developing countries before

B. Active children like to play soccket

C. kicking a soccket can let the energy disappear into the environment

D. people are expected to get some energy by playing soccket

5The best title for the passage should be ________.

A. The only way to produce electricityB. The best way to solve energy crisis

C. A soccer ball that gives energyD. An invention changing the world

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网